Ambient on/off

Join the new world

 

Bahatost poslodavaca eSrbije- Dobijo sam otkaz

Day 1,890, 14:02 Published in Serbia Montenegro by Utopija

Dobio sam otkaz. Da, dobio sam otkaz! Bez prethodne najave.
Osecam se jako tuzno, odvaceno, neprihvaceno. Zasto sam otpusten? Bio sam tako dobar radnik!!! Ovo pisem kao bih skrenuo paznju na sve nas koji smo nesrecno otpusteno sa posla!!

Psihijatar Miroslava Jašović-Gašić kaže da je to ozbiljna situacija koja ima mnoge posledice i sa kojom pojedinac teško može sam da se bori.

"To jeste jedna depresija, jedna beznadežnost, bezmoćnost. Gubitak uopšte entuzijazma za život i planova za život. Zatim, jedan užasan strah za porodicu i promena čitave dinamike života”, navodi ona.

"Taj gubitak posla jeste negde na lestvici među najjačim stresovima i ne možete da očekujeta da će osoba sama moći da se izbori sa tim”, kaže Miroslava Jašović-Gašić.

Psiholog Žarko Trebješanin upozorava da je ovakva situacija, pogotovo ako duže traje, plodno tlo za štetne društvene pojave.

"Prosto frustracije na sve strane. Ljudi su nezadovoljni, ometeni u ispunjavanju svojih želja i to je ono što je opasno. S jedne strane, gubi se sopstveno osećanje za drugog čoveka, gubi se ta empatija koja je neophodna za socijalni život”, upozorava Trebješanin.

"A s druge strane, kada se strahovito poveća netolerancija, agresivnost, onda se uvek u stvari ide na to da se ona isprazni tamo gde je najbezbolnije. Gde je najbezbolnije, to su te grupe koje nisu zaštićene. To mogu biti deca, Romi, Jevreji, žene".” , objašnjava on.

Stručnjaci ističu da je u ovakvim vremenima neophodno otvoreno se suočiti sa mogućim problemima i posledicama i planirati šta da se radi ako se nešto desi, ali i naći vremena za sebe i najbliže u krugu porodice kroz hobi ili druženje sa prijateljima.

 

Comments

Alirize
Alirize Day 1,890, 14:04

Trazim onog ko ce biti vredan radnih kod mene dnevna plata 18 rsd i ako imas 7 uzastopnih radnih dana dobijas 8 kao nagradu 8 plata je 20 rsd

nenopg
nenopg Day 1,890, 14:12

v

Utopija
Utopija Day 1,890, 14:16

To je pravi poslodavac, tako trteba da se posluje!

Turinci
Turinci Day 1,890, 14:28

PRAVDA ZA VREDNE RADNIKE !!!!

Milos 1389
Milos 1389 Day 1,890, 14:35

Podrska!

Veca prava za radnike!

o7

SerbianForce
SerbianForce Day 1,890, 15:07

Ja ne vidim pecat 😕

Lord Oli
Lord Oli Day 1,892, 08:46

treba da stupimo u generalni štrajk!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.