Concurs Brainstorming Party - Editie jubiliara

Day 2,059, 07:57 Published in Romania Romania by Alina V

Alerta: Text fluviu! Informatie relevanta, la zi, pentru iubitorii lui “TLDR”: dupa textul impestritat cu scris albastru care ascunde linkuri! 😛


Maryostyle a avut candva o idee: ce ar fi sa scriem despre Poporul Roman? Ce ar fi sa ne exprimam opiniile, sa comunicam, sa ne citim parerile si sa ne apreciem unul pe celalalt dupa niste criterii oneste si transparente? La start s-au prezentat entuziastii si votul publicului a decis castigatorii celor doua sectiuni: Krontzo si Kendra le Tigre.

Fara sa stea prea mult pe ganduri autorul lanseaza editia a II-a, care ne demonstreaza clar ca Veselia la Romani ajunge pana la Portile Raiului: sf petru II a impartit cu Krontzo laurii competitiei.

Ce a urmat? Krontzo face un adevarat tur de forta in urmatoarele trei editii, imprumutand concursului Brain o parte din energia, caldura si inspiratia ce ii sunt caracteristice. Dar nu s-a oprit aici - a generat o structura bine definita (desi abil ascunsa de SClyPyChi), noi reguli si a introdus Institutia Juriului, care sa echilibreze, in favoarea valorii artistice, rezultatele votului popular. 😛
De Martisor, cele trei sectiuni au fost castigate de Radu Marciuc, Kelstein si UigresBarbu, felicitati de Comisia formata din Alcide, Carolina Dodon si NoOnexRO.

EL si EA... de 1 Aprilie au fost Mentalist de Bucovina si Visual Vampire pentru ca IleanaM ne-a lasat doar cu amintirea unui articol apreciat de Osama Bri Gadier, Alcide si Danidanam.

Primul premiu ex aequo a fost acordat pentru Valorile generatiei TALE: Visual Vampire si evilgod. Juriul cel indecis (nu ca nu i-as intelege...) a fost format din NoOnexRO - eRep Moldova, GeluRomanu - Brainstorming Party, musashi_san - apolitic, 8-3=1 - Partidul Melcilor Albaștri si Bogdan Armand Sibrand - eLAM.

Castigatorul brainiac preia stafeta si ne aduce cu picioarele pe pamantul patriei: MISS ROMANIA - Tara mea. Juriul (format din Krontzo, notterosa, ManuR, djunioru si belzebut cel crunt) are sarcina dificila de a alege un singur castigator: felicitari, Visual Vampire!

Acelas evilgod invita patru Doamne ale eRepublik sa faca parte din juriul celei de a VII-a editii, cu tema “Romanii de langa noi”: Lady blackpanther76, Lady Carolina Dodon, Lady notterosa si Lady WayMilky. Castgator? Lady Lucia38. 🙂

Krontzo ne provoaca la sinceritate in editia a VIII-a. Cum altfel poti fi cand vorbesti despre “UMBRA mea… MĂȘTILE mele…”? Ovidiu Sky a intrunit voturile multor cititori, dar si ale juriului format din Ms.Carmen, Lucia38, Alcide, Fedor DSD si Greemans.

Lucia38 stie ca fiecare dintre noi, vorbitorii de Limba Romana, are in sange simtul umorului si stie sa sape printre amintiri dupa “O intamplare haioasa”. Participarea a fost extraordinara, 21 de articole superbe, scriitori din cele mai diverse UM si partide, cititori si votanti implicati si incantati, juriul (GeluRomanu, blackpanther76, MermaidPrincess, Andre.Andre si mib boby) cu ochii carpiti de oboseala si nesomn - nu sunt sigura, dar cred ca am deslusit si cateva lacrimi de la ceapa - s-a declarat, intr-un final apoteotic, MULTUMIT de participarea scriitorilor romani! \(^-^)/

Multumesc in numele organizatorilor si a Brainstorming Party tuturor celor care au participat cu lucrari, au citit, au votat si s-au bucurat de articolele prezentate de-a lungul celor noua editii. Multumesc membrilor juriului - este o sarcina deosebit de dificila pe care au dus-o la bun sfarsit de fiecare data! - si tuturor celor care au sponsorizat premiile si mentiunile speciale ale concursului!… Dupa lupte seculare care au durat aproape 160 de zile eRep, am ajuns astazi, 10 iulie 2013 la a X-a Editie. 😃

Veti avea 10 (zece) zile pentru inscrieri, incepand din zorii zilei 2060 pana la ora eRep 24:00 din ziua 2069.
Sper sa ne revedem sanatosi si voiosi in ziua 2070 pentru votare, care va tine tot 10 (zece) zile. Juriul... va trebui sa munceasca din greu astfel incat sa avem rezultatele in 3 zile si sa vi le impartasim, impreuna cu premiile traditionale:
- PREMIUL I: 1200 cc;
- PREMIUL II: 1000 cc;
- PREMIUL III: 800 cc.
Multumesc pentru generozitate primilor sponsori al acestei editii, Alexandru Chivu, Visual Vampire si Prim Imperator! Intreaga echipa multumeste Ministerului Media pentru promovarea concursului si pentru donatia care va suplimenta fondurile de premiere! Fondurile de premiere au crescut odata cu donatia facuta de THE PUNISHER. Thank you! Maryostyle, teoteoteo si priviticerul numa praz au contribuit cu gold, moneda si... desigur, praz.


Regulile slefuite cu grija in editiile anterioare se pastreaza, eventualele contestatii vor fi solutionate de catre organizatori in litera si spiritul acestora.
Sponsorii sa dea navala la trezorierul djunioru fara sa mai stea la cafele cu secretara care se uita la poze si asculta muzica numai daca vreti sa includeti chestii d’astea prin articole. Ar fi de preferat sa aiba legatura cu tema.

Tema?
Am aflat, in editia trecuta, ca intr-un Tico incap sapte fiinte umane, cu bagaje cu tot. In acel moment, becul din capsorul meu (vezi sigla Brain) a inceput sa palpaie nestapanit si mi-am jurat in barba ca, daca castig vreodata dreptul de a organiza un Concurs Brain si implicit favoarea de a alege tema, aceasta va fi din domeniul Science Fiction / Fantasy.
Va rog sa apreciati un moment libertatea nesfarsita, drepturile neingradite, legile fizicii conventionale suspendate, accesul la meandrele geometriei neeuclidiene si la colturile intortocheate ale mintii... si va urez succes!
Aveti la dispozitie aproximativ 2000 de* cuvinte (sa nu ne facem pacate cu juriul 😛 ) ca sa zamisliti propria lume, sa-i setati regulile, sa spuneti ce aveti de spus, “Dincolo de nori”.

Daca operele n-au legatura cu subiectul (stiu, asta ar fi culmea!), ati avut meciuri pierdute cu exprimarea armonioasa sau (Doamne, fereste!) cu gramatica, Juriul cel Secret o sa va taie 50% din sanse chiar daca aduceti toata suflarea sa va voteze prin comentarii...

In incheiere, declar deschis cel de al X-lea Concurs Brainstorming Party, adresat tuturor vorbitorilor de Limba Romana care se prezinta cu o lucrare originala, publicata dupa data lansarii concursului intr-un ziar eRep (propriu sau imprumutat de la prieteni) si lasa urme detectabile prin comment la acest articol.
GO GO GO!!!

Edit: * In urma discutiilor cu potentialii participanti realizez ca limitarea dimensiunilor textului nu e cea mai buna idee. V-as ruga, totusi, sa va exprimati intr-un singur articol... 🙂