Ambient on/off

Join the new world

 

CTRL, ultimátum és elméletek (forditotta M.Cobretti)

Day 1,800, 07:54 Published in Hungary Hungary by Konyaistvan

[Fordítás]CTRL, ultimátum és elméletek

Először is, szeretnék rávilágítani arra, hogy ez az én személyes véleményem, nem tükrözi tehát sem a Szlovén kormány, sem pedig a lakosság nézeteit. Ezért kérlek mindenkit, hagyja figyelmenkívül, hogy én vagyok a MoFA.

Az elmúlt néhány napban, a világ szeme a CTRL szövetséget fűrkészi. úgy kezdődött, hogy a Lengyel CP ultimátumot kapott az USA-tól ( ha nem dobják a balkáni MPP-ket, az Egyesült államok újraköti az EDEN országokkal sajátjait - pl. Horvátország - és megszállják Lengyelországot. A második fázis ugyan nem vált valóra, de megkötötték a MPP-t a Horvátokkal, aki mint tudjuk komoly ellensége Lengyelországnak.
Ma született egy másik cikk is a CTRL SG, Alexander_Auctoritas tollából, aki azt mondta a Lengyeleknek és a Spanyoloknak, hogy muszáj megszüntetni a balkáni MPP-ket, ha nem akkor GTFO (Get The Fuck Out - mehetnek a picsába - a szerk.)

Térjünk vissza a CTRL-re, mint szövetségre. USA, Brazilia, Lengyelország és Spanyolország az alapítók listája. Az alap célkitűzés az volt, hogy olyan országok számára alkossanak szövetséget, akik hoszabb ideig képeset a 10/10-es bónuszt tartani, valamint szeretnék kerülni a balkáni konfliktusokat.
Ahogy látom a probléma ott kezdődik, hogy nem érdekes ki, hogy érzi, nem lehet kikerülni a Balkánt vagy épp a Balkáni konfliktusokat.

Sok ember, legtöbben az USA-ból és az EDEN országokból így vélekedik: a CTRL azért jött létre, hogy Lengyelország és a Spanyolok az exONE országok oldalára állítsák az USA-t és Braziliát - bár számomra a dolgoknak van egy másik oldala is. Mielőtt a CTRL megalakult volna, Lengyelország és az USA ellenségek voltak és többször vonultak egymás ellen. Spanyolországnak szintén meggyűlt a baja azzal a Brazilia és USA kombóval, akik néhányszor elfoglalták területeiket. Ezzel az egységgel tehát a legtöbbet az USA és Spanyolország nyerte, akik így képesek voltak legnagyobb riválisaikra rálátást nyerni. Lengyelország és Brazilia is szerzett némi előnyt, de közel sem akkorát, mint a másik két ország.

Ugorjunk az USA és a CTRL SG által adott ultimátumra. Először is a Lengyeleknek látni kellett, hogy ez elég veszélyes rájuk nézve, hiszen mi a biztosíték arra, hogy az USA nem él ilyen eszközzel újra, ha valamit el akar érni? Bármikor használhatnák, ha nem értenek egyet a lengyelek döntésével, ezzel kontroll alatt tarthatnák őket.
Ha elvesztik a balkáni MPP-ket ki húz belőle hasznot, és vajon ki lesz veszélyben? Amíg az USA és Brazilia messze van a balkántól, nem kell nyugtalankodniuk, de Lengyelországnak és Spanyolországnak, bizony komoly lefolyású lehet az ügy, hiszen a Balkáni erők szomszédai. Vajon hogyan viszonyulnának Lengyelországhoz a Balkáni országok, ha a Brazilok oldalát választanák, vagy Szerbia mit szólna hozzá, ha azt látja, hogy a Lengyelek az USA mellett döntenek és feladják Magyaroszágot, valamint Szerbiát? Jelenleg e 3 ország baráti viszonyt ápol, de ha a Lengyelek lefeküdnének az USA-nak és elállnának az MPP-ktől a barátság megszakadna.
Ez pedig elvezet ahhoz, hogy a CTRL nem tud függetlenedni a Balkántól. Szerbia a Franciáktól fog bónuszokat szerezni, míg Magyaroszág bosszút fog állni. Most Lengyelország és Spanyolország is erős, és képesek ellenállni a Balkáni országoknak, tekintve, hogy igazán nem egységesek, de elvesztenének némi gazdasági erőforrást, miközben az USA és Brazilia kényelmes távolságból figyelheti az eseményeket és MPP-ken keresztül érdekelt csak a segítségnyújtásban. Netán, ha néhány Balkáni ország közös határt szerezne az USA-val vagy Braziliával, folyamatos SP vagy PL RW-kre támadásokra kellene számolnia.
Amíg Lengyelország és Spanyolország állandó veszélynek lennének kitéve addig, a másik két ország viszonylagosan biztonságban lennének, hiszen az USA sosem fog Kínára támadni, vagy másik szemszögből az Oroszok nem jelentenek rájuk komoly veszélyt. Brazilia pedig nem fog Argentina ellen vonulni, Chile pedig nem komoly fenyegetés mióta Argentina átvette azirányítást.

Szeretnék még néhány elméletet megosztani veletek. Mi történhet, ha a CTRL végül elhagyja a Balkáni MPP-ket? Ahogyan azt korábban említettem, a CTRL biztonságban van Kína vagy Argentína támadásaitól, jelenleg e két ország olyan, mintha igazán CTRL közeli lenne.
A Balkáni országok, akik megállás nélkül harcolnak, hamarosan rájönnek, hogy ezek a háborúk értelmetlenek és vége láthathatlanok. Mi értelme ennek? Nacionalizmus? Nem tudnak a Bónuszokból komolyan profitálni, hiszen nem lehet mindent folyamatosan megszállva tartani. Ezért logikus lépésként egyesülhetnek egy olyan erő ellen, mint pl. a CTRL, akinek sok bónusz van a birtokában.
Horvátország és Románia jelenleg Ázsiában vannak, elméletileg támadhatnák az USA-t és Braziliát, míg a többi Balkáni Spanyolország és lengyelország után mehetne.

Tehát a nagy kérdés: Spanyolország és Lengyelország akarja-e kockáztatni a birodalmukat és elveszteni az MPP-ket olyan országokkal, akik sokszor harcoltak már értük? Biztosan bíznak-e az USA-ban aki már megmutatta, hogy képesek ultimátumokat adni azért, hogy elérjék a céljaikat?
Vagy jobb-e nekik, ha visszatérnek a barátaikhoz, mint Szerbia, Magyarország és Szlovénia, akik sosem adnának nekik ultimátumokat?

Mégegyszer tehát: Ez a cikk az én látásmódom szerint készült, és nem feltétlenül reprezentálja Szlovéniát.

Minden jót kíván:
SmoothZiga

Forrás: Smooth News

 

Comments

Aba Agmad
Aba Agmad Day 1,800, 08:07

vote+sub

Magyar Radaros Honved
Magyar Radaros Honved Day 1,800, 09:01

Remek cikk!

rRonin
rRonin Day 1,800, 09:44

Köszi!

Nolmut
Nolmut Day 1,800, 09:50

köszi

praetorianus74
praetorianus74 Day 1,800, 10:04

köszi a fordítást!

Eheslo
Eheslo Day 1,802, 07:10

Nos a szlovének a bónuszaik érdekében eddig sem haboztak bármely ellenségünkkel (horvátok, olaszok) megállapodni.
Ezért amit itt ír nem újdonság.
De amit a lepkefing szlovének meg tudnak tenni, azt a serhun képtelen.
Aki nem érti miért, az olvasgasson még egy kevés etörténelmet.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.