Ambient on/off

Join the new world

 

Burgenlandról én is

Day 704, 15:00 Published in Hungary Hungary by kovats007

Igen, még mindig Burgenland (http://www.erepublik.com/en/battles/show/7392)
Miért?
Mert eMagyarország lejtmenete e gyalázatos nappal kezdődött.
Mert a KARD (aka Fehérló és Kampec) a PEACE GC érdekeire hivatkozva átlépett a magyarokon, de tulajdonképpen a saját hatalmukat és hatalmukért játszották.
Mert Samu126 és Csokolányi Edömér meg a többiek talán pénzért eladták a eBecsületüket.
Mert Quicsilver aznap megtette a legnagyobb bűnt amit eddig láttam: egy nemzetnek hazudott.
(gyakorlatilag: Hamis közlönyt adott ki az orgjával http://kepfeltoltes.hu/090905/kvikkkozlony_www.kepfeltoltes.hu_.jpg).
Mert Falban (http://www.erepublik.com/en/elections/country-13-election-president-0-date-2009-08-region-0) volt aznap utoljára az elnöki hivatalban, akiről azt híresztelték, hogy Fehérló és Kampec is tudta a jelszavát - így mondhatni hűtlen kezelés vétségét valósította meg.

Bizonyos játéktechnikai okokból érthető, hogy visszaadtuk az eOsztrákoknak (akik viszon irl USÁkok) ez természetesen érthető. Amennyiben a mi játékunk a PEACE és nem eMagyarország, úgy ez tökéletesen érthető és helyénvaló.

Viszont a magyarok többségének a játéka nem a PEACE -még ha szeretjük is- hanem eMagyarország. Mi nem eIndonéziáért, nem eSzerbiáért (persze ők a kedvenceink), nem követelőző eOroszokért és nem cserbenhagyó eFranciákért, nem kihaló eOlaszokért és nem kiszálló ePortugálokért játszunk. Sőt még nem is eRománok vagy az eHorvátok ellen! (Kijelentem, hogy a jelzők nem vonatkoznak sem az adott irl népre, sem irl személyeire vagy irl személyekre egyáltalán - szerintem ez továbbra is szerepjáték.)
Hanem csak kicsiny eHazánkért, szeretetből.

Aznap polgárháborúba lobbantottátok a nemzetet. Szégyen rajtatok. A Ti céljaitok mások, mint a mieink, mi nem a Ti céljaitokért játszunk. Felelősek vagytok több száz, talán ezer játékos játék-elhagyasáért, a játékból történt kiábrándulásáért. Szégyen rajtatok, Ti hoztátok ezt ránk!

A Ti játékotok folytatódik, mert számotokra csak a PEACE létezik. A mi játékunk halott, mert megöltétek.

Szégyen fejeteken.

Ps: Nem akarjátok magatoknak épp mondjuk eSvájcot? A Teokratáknak is olyan jó volt..

 

Comments

clawy
clawy Day 704, 15:05

Akkor jo volt, mikor az osztrakok ideglenesen nalunk hagytak Burgenlandot edzesre, ugye? Mikor blokolo csata helyett, regiojuk visszaszerzesere, atengedtek vilagot foglalni?

Es hol volt az a szaz, ezer magyar aki RL okokbol akar jatszani, a burgenlandi csata reggelen? Mert a piros oldalra utni meg rengetegen keszen altak, ha kellett volna.

kovats007
kovats007 Day 704, 15:06

clawy - kevered. nagyon kevered.

Krupps
Krupps Day 704, 15:08

voted

boyty
boyty Day 704, 15:10

alszol ember?
még mindig ezen rágódsz??

samu126
samu126 Day 704, 15:11

hát lekéstél ecsém erről 1 kicsit...)

kovats007
kovats007 Day 704, 15:11

@clawy: én nem egy zöld pacáért játszom ezt a játékot, sőt!
habár "jópfa" volna egy eNagy-Magyarország, nem érzem elsődleges célomnak. Bár szívesen harcolnék érte, mert együtt tehetnénk, együtt dolgoznánk.
Inkább játéktechnikai oldalról közelítem meg a játékot, de eMagyarország szemszögéből.
Amiről én beszélek, az az összetartozás érzése volt. Ez veszett el.
Belső ellenség igazgat...

