Buletin Informativ [2119-2127]

Day 2,127, 10:05 Published in Romania Romania by INS eROBuna ziua dragi cetățeni. Așa cum am promis in articolul de prezentare am revenit cu un buletin informativ care cuprinde perioada 2119-2127(ziua eRepublik).

Din păcate, aceasta perioada corespunde cu Epic Warfare Tournament, lucru care a cam dat peste cap piețele eRepublik.
O sa încep prin a prezenta câteva grafice, cu evoluția pieței, in aceasta perioada. Preturile care sau luat in calcul sunt preturile medii, care de altfel, sunt cele care ne pot indica o imagine mai fidela, a pieței.
Datorita diferenței mari de preturi intre călitele prezente, atât la arme, cat si la mâncare, o sa prezentam un grafic general, la scala normala si un grafic la o scala mai mica, in așa fel încât, sa se poată observa mai bine turbulentele care au afectat piața, in aceasta perioada.Sa începem cu piața armelor, care in comparație cu mâncarea s-a arătat extrem de stabila. Una din explicațiile pe care le găsesc(opinie personala) este acea ca, mulți dintre jucători au preferat sa investească doar in mâncare, si asta datorita faptului ca daunele pe care le provocau in lupte, nu erau luate in calcul de concurs, ci doar numărul de lovituri pe care le putea da fiecare jucător.
Datele pe care le prezint cetățenilor sunt următoarele:
1).Piața armelor:Putem observa ca preturile încep brusc sa crească in ziua 2123, însă la numai 2 zile inclusiv prima, mai exact pe finalul zilei 2124 încep sa scadă ușor. Asta se datorează faptului ca producătorii, nu au intuit bine, crezând ca efectul observat pe piața mâncării, se va transfera si va afecta si piața armelor.2).Piața de mâncare:Aici putem observa ca preturile au urcat brusc încă din ziua 2120, aducând mai mult cu imaginea bursei de valori in timp de criza, decât cu o piața de alimente. Datorita slabei puteri de achiziție demonstrata de cetățenii e_romani ,preturile coboară brusc însă nu cu aceiași putere cu care au urcat, păstrând si astăzi cote alarmante. Preturile la mâncare vor continua sa scadă datorita faptului ca odată cu terminarea concursului cererea va scădea brusc. Rămâne de văzut însă, cat timp producătorii învățați cu câștigurile pe care le-au avut pe durata concursului, vor tine la preț.

Continuam cu salariile care si ele au experimentat o creștere cu 22,71% fata de ziua 2119.Salariile vor continua sa scadă si ele, pana la nivelul pe care li aveau înainte de concursCel mai interesant subiect pe care o sa vi-l prezint acum, este rata inflației care, o sa ne demonstreze cu cat am „sărăcit” in aceasta perioada.

Inflația la Arme:Inflația la Mâncare:


Inflația medie, a piețelor de arme si de mâncare, se situează la un nivel alarmant, si anume la 224,096 %.
Avem doua date interesante acum dragi muncitori:
1).- salariile care au crescut cu 22.71% ;
2).- preturile care in medie au crescut cu 224.095 %.
Asta înseamnă ca in timp ce la salariu s-a adăugat doar 22,71 % la preturi s-a adăugat încă 224,095 % din prețul original. In concluzie suntem aproape de 10 ori mai săraci ca in ziua 2119 republic.
As vrea sa atrag atenția asupra acestui fapt, slăbind puterea de cumpărare a cetățeanului de rând, slăbim implicit si puterea de lupta a soldaților noștri, iar singurul lucru, care combate aceasta situație acum sunt donațiile, care de altfel nu sunt o soluție, la nivel național făcând mai mult rău decât bine.

O sa închei acest articol prezentând rentabilitatea mărfurilor si a producției:Cele mai avantajoase alegeri :

Mancare : Q4 - 11,27 Energie/Roni
Arme : Q5 163,40 Damage/Roni


Calculatoare eRepublik :Va rog sa folosiți aceste calculatoare, sunt de mare ajutor. Pentru cei care le-au folosit pana acum, un mic sfat, când schimbați preturile, sau orice valoare la care trebuie sa folosiți virgula, nu folosiți tastatura numerica, ci puneți virgula normal ca si cum s-ar vorbi de un text, punctul da eroare.
Așteptăm cu nerăbdare comentariile si sugestiile dumneavoastră. Cu mult respect, Cronos28 si echipa INS căreia ii mulțumesc pentru munca depusa; in special lui Damian2013 care a fost foarte activ.