Ambient on/off

Join the new world

 

Berluskoni saka da kupuva ostrov Od Samaras za da se sonca

Day 1,923, 09:46 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Angry Saso

За Берлускони, Папандреу е Пападопулос, а Германците се Фриц

Му кажав на Самарас, да ме извести ако има остров за продавање – ново шоу на Силвио Берлускони на денот на изборите во Италија. Побара да купи остров, му го згреши името на екс премиерот Папандреу, го нарече Пападопулос, а за Германците го употреби терминот Фриц.
[img]http://www.keeptalkinggreece.com/wp-content/themes/Caulk/timthumb/timthumb.php?src=http://www.keeptalkinggreece.com/wp-content/uploads/2013/02/berlusconi.jpg&h=160&w=160&zc=1%27%29;[/img]

- Јас му кажав на Пападопулос. (На Папандреу, го поправа новинарот) Извинете, на Папандреу. Му реков на Папандреу, ако има некој убав имот во Грција и ако смета дека е корисно, да го купам, ќе го сторев тоа. Но, сега кога паднаа цените, немам многу храброст, не сакам да профитирам.Сфаќаш? Тој ми рече, па дури и Самарас, дури и Самрас... И на Самарас му ги имам кажано истите работи, ако има некој остров да купам, јас сум им на располагање. Но, сега си молчам бидејќи со цените кои паднаа толку многу, би изгледало дека сакам да профитирам од целата ситуација – раскажа Берлускони.

Откако вчера на прес-конференција на Милан, Берлускони го прекрши предизборниот молк, денеска им даде изјава на грчки новинари кои се најдоа во тренинг центарот во Милано. Им рече дека бил на страната на Грција, зборувал и со премиерот Папандреу, но од Германците ништо не можело да се стори. Во две минутната изјава, Берлускони на два пати го згреши името на Папандреу и по корекцијата на новинарот, повторно ја напправи истата грешка.

Prevzemeno od:www.kanal5.mk


Shout: Berluskoni saka da kupuva ostrov Od Samaras za da se sonca http://www.erepublik.com/en/article/berluskoni-saka-da-kupuva-ostrov-od-samaras-za-da-se-sonca-2218186/1/20

 

Comments

Plainswalker
Plainswalker Day 1,923, 14:22

Plainswalker disapproves this article

Angry Saso
Angry Saso Day 1,932, 00:31

mnogu mi e gajle

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.