Armande Xavier
Armande Xavier Day 704, 15:13

srácok.. egy valamit magyarázzatok el légyszives. Ha Burgenland visszaadása annyira a magyar nép akarata ellen volt, akkor KI ÜTÖTTE LE A FALAT? Az osztrákok tankolták az ellen a nép ellen, aki 3.7 milliót ütött manitobánál?

kovats007
kovats007 Day 704, 15:15

@boyty: igen. azóta igen szar ez a játék, hogy kiderült, úgy kell játszak, ahogy mások fütyülnek, különben ilyeneket kapok, mint amiket Te írsz 🙂
@samu126: nem késtem le. amit tettél nem évül el. egyszer majd megérted. sajnállak Téged és szomorkodom érted.

Heidar
Heidar Day 704, 15:16

Nem késett le semmiről. Aki akkor csalt az most is csaló marad. Még egy bocsánat kérést sem hallottunk...
Sok azóta regisztrált játékos nem tudja ki mit tett a múltban.

kovats007
kovats007 Day 704, 15:17

@Armande Xavier: ezt hívják agymosásnak, irl is működik.ű
Milliók hittek Hitlernek és milliók hittek Sztálinnak. Szerinted mindannyiuk máglyára való gonosz volt? Vagy a fejesek voltak azok?

Tankred Orfeusz
Tankred Orfeusz Day 704, 15:19

Armande, egyrészt tankolva lett, másrészt nagyon káros ez a szöveg, talán nem tudod vagy nem érdekel.
Sok embernek nem tetszett a dolog, kifejezetten rossz érzésük volt amiért felsőbb kérésre nem ütöttek oda.
Ezek után visszakapták ezt érvként.
Tudod, akik beléjük is törlik még utána a lábukat, a legtöbbet teszik az ellen, hogy legközelebb egy kiélezett helyzetben semmibe vegyék a kapott kéréseket.

Heidar
Heidar Day 704, 15:19

A pénz (részben külföldi), a média befolyás és a gusztustalan csalások miatt lett ami lett.

Adrastheus
Adrastheus Day 704, 15:21

Armand Xavier: Román hadtestek is itt voltak ütni, ez még egy akkori román újság is megirta, már nem emlékszem ki linkkelte be, Carpediem4life, Santa.zs vagy más.

samu126
samu126 Day 704, 15:21

meg armandexaviernél a pont. feltudtátok volna verni ha akarjátok. de csak addig jó nagy magyarország amíg nem kell érte fizetni/szenvedni. Kivéve a nagy magyarország alapitvány adakozóinak és közmunkásainak tömegét. Bár 1500 arany és 710 q5 fegyver majd 2 hónap alatt. Szép de nem elég:) Szóval adakozzatok!

<a href="http://www.erepublik.com/en/newspaper/nagy-magyarorszagert-198417/1" target="_blank">http://www.erepublik.com/en/newspaper/na[..]417/1</a>

kovats007
kovats007 Day 704, 15:23

samu126: Te vagy a szerecsen, de mára már bezárt a mosoda 🙂

samu126
samu126 Day 704, 15:24

Hiába volt hamis közlöny (én nem nyúltam bele csak avatart váltottam +tank) így is -12K-val végeztünk. Ez kb egy reguláris század ereje q1-ekkel (30 fő). Nos ha többezres tömeg kivánja nagy magyarországot akkor wtf történt itt reggel? Egyedül Stadler próbálta meg felverni

kovats007
kovats007 Day 704, 15:26

@samu126: Te vagy a szerecsen, de mára már bezárt a mosoda 🙂
aztán: én, mint seregtag éppen oroszországban vagy indoban (már nem emlékszem) csücsültem, és engedelmeskedvén a parancsnak - ahogy a többiek sem - nem jöttem haza. Nekem számít ennyit a becsület 🙂

Heidar
Heidar Day 704, 15:26

Vannak akik nem valamiért, hanem valami ellen játszanak.

