Ambient on/off

Join the new world

 

Because we will not stand by. [GR VERSION]

Day 2,138, 10:50 Published in Greece Greece by Lakis Gavalas


Καλησπέρα στην ελληνική κοινότητα,

ακολουθεί μετάφραση του άρθρου του mittekemuis.

Είσαι πολίτης του eRepublik που ξοδεύεις αρκετή ώρα στο IRC? Μπαίνεις σε φόρουμ και διαβάζεις shouts εντός παιχνιδού? Είσαι πρόθυμος να μιλήσεις ανοιχτά με άλλους από το παιχνίδι? Αν ναι, θα ήθελα να διαβάσεις αυτό το άρθρο και να σταματήσεις να σκέφτεσαι.

Βλέποντας αυτό το βίντεο στο YouTube σήμερα και διαβάζοντας πως προκαλείται αναταραχή σε Twiter, Facebook και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είμαι έτοιμος να θέσω τις υποθέσεις μου κατά μέρος. Αυτό μου έδωσε ώθηση να μιλήσω ανοιχτά στον μικρό μας eΚόσμο που έχουμε δημιουργήσει. Ελπίζω και πιστεύω ότι πολλοί είναι πρόθυμοι να παρουσιαστούν μαζί μου. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να νικήσουμε τους “bullies” και αυτός είναι παίρνοντας θέση και όχι να φοβόμαστε να μιλήσουμε ανοιχτά, να στεκόμαστε μεταξύ των “bullies” και των θυμάτων.Το Cyber-bullying περιλαμβάνει την χρήση πληροφοριών και τεχνολογίες επικοινωνιών όπως e-mail, κινητό τηλέφωνο, μήνυμα κειμένου τηλεειδοποίησης, άμεσα μηνύματα (IM), δυσφημιστικές προσωπικές ιστοσελίδες και δυσφημιστικές ιστοσελίδες προσωπικών online δημοσκοπήσεων για να υποστηρίξει εσκεμμένα, επαναλαμβανόμενη, και εχθρική συμπεριφορά από έναν άνθρωπο ή ένα γκρουπ, που έχει σκοπό να βλάψει τους άλλους.

Με κάθε ειλικρίνεια πρέπει να πω ότι η κοινότητα του erepublik δεν είναι το χειρότερο μέρος για αυτό το είδος cyber-bullying. Τα περισσότερα από αυτά είναι κοινά ούτως ή άλλως. Ακόμα συμβαίνει και μια φορά είναι πολύ.Τα nicknames τις περισσότερες φορές διαλέγονται για να ταιριάζουν με το δικά μας προφίλ. Αρκετές φορές κάναμε την ερώτηση, «Τι σημαίνει το nickname σου?». Τα nicknames μας δίνουν στοιχεία για τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από αυτά. Αυτό είναι το πρώτο βήμα προς την αναγνώριση ότι υπάρχει ένας ζωντανός άνθρωπος με συναισθήματα πίσω από το nick του. Δεν είναι ρομπότ χωρίς συναισθήματα που πληκτρολογεί στον υπολογιστή. Αυτά τα nicknames αντικαθιστούν τις μάσκες που φοράμε όταν αντιμετωπίζουμε ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο. Παρά το γεγονός ότι το “bullying” γίνεται στον τόπο εργασίας, στο σχολείο, σε όλα τα μέρη όταν συναντιόμαστε με άλλους ανθρώπους, είναι πιο ορατό και καταδικαστέο από το “cyber bullying”.Ας το αντιμετωπίσουμε, οι περισσότεροι από μας είμαστε σπασίκλες. Κάποιοι είναι περισσότερο σπασίκλες από άλλους αλλά όλοι παίζουμε αυτό το online παιχνίδι και πολλοί από μας είναι πωρωμένοι με το game. Μερικοί από μας κάνουν το trolling μορφή τέχνης. Άλλοι νομίζουν ότι είναι αρκετά έξυπνοι για να είναι troll αλλά δεν είναι. Αυτοί οι άνθρωποι είναι το χειρότερο είδος wannabe troll, αυτοί που παιδεύουν τους άλλους επειδή ίσως δεν είναι τόσο έξυπνοι όσο τα θύματά τους, ή ίσως είναι λίγο περισσότερο σπασίκλες.

