Batranul si marea de roboti

Day 4,376, 05:42 Published in Romania Romania by GoldelianH

Pe masa sta un pahar de ceai cu rom. Tocmai ce ma intorsesem de pe front si simteam nevoia sa vizitez taverna partidului.
Nu e multa agitatie, dar nu ma deranjeaza, ma bucur de faptul ca nu imi tulbura nimeni gandurile. Ganduri marete. Ce s-ar intampla daca ar fi taverna mea?
Cum as putea atrage mai multi oameni aici? Poate daca ...

Usa se izbeste de perete, doi barbati se taraie inauntru. Li se citeste pe chip ca nu au avut o zi buna pe campul de lupta.

T: Nu stiu ce au mancat. Nu ii putem dovedi.
N: N-ai vazut cu ochii tai? Erau boti pusi pe masini.

Boti? Masini? Discutia continua, dar devenise neinteresanta pentru mine. Ma agatasem de ideea de roboti. Acei zombie mimetici, a caror unic scop e sa simuleze comportamentul uman pentru a aduce beneficii unui papusar.
Stim de existenta lor, dar o singura entitate are puterea de-ai identifica. Plato.

Stie Plato de existenta lor?
Sigur. Nici nu stiu de ce m-am intrebat asa ceva.

Ii poate scoate Plato din priza?
Pe marea majoritate da, dar va incepe un joc de-a soarecele si pisica, in care ambii adversari vor trebui sa-si imbunatateasca jucariile. Prin urmare, vor fi costuri de ambele parti.
Ma astept ca Plato sa aiba cateva reguli euristice, care pot fi usor fentate, odata ce le-ai inteles logica. Cu aceeasi incredere ma astept sa pui la pamant un procent covarsitor de roboti doar cu o mana de modele amarate de Machine Learning/Statistica.
Poti grupa(clustering) cetatenii dupa tranzitia de mutari pe care o fac intr-o sesiune de joaca.

Vrea Plato sa-i scoata din priza?
Discutabil. Desi robotii aduc bani, sa scapi de ei presupune efort si costuri.

Costa sa tii robotii in priza?
Depinde de cat e fiecare dispus sa plateasca. Se poate si (aproape) gratis, cu abordari "serverless". Sper ca nu dau idei nimanui.
Chiar asa, oare cati cetateni au IP din norisorul ala in care-ti tii tu Plato masinile?