0ncsaba
0ncsaba Day 704, 15:28

samu330 az ország szégyene vagy, 17Kgoldfia koppány is. elég belőletek, de mégse veszitek észre magatokat, nekem kicsit túlmozgásosnak tűntök, talán a hatalom képes így elborítaniaz elméteket, sose elég belőle?

Adrastheus
Adrastheus Day 704, 15:28

Amúgy ostoba hadvezetésre vall, mely mennyiségben és erőszorzókban méri a katonáit, és elfelejti, hogy a játékosok lelkesedése, a régiókhoz fűződő valamilyen e.érzelmi kapcsolata, az ország céljainak megértése és kollektív elfogadása az, ami miatt elmennek TOzni, utaznak máshova harcolni ha kell, vagy fenmaradnak éjfél után, hogy várják az ellenfél támadását, amennyiben ez szükséges. Burgenland sokakban megroppantotta ezt a lelkesedést, néhányan más országokba költöztek, mások abbahagyták, vagy kétkattosokká váltak, nem azért mert mind Nagy-Magyarország megvalósítását akarták elérni, és Burgenlandot annak egy részének tekintették, hanem mert annak a területnek az átadásának magyarázata, körülményei azóta is tisztázatlanok minden szempontból.

Amúgy nem csak amerikaik vannak tömegével Ausztriában, hanem horvátok is, talán egy hónapja olvastam az osztrák sajtóban egy angol cikket, melyben az ausztriai horvát közösség pártjának erősödése felett örvendeztek.

Armande Xavier
Armande Xavier Day 704, 15:29

jah, agymosás, médiabefolyás, román seregek, meg a többi.. mind burgenland miatt. mi van ott, ami miatt még hónapokkal utána is megéri egymást ölni?

kovats007
kovats007 Day 704, 15:31

@Adrastheus: köszönöm a kiváló megfogalmazást

Heidar
Heidar Day 704, 15:32

Armande Xavier: Ez nem "egymás ölése" csak a múltban elkövetett hibák szembesítése, amit láthatóan nehezen viselnek egyesek.

Adrastheus: Teljesen igazad van.

Botyar
Botyar Day 704, 15:33

samu: az osszes goldom belevertem es nem a Te oldaladon... maskor legyszi adj kolcson!

0ncsaba
0ncsaba Day 704, 15:33

samu126

ma más lenne az eredmény, ha akkor tudták volna, mekkora szemétségre készültök, ráadásul napiparanccsal és hamis hadügyi közlönnyel tévesztettetek meg rengeteg embert, és még büszke is vagy magadra? te biztos saját pénzből tankoltál, mi? nem elit tag vagy te, hanem egy mocskos bérenc, bár te ezt nem érzed, mert csak a goldra gondolsz, amit eltankolhatsz. Minél tovább tart a hatalmatok, annál többet ártasz az országnak.

kovats007
kovats007 Day 704, 15:33

@Armande Xavier: 🙂
Hogy mi? A játékszellem! A becsület! A tisztesség! A lelkesedés! Az összetartás!
Csak ezek, de ebből mind HIGH 🙂

Thunderphoenix
Thunderphoenix Day 704, 15:33

ez már szánalom....

Botyar
Botyar Day 704, 15:35

egyebkent meg hivatalos allasfoglalas sem jott az akkori vezetestol hogy mit tegyen a "nep es a katonasag" johogy sokan csucsultek kulhonban szegyenkezve pillogva mit muvel az bizonyos kozerdek...

kovats007
kovats007 Day 704, 15:35

@Thunderphoenix: kifejtenéd bővebben?

0ncsaba
0ncsaba Day 704, 15:35

Armande Xavier

szomorú, hogy még mindig nem értitek....

Botyar
Botyar Day 704, 15:38

szabotor: en ugy gondolom pontosan ertik... gerinc nem gerinc!

