Ambient on/off

Join the new world

 

Avskaffa momsen!

Day 1,823, 09:14 Published in Sweden Sweden by Radsoc


Höjdarna i byråkrat- och kapitalisttoppen har i åratal skott sig på att slussa undan lite pengar från våra transaktioner vid mat- och vapenköp till sina egna projekt som bara gynnat en liten minoritet spelare. Skatten är under nuvarande regim att betrakta som gamla tiders skatt till kung, kyrka och feodalherrar, inte till en gemensam välfärdsstat. Skattepengarna har samlats på hög och inte kommit alla till del.

1) Eftersom skatterna inte kommer alla till del föreslår vi att vi avskaffar ALL moms på vapen och mat.

#varorMedNyMoms = momsRatio * #varorMedGammalMoms = 1.238 * #varorMedGammalMoms

Dvs med minimum VAT, 1%, får spelarna råd med ca 24% mer (eller bättre) vapen och mat.

Med tanke på att vi är färre än fienden, är det viktigt att vi slåss effektivare, och det är ett första steg på vägen. Vi kan i idealfallet höja antalet skadepoäng i varje slag med mer än 20%.


2) Eftersom vi producerar råvaror mycket mer ineffektivt än utlandet får folk inte råd med lika mycket vapen/guld eller mat/guld som utanför landet, vilket medför att vi inte kan försvara landet lika effektivt som fienden angriper.

Vi föreslår därför också att riksdagen skrotar ALL importskatt på råvaror och istället fokuserar på att förädla dem i landet.Det handlar om alla arbetares förhöjda möjlighet att göra mer skada i slag och att producera billigare! Det nuvarande systemet gynnar bara några stycken borgare i de stora partierna.

Nu är frågan; Kommer högern att ställa sig i vägen för Sveriges och dess folks bästa för att istället värna sina egna egenintressen framför dina och mina?


 

Comments

Julius Mann
Julius Mann Day 1,823, 11:09

Kul att se dig i farten Radsoc!

Radsoc
Radsoc Day 1,823, 12:00

Omröstningsstatistik: http://www.erepublik.com/sv/main/law/Sweden/119337
Riksdagshögerns reaktion: http://erepublik.se/viewtopic.php?f=75&t=24859

fatmike
fatmike Day 1,823, 14:20

MSAP ASAP!

Radsoc levererar som vanligt!

klotis
klotis Day 1,823, 15:59

hela denna artikel är ett STORT skämt, snacka om att vilja förstöra esverige totalt, högföräderi

thomas82karlsson
thomas82karlsson Day 1,823, 16:03

enig med klotis.

Matija Kovacevic
Matija Kovacevic Day 1,823, 16:22

v

Scipivs Africanvs
Scipivs Africanvs Day 1,823, 17:00

V!

JeguljaM
JeguljaM Day 1,823, 17:32

Moms fillibabba

Vem e han där tråkmomsen

Mcrave
Mcrave Day 1,823, 18:47

priserna förändras inte, bara staten som förlorar pengar.
Sänks skatten så höjs priserna ändå till samma nivå, och vi företagare kan få mer i kassan.

Karl af Pfalz
Karl af Pfalz Day 1,824, 00:09

Intressant att radsoc som är extremist/kommunist tycker att företagare, inte staten, ska tjäna på detta. Har någon tagit över ditt konto?
Sen vill du tydligen nuförtiden att vi ska slåss mera, du är ju emot all form av krig..
Till sist så är det lite roligt att du tycker att alla som är till höger om dina extremvänsteråsikter är den politiska högern.. Jag har inte glömt hur sjuka tankar du har.

gaara dead puppet
gaara dead puppet Day 1,824, 02:01

Votado!

Slapface
Slapface Day 1,824, 02:21

Sverige är det enda landet som förlorar så sjukt många invånare hela tiden de andra länder står ju typ stadigt, något är det som gör att nybörjare inte orkar spela mer och det beror 100% på att inte dom kan göra ett j*vla skit längre. Har själv frågat ett par nya och de har inte råd till något alls därför väljer de att sluta. Vi sänkte citizen fee till något löjligt lite och så dök vi från 2100+ till 960 på några månader medans länder som balkum har fler/lika många invånare som förut.

Slapface
Slapface Day 1,824, 02:23

Från 29 plats(eller var det till och med 21? till 39, vi kan tacka envisa snobbar som west som bara lyssnar på sig själv och skiter i vad andra har att säga [:

Styvfar
Styvfar Day 1,824, 02:42

"Höjdarna i byråkrat- och kapitalisttoppen"

D.v.s. aktiva spelare som ger sig in i communityt på .se och på IRC/Skype? Du låter lite som kallespann gjorde i somras.

Dessutom är det sjukt guldintensivt med förädling av varor, så sänkt importskatt på RM gynnar (på kort sikt) de personer som redan har massor med Q7-företag. Iof stör det inte mig lika mkt som det borde störa dig 😛

Sänkt VAT beror på om