Ambient on/off

Join the new world

 

Bajka o izmisljenom lavu

Day 1,784, 11:12 Published in Serbia Serbia by leon queen

Jednom davno posle nastanka ameba, negde u sredistu Evrope nastala je jedna divna zemlja sa jos divnijim narodom koji je uzivao u bratskoj ljubavi,postovanju i medjusobno dobro ocuvanim odnosima. Politika u toj zemlji nije bila razvijena ali i ako je negde postojala njen glavni moto bio je " ko ce kome ako nece svoj svome". To je bio jos jedan dokaz o ljubavi koji su gradjani te zemlje posedovali.
Osim cistih predela, predivnog vazduha, razvijenog turizma zemlja se ponosila svojom vojskom . U toj maloj zemlji postojala je jedna velika jedinica SJeB(specijalne eBebe), ciji su se vojnici isticali i SJeBavali sve sto su mogli ispred sebe. Prkosili su bez straha mnogo vecim jedinicama, mnogo vecim zemljama i svima onima koji su bili ljubomorni na njihove medjuljudske odnose i zajednicu koja je ova jedinica posedovala. Iz dana u dan su dokazivali da boj ne bije sablja ubojita nego srce u junaka.
Bilo je tu muskaraca i zena, starih i mladih. Sve je super funkcionisalo, svi su ziveli u izobilju i sreci. Onda je jednog dana vojnik IVKE PIVKE uvideo da jedinica nije potpuna i da nedostaje nesto sto bi u potpunosti krasilo ime jedinice. Nedostajale su eBebe! Resen da poveca eNatalitet svoje eZemlje, preuzeo je stvar u svoje ruke i osnovao SJeB akademiju . Ususkano malo mesto, u kome se ljubav prema slabasnim vojnicima iskazivala kroz brojne podele hleba, oruzja, para i zlata. Lepseg mesta na svetu nije bilo. Svi su bili debeli ali srecni. a kako i ne bi, q5 hrana je visoko kaloricna a Ivke je nju delio u velikim kolicinama. Trajao je taj raj neko vreme, dok Ivke nije krenuo na drugu stranu gde ga je cekala njegova celicna lady. Akademiju je prepustio mladim ljudima, misleci da je ostavlja u sigurne ruke.. Ipak se nesto cudno desilo.
Jedan mali lavic koji je trckarao kroz tu bezbriznu akademiju, bio dobar vojnik izrastao je u strasnog lava. Preuzeo je brigu oko akademije i uveo dikraturu nad malim eBebama koje su tek bile rodjene. Da zlo bude jos vece , inflacija je propratila celokupno desavanje a mnogi su ostali da se prisecaju doba dok je ivke bio tu ...

Mislile su eBebe da ce uvek biti svega i da je hrana i oruzje sve sto je potrebno da jedna zemlja uspe. I istina, donacije su dolazile kod lava sa svih strana.. bilo je raznih djakonija.. raznog oruzja..Lav se na to nije obazirao, jer je zeleo da nauci akademce da zemlja opstaje uz ljubav, snalazljivost, zrtvovanje i hrabrost.. To eBebe jos uvek nisu znale i nisu razumele, pa su u pomoc zvale ludog andjelka ali ona ih nije razumela jer su 1992 godine stvari bile drugacije.. Mislio je kapetan Bokee da im pomogne, no ubrzo je shvatio da mu finansijska situaciji nije jaca strana te da put od Novog Sada do akademije kosta, pa je ubrzo odustao.
Akademci su svakog dana bili sve mrsaviji, bledji.. valjda zbog pogorsane krvne slike. Skrhani tako, resili su da preuzmu stvar u svoje ruke . Krenuli su na nesrecnog lava kukama i motikama jer drugog naoruzanja nije bilo.

Zbog nereda koji su nastali, odreagovali su i ljudi na najvisim polozajima te zemlje. Protecteur je svojim najnovijim traktorom pokupio sve funkcionere i poveo ih da rese problem.
Problemu su prvi pristupili Wlajko13 i Gambino_SSSS i dogovor je bio uspesno postignut. Kuke i motike su bile spustene a lav nateran da svoje nezadovoljstvo usled nedostatka Ivketove paznje preusmeri u pisanje svoje autobiografske pesme. Hrabri vitez Kajzer srb sa lavom je napravio dogovor, u kome bi svi akademci imali koristi posle postignutih uspeha na bojnom polju.

Pesma je izasla u svim vojnim listovima kao dokaz da je bunama dosao kraj i glasila je ovako :

Bio jednom jedan lav
Kakav lav ?
Strasan lav
Narogusen i ljut sav !
Mucio je akademce
Hvalio se za dupence
i radio za picence.

strasno strasno

Ne pitajte sta je jeo,
Taj je jeo sta je hteo
Donacije ,para, hleba
A i zlata jedan deo!
Zubi osti pogled zao,
Akademcima milost nije dao.
Dok ga Ivke jednog dana
Banom nije izbrisao .

strasno strasno


Medjuljudski odnosi jos jednom su pobedili, akademci su se vratili u svoje klupe, u odeljenje #sjeb_akademija gde su poceli da uce o vaznim stvarima koje ce im koristiti kroz zivot. Strasni lav se povukao , nastavio da ceka.. a mozda i vreba 😃 Ko to zna ... 😃 😃

od srca vasa Leon queen SMA 😉

 

Comments

Gambino_SSSS
Gambino_SSSS Day 1,784, 11:19

Hahaha Lavice stvarno si kraljica 😘****************

plavaprinceza
plavaprinceza Day 1,784, 11:21

ludilo..🙂 mnogo je dobro..😘**

Midzons
Midzons Day 1,784, 11:23

hahahaha super

Citizen Lastname
Citizen Lastname Day 1,784, 11:25

Za pesmicu dobijas picence od mene 😉

Danilo80
Danilo80 Day 1,784, 12:03

s+v o/

Lavica NS
Lavica NS Day 1,784, 12:10

odlicno 🙂
sub + vote genijalnooo

Budalimir
Budalimir Day 1,784, 12:25

Vrh! o7

kajzer srb
kajzer srb Day 1,784, 13:10

v+s nego cini mi se da taj lav i nije toliko narogusen i ljut sav, osim kada ga akademci bockaju dok spava 😃

crazy angel 92
crazy angel 92 Day 1,784, 13:36

ahahahahhaahha, Boga mi deco, stvarno je u moje vreme bilo drugacije 😃

svaka cast o7

rotkvarijanac
rotkvarijanac Day 1,784, 15:07

v25 s33

John Milojevich
John Milojevich Day 1,784, 22:25

o7

MacakMiki
MacakMiki Day 1,784, 23:28

Ekstra! : )

Cvorovic Ilija
Cvorovic Ilija Day 1,784, 23:41

ima lav ima vote

Roxyem
Roxyem Day 1,785, 00:59

Bravo !!!

Milojka Jocic
Milojka Jocic Day 1,785, 01:16

Odlicna si lavice! :😁

Pantic 007
Pantic 007 Day 1,793, 06:40

vote i sub !

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.