Armande Xavier
Armande Xavier Day 704, 15:39

@szabotor hányni tudnék ettől a "17kgoldfia koppány" kampánytól. Ha mindenképpen hiányzó pénzeket akarsz látni, akkor is legfeljebb kb. 1500 aranyról beszélhetsz. Jól tudjátok, hogy Doggett és feherlo 16000 goldot és némi ESP-t szerzett meg a spanyol államtól. Ebből kb. 15k arany sorsát jól ismerjük. Én úgy gondolom, hogy eMagyarország elsősorban örülhet annak, hogy ez a pénz nem az ellenségeinknél van, másodsorban annak, hogy egy jó része a magyar állam illetve a PEACE tulajdonába került. Ha te mindenáron lopást akarsz belelátni ebbe, tedd azt.. de demagóg vagy és szándékosan félrevezeted azokat, akik nem ismerik a történetet.

Botyar
Botyar Day 704, 15:42

Armande: ez a sztori mar 50 evre titkositva lett... soha senki nem fogja megmondani, elmeselni az igazsagot!

Red Dragon Ltd
Red Dragon Ltd Day 704, 15:48

Voted!

Daria89 br.2
Daria89 br.2 Day 704, 15:48

Armande Xavier: Ebben találtál hibát. Most találj a többi kommentben is. Vagy azokban nincs?

Armande Xavier
Armande Xavier Day 704, 15:51

Botyar aki tényleg az igazságra kiváncsi és nem politikai tőkét akar ebből kovácsolni, az utána tudott volna nézni.

7k került a magyar államkasszához, amin prucsok később könnyített egyet..
7k került a francia államhoz, ebből kb 5k került egy PEACE-alapba, amiből az észak-amerikai hadjárat csatái lettek fizetve (new jersey, madrid beütése többek közt), illetve nemzetközi PEACE-tankokat finanszíroztak belőle a hadjárat során, 2k-t a franciák megtartottak.
kb 2k az asturiasi csata során lett felhasználva tankolásra.

a maradék sorsa az, ami nem ismert pontosan, jutalomként került kiosztásra. aki akar, kiabáljon itt lopásról, én a történetben egy helyen látok lopást, ott, amikor a kincset elvettük a spanyoloktól.

Armande Xavier
Armande Xavier Day 704, 15:55

daermon sajnálom, próbálom megérteni, de továbbra se látom, mi indokolhatja a görcsös ragaszkodást ehhez a régióhoz. Az összefogás, az e-magyar közösség sajnos már burgenland előtt sem volt a régi, de egyébként se tartom hihetőnek, hogy pont emiatt szakadt végleg több pártra az ország. ha már csak burgenland hiányzik a nagy-magyarország screenshothoz, akkor biztos vagyok benne, hogy vissza tudjuk kérni az osztrákoktól pár napra.

kovats007
kovats007 Day 704, 15:58

@Armande Xavier:
a) burgenland volt az i-re a pont. Több ilyen lépés volt igen, több ilyen cikket meg lehet ezzel tölteni. Habár azoknál jobban lehet ködösíteni
Továbbra se terelj kérlek, leginkább nem eNagy-Magyarország miatt, hanem - még egyszer mondom - a közösség miatt. Olvasd el a cikket újból.

Ha folyton ugyanazt mantrázod, még nem lesz jobban igazad..

Heidar
Heidar Day 704, 15:59

Armande Xavier nem elég annyi ha több ezer játékostársad akivel vállvetve együtt harcoltál azt mondja, hogy neki érzelmileg fontos az a régió? Miért nem fogadod el, miért keresel ellenérveket, amikor neked jelentéktelen.

kovats007
kovats007 Day 704, 16:02

@Armande: hittünk abban, hogy mindannyian egy közös célért harcolunk, eMagyarország szabadságáért, felemelkedéséért, aztán sikeréért. Sajnos kiderült, hogy Ti másért. Ami nem volna baj, ha nem kényszerítenétek ránk az akaratotokat.
Ezért ajánlottam eSvájcot 🙂 a gyökérteleneknek (aka: teokraták) ez már egyszer bevált

Armande Xavier
Armande Xavier Day 704, 16:03

srácok egyébként annyiban igazatok van, hogy burgenland átadása ezzel a cirkusszal volt a legrosszabb, ennyit nyilván nem ért meg. számomra az nem érthető, hogy miért fontos az itt kommentelők számára annyira, hogy burgenland magyarországhoz tartozzon.

kovats007
kovats007 Day 704, 16:03

hopp, törölt komment!
@Armande: "kovats007 burgenland és a közösség kapcsolatáról bővebben 🙂"
erre érkezett válaszként a fenti kommentem

kovats007
kovats007 Day 704, 16:04

@Armande: elsősorban már azért mert szimbólum. A szabadság szimbóluma. A belső ellenség elnyomása alóli szabadulás szimbóluma.

Daria89 br.2
Daria89 br.2 Day 704, 16:05

Én személy szerint nem csak Nagy-Magyarország részét láttam benne, de például az első régiót, amit megszerzett az Index-generáció, illetve a végtelen sok gyakorló RW helyét, melyeket bár mindig is "utáltunk", azért a szívünkhöz nőttek. Miért kellett mindezt odaadni egy csapat jöttment jenkinek és horvátnak?

Armande Xavier
Armande Xavier Day 704, 16:05

naja ez jön ilyenkor mindig elő, hogy vagyunk "mi", akik közlönyhamisítunk, aranyat-a-teokratáknak-átjátszunk, régiókat-az-ellenségnek-átadunk, lopunk, csalunk, hazudunk (a cél, hogy mindezt miért tesszük, sajnos egyelőre ismeretlen), meg vagytok "ti".

nem, bocs kovats007, de én is eMagyarország sikeréért dolgozom.

Adrastheus
Adrastheus Day 704, 16:06

Armand Xavier: Ebben az essetben jóindulatúan javaslom olvass hadtörténeti műveket, modjuk kezdetnek Iulius Caesar: Gall Háborúk vagy a Polgárháborúk művei megteszik. Ha a végére jutsz látni fogod, hogy a stratégia és a taktika mellett, a jó hadvezérek számára elsődleges fontosságú volt a katonáik morálja.

Vedd észre, hogy kb. ugyanannyi magyar van a játékban mint májusban volt, és tedd fel magadban a kérdést, hogy hogy lehet hogy akkor 1500an mentek el a horvát TOra, most meg alig tudtok összeszedni 300-400at ha a hadsereget is mozgósítjátok. Ha elrágódsz rajta megérted, hogy miért is jelképe Burgenland annak ami akkor ebben az országban folyt.

kovats007
kovats007 Day 704, 16:07

@armande: számodra emagyarországy egy "zöld paca" - számomra a közösség. habár hasonlat, remélem átmegy a lényeg, ne a megfogalmazásba köss bele.

Armande Xavier
Armande Xavier Day 704, 16:12

@Adrastheus

mi folyt ebben az országban, mit értesz ez alatt? Arra gondolsz, hogy az elmúlt 4-5 hónapban csúnyán megromlott az az összetartás, ami megvolt a magyar közösségben korábban? Mi ennek az oka? és ne mondd azt, hogy burgenland, ez sokkal bonyolultabb kérdés annál 🙂

Heidar
Heidar Day 704, 16:12

Armande Xavier: Kérlek ezt olvasd végig ha komolyan gondolod, hogy nem érted egyesek miért ragaszkodtak Burgenlandhoz: <a href="http://www.erepublik.com/en/article/mit-jelent-burgenland-a-n-z-pontok-torz-t-kr-ben-924130/1/20" target="_blank">http://www.erepublik.com/en/article/mit-[..]1/20</a>

Viszont azt senki nem akarja nekem bemesélni, hogy azért harcoltak sokan a piros oldalon a kongresszusi döntés ellenében, buzdítottak cikkekben a felszabadításra, hevesen kommenteltek, hamisítottak közlönyt hogy az osztrákok kapjanak egy értéktelen területet, ahogy ti mondtátok "pixelhalmazt". Ha ennyi mindent megérte tenni érte, akkor csak ér valamit...

Armande Xavier
Armande Xavier Day 704, 16:18

@Heidar

én egyébként inaktív voltam a burgenlandi cirkusz idején, szerintem most már mindenki úgy gondolja, hogy nem érte meg így visszaadni, hogy hónapokig ez legyen a téma. jól hangzik ez az érzelmi kötődés a gyakorló RW-ink helyszínéhez, de azért mégis.. most tényleg egy ilyen régió miatt fogjuk egymást ölni ennyi ideig?

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.