Ambient on/off

Join the new world

 

Az évszázad üstököse + Morena Baccarin

Day 1,947, 11:42 Published in Hungary Romania by Malwin Hun


Üdvözletem Mindek Kedves Olvasómnak!

Most egy kicsit előreugranék az időben… Ebben a számban az ISON üstökösről ejtenék néhány szót.

Az említett égitestet 2012. szeptember 21-én fedezték fel. Ha minden igaz, idén (2013) november elejétől lesz látható szabad szemmel a nappali égbolton. Kezdetekben természetesen még csak a fényszennyeződéstől mentes (főképp hegyvidéki) területekről, de az ISON egyre jobban fog fényesedni. Egy héttel azután, hogy november 28-án eléri pályájának Naphoz legközelebbi pontját, a hajnali égen már az üstökös magjának a fényessége nagyságrendileg a legfényesebb csillagokéhoz lesz mérhető, a csóvája pedig már néhány csillagképen fog átívelni.A leglátványosabb része még persze hátravan! (Persze akkor, ha napközelségben nem hullik darabokra, ami sajnos mindig benne van a pakliban.) December végéig egyre csak közeledik hozzánk (legközelebbi pontja kb. 65 millió km lesz), és mi olyan szerencsés helyzetben leszünk, hogy az ISON csóvájára pont oldalról látunk majd rá. Ekkor a várakozások szerint ez a csóva akár a fél égbolton is átívelhet, az üstökös magja pedig akár a telihold fényességével is ragyoghat, tehát kijelenthetjük, hogy rendkívüli látványban lehet részünk!
Csak győzzük kivárni… 😉És most szeretnék teret adni a legnagyobb kedvencemnek, remélem, néhányatok osztja a véleményem...:


 

Comments

Kmerse
Kmerse Day 1,947, 12:09

De nagyon jól nézett ki Adriaként 🙂
Ja és persze most sem csúnya.

Malwin Hun
Malwin Hun Day 1,947, 12:18

Annaként se volt piskóta... : )

willope
willope Day 1,947, 14:56

Majd nagyot néztek amikor éjjel előbújik a festékréteg mögül és pont megvilágítja az üstökös a rusnya bőrét. : )

Malwin Hun
Malwin Hun Day 1,947, 15:30

Hát ha Te a kedvenc színésznődet "festékréteg" alapján válogatod, akkor sajnállak... : )

willope
willope Day 1,948, 02:47

Te csak ne sajnálj engem jó?! Én már eléggé sajnálom magam amiért anno annyi szabadidőm volt, hogy néztem a csillagkaput. : )

covfefe
covfefe Day 1,947, 15:59

Érdekes feje van, valami nem stimmel vele. Nem leszbi?

Malwin Hun
Malwin Hun Day 1,947, 16:14

Nem.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.