Φαντάσου τον εαυτό σου να είναι μόνος. Στην δουλειά, οι άλλοι να μην σου μιλάνε την ώρα του διαλείμματος για κολατσιό. Στην καλύτερη, σε αγνοούν. Γυρνάς σπίτι, ανοίγεις το IRC και ψάχνεις κάποιον να μιλήσεις. Αντί για μια ωραία συζήτηση, γίνεσαι περίγελος γιατί οι ιδέες σου δεν είναι της κυρίαρχης τάσης. Ξανά νιώθεις μόνος. Κανείς δε νοιάζεται να είναι φίλος σου και μετά από κάποιο καιρό θα πιστεύεις πραγματικά ότι είσαι άχρηστος. Γιατί να περπατάς στη γη όταν κανείς δε νοιάζεται? Εδώ μιλάμε για ενήλικους αλλά μεταξύ των εφήβων και των παιδιών αυτό το πράγμα είναι ακόμα πιο συχνό. Στο προαύλιο του σχολείου, το status είναι το παν. Το ξέρω γιατί έχω δύο παιδιά, 14 και 13 χρονών. Μιλάνε για το ποια group υπάρχουν: Τα cool παιδιά, τα σχεδόν cool παιδιά, τα παιδιά που είναι ανεκτικά και οι απόβλητοι. Το τελευταίο group παιδιών είναι ιδιαίτερα ενεργό στο internet μιας και έχουν ελάχιστη έως καθόλου κοινωνική ζωή. Κάντε μου μια χάρη και ψάξτε στο Google για "αυτοκτονία μετά από cyber-bullying".Δεν είναι πριν πολύς καιρός ένας καλός eφίλος μου ήταν το αντικείμενο μίσους από πολλούς. Ρώτησα τον Konrad να πει λίγα λόγια γι’ αυτό:

«Παίζω eRepublik για την κοινότητα. Ως ένας gay χωρίς υποστήριξη από την οικογένειά μου, το eRep είναι ένα υπέροχο κομμάτι για μένα μιας και είναι ένα από τα λίγα μέρη που μπορώ να είμαι πραγματικά ο εαυτός μου και με άλλους που τους αρέσω. Υπάρχουν πολλές συμμαχίες online που είναι υπέροχο πράγμα. Δυστυχώς, όμως, δεν είναι όλοι καλοί.

Στο eΒέλγιο για παράδειγμα, είναι σε PTO από τα κόμματα HOPE και PANDA. Είμαι μια δυνατή φωνή εναντίον των ενεργειών τους και των κινήσεών τους. Αντί να αντιμετωπίσουν το προσωπικό του παιχνιδού, εξαπέλυσαν προσωπική επίθεση στο φύλο μου. Έλαβα PM του τύπου «Για 50 ευρώ, μπορείς να πιπιλίσεις το πουλί μου», σχόλια όπως «Γίνε άντρας για μια φορά.» Αυτό το PTO group έφτιαξε πολλές εικόνες αναφερόμενες σε μένα, λέγοντάς με «πρωκτική ρουκέτα» σε άλλα εξαιρετικά ακατάλληλα θέματα. Αυτά τα σχόλια και οι εικόνες ήταν στα media και στα eΒελγικά φόρουμ.

Αρχικά, νόμιζα ότι μπορώ να τα αγνοήσω. Είναι μερικά ηλίθια παιδιά που φτιάχνουν κάποια σχόλια εδώ ή εκεί. Ωστόσο, δεν σταμάτησε. Γίνονταν όλο και πιο υβριστικά. Πολλά από τα σχόλια άρχιζαν να με πληγώνουν και πραγματικά καταπιέζομαι. Τα σχόλια κόλλησαν πάνω μου και ενώ είναι ηλίθια, πραγματικά με πλήγωσαν. Ήταν αποθαρρυντικά και με έκαναν να νιώθω αξιολύπητος. Με έκαναν να νιώθω απάνθρωπα. Ήμουν θυμωμένος με την κοινότητα. Ήταν χωλό το ότι ενώ συμφωνούν ότι τα σχόλια ήταν άσχημα, δεν έκαναν πολλά για αυτό. Πήρε πολύ καιρό για να υπάρξει ετυμηγορία (βλέπε παρακάτω). Χρειάζομαι τους κοντινότερούς μου φίλους για υποστήριξη.

(http://www.erepbelgium.com/t9218-2013-04harassment-case#184801)

Γι’ αυτό το cyber-bullying είναι πραγματικά επιζήμιο και χωλό. Ακόμα και σήμερα, κάνουν σχόλια εδώ ή εκεί. Δεν είναι σωστό και είναι εντελώς άδικο. Ενώ παραδέχονται ότι τους κάνει να αισθάνονται αρρενωποί, δεν είναι αντρίκιο να πειράζεις με αυτό τον τρόπο τους ανθρώπους. Στο τέλος, τους κάνει πολύ μικρότερους από όσο είναι πραγματικά. Ελπίζω, λοιπόν, να υπάρχουν πολλοί μεγάλοι άνθρωποι σε αυτό το παιχνίδι. Αυτό που κάνεις τους ανθρώπους μεγάλους είναι η συζήτηση των θεμάτων και όχι η επίθεση σε ανθρώπους σε υποταγή.Στατιστικά Cyber Bullying
Ένα στα δέκα παιδιά σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν Cyber Bullying
Τα θύματα είναι 2 στις 9 φορές περισσότερο πιθανόν να αυτοκτονήσουν
Το 25% των παιδιών δεν λένε σε κανέναν για τους bullies
Το Cyber Bullying έχει μειωθεί (αυτό δείχνει την σημασία των εκστρατειών που γίνονται γι’ αυτό το σκοπό)
Το 56% αναφέρει ότι το Cyber Bullying έχει αντίκτυπο κα στην RL
Το 39% των χρηστών του κοινωνικού δικτύου αντιμετωπίζει Cyber Bullying

Μιλάω πολύ με άτομα στο IRC. Έχω τους δικούς μου λόγους που είμαι online τόσο πολύ. Και οι άλλοι έχουν τους λόγους τους επίσης. Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που οι άνθρωποι ξοδεύουν την ώρα τους στα chat room είναι για να ψάξουν παρέα. Συχνά αισθάνονται ότι δεν ταιριάζουν καλά με τον πραγματικό κόσμο. Ψάχνουν ελευθερία. Προσπαθούν να είναι οι εαυτοί τους και μπαίνουν σε chat room, καθώς θεωρείται ασφαλής. Βλέπουμε ξανά την λανθασμένη αντίληψη του να κρυφτείς πίσω από ένα nickname. Όσο οι bullies νιώθουν προστασία από τον ανώνυμο χαρακτήρα των nicknames, αυτοί που παγιδεύουν τους εαυτούς τους γι’ αυτό κάνουν το ίδιο λάθος.

Ναι, διαβάζεις αυτό σωστά παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν είναι θύματα, έχουν και αυτοί επίσης ευθύνη. Έχουν την ευθύνη να παλέψουν, να φωνάξουν για αυτό που υποφέρουν.Το bullying και το Cyber Bullying θα υπάρχουν πάντα σε κάποια μορφή ή σε κάποια άλλη. Η λεκτική κακοποίηση είναι η πιο συνηθισμένη μορφή bullying που γίνεται σε όλο τον κόσμο. Χωρίς την απειλή σωματικής βίας, είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να είναι υποστηρικτικοί από όλα τα μέλη της κοινότητας, έτσι τα θύματα ξέρουν που να στραφούν αν δεχθούν bullying. Συχνά, έχοντας κάποιον στο χέρι απλά για να μιλήσεις μαζί του για τις ανησυχίες του bullying είναι αρκετό για να βοηθήσεις, αγνόησέ το και ξεπέρασέ το.Ποτέ μην απαντάς σε ενοχλητικά μηνύματα.
Μην στέλνεις την φωτογραφία σου ή προσωπικές πληροφορίες σε ανθρώπους που δεν ξέρεις στο Internet.
Θυμήσου το Internet δεν είναι ιδιωτικό μέρος. Ότι λες, ή εικόνες που μοιράζεσαι, μπορούν να σταλθούν σε όλο το Internet σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε.
Αποθήκευσε κάθε ύποπτα email ή μηνύματα κειμένου. Μπορεί να τα χρειάζεσαι ως στοιχεία αργότερα αν η κατάσταση ξεφύγει.
Αν είσαι θύμα του cyber ή ένας computer bully έχεις πολλές επιλογές για να πάρεις βοήθεια. Πρώτα, πήγαινε σε έναν φίλο που του έχεις εμπιστοσύνη για βοήθεια πριν η κατάσταση ξεφύγει. Ένας channel moderator είναι η πρώτη σου γραμμή για άμυνα για να τελειώσει η ενόχληση. Μην τα παρατήσεις πριν βρεθεί κάποιος να συμφωνήσει να σε βοηθήσει. Αν δεχθείς bullying από το σύστημα άμεσων μηνυμάτων ingame ενημέρωσε τους admin του erepublik, ρώτα για block στο ID του ατόμου ή των ατόμων που σε ενοχλούν. Αν αυτό γίνεται σε chat room, ενημέρωσε τον moderator αυτού του καναλιού.

Για τους παίχτες του erepublik, και κυρίως για τους χρήστες του IRC, έχουμε ένα κανάλι, στο οποίο μπορείς να βρεις άτομα εμπιστοσύνης και είναι επίσης ένας χώρος για να χαλαρώσεις. Οποιοσδήποτε είναι ευπρόσδεκτος για λίγο γέλιο και συζητήσεις.
Μπορείς να μπεις στο #echillroom στο Rizon.
Παίχτες που είναι πρόθυμοι να εμφανιστούν σε τραχιές καταστάσεις και που μπορούν να εμπιστευθούν θα έχουν ops στο κανάλι, ώστε να μπορούν να εντοπιστούν εύκολα. Τριγυρνώντας στο κανάλι είναι πιθανόν να μάθεις να τους γνωρίζεις και να εμπιστεύεσαι αυτούς τους ανθρώπους.Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν να γίνει αυτό το έργο. Την MaryamQ για τους ελέγχους της γραμματικής και της ορθογραφίας, τον Salvatore3 ως σύμβουλο και τους διάφορους ανθρώπους που μετέφρασαν και έβγαλαν αυτό το άρθρο σε άλλες χώρες. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον MaartenW που το υποστήριξε αυτό και στον Konrad για το θάρρος του.
Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, οι δυο πιο γραφικοί τύποι του Ηνωμένου Βασιλείου, Acroc & Rory.

Μετά τιμής,

 

Comments

Lakis Gavalas
Lakis Gavalas Day 2,138, 10:51

Because we will not stand by. [GR VERSION]

www.erepublik.com/en/article/2323451/1/20

*** VOTE AND CHAIN SHOUT ***

Panikk
Panikk Day 2,138, 10:53

Ψήφος.

mittekemuis
mittekemuis Day 2,138, 10:54

thank you!
voted

PERICLIS
PERICLIS Day 2,138, 12:04

Thank you !! 🙂

pipo lolo
pipo lolo Day 2,138, 10:55

Πάλι με τον αρίστο τα έβαλες?

Marinos98
Marinos98 Day 2,138, 10:56

v

saltibagos
saltibagos Day 2,138, 10:57

voted and shouted

KypriosEL
KypriosEL Day 2,138, 11:04

v

PanoS THE DuellisT
PanoS THE DuellisT Day 2,138, 11:14

ψήφος

PanoS THE DuellisT
PanoS THE DuellisT Day 2,138, 11:16

Αν δεχθείς bullying από το σύστημα άμεσων μηνυμάτων ingame ενημέρωσε τους admin του erepublik, ρώτα για block στο ID του ατόμου ή των ατόμων που σε ενοχλούν.
έστειλα καποτε τικετσ για να ρωτήσω γιαυτο το θέμα και μου είπαν δεν γίνεται

Krater0s
Krater0s Day 2,138, 11:18

Χρυσός Κανόνας Μην κάνεις στους άλλους ό,τι δε θέλεις να σου κάνουν - Ισοκράτης

ο7

Ntaikos
Ntaikos Day 2,138, 11:28

V

CoMaNDaNTe GaLeaNo
CoMaNDaNTe GaLeaNo Day 2,138, 11:34

v

satlak Day 2,138, 11:42

Comment deleted

Mr. DarkWish
Mr. DarkWish Day 2,138, 14:56

kalla kasidiari iremise tora....

satlak
satlak Day 2,138, 15:04

Μηπως εσυ εισαι ο Μαροκινος και γραφεις το καλα με 2 λ;;

PERICLIS
PERICLIS Day 2,138, 11:56

v

kai bravo pou to metefrases na to diavasoun oloi !!!

STAND UP AND BE COUNTED AND JOIN THE KKK !
STAND UP AND BE COUNTED THE WHITE PEOPLE MARCH !

manolios 7
manolios 7 Day 2,138, 15:31

τι γουάτιτ πιπλ και παπαριές ρε τουρκόσπερμα,δεσου τεριάζουν αυτά

Dodona
Dodona Day 2,138, 12:52

voted

Srnica
Srnica Day 2,138, 12:57

ohh i don't understand this, anyway voted 🙂

Spotter the Greek
Spotter the Greek Day 2,138, 13:02

v

Tr4nceKostas
Tr4nceKostas Day 2,138, 14:04

report ton killerman! moy kanei cyber-bullying!

Kaad
Kaad Day 2,138, 14:50

v

Count Miden
Count Miden Day 2,138, 15:00

\ο/\ο/\ο/\ο/\ο/\ο/

Admiral  PAC
Admiral PAC Day 2,138, 15:20

i dont get anything but vote.

Exorcism363
Exorcism363 Day 2,139, 00:24

Ο Σμυρλής κι ο Ελασίτης με παρενοχλούν σεξουαλικά. Υπάρχει περίπτωση να κάνουμε κάτι ;

nazogl
nazogl Day 2,139, 02:34

mhn to kapsoume to 8ema k ekane toso kopo na yparxei kai sta ellhnika
mpravo kataskope

Maxine Ernst
Maxine Ernst Day 2,139, 03:29

ν

Elgreco
Elgreco Day 2,139, 04:17

v

George Chatzifotis
George Chatzifotis Day 2,139, 04:48

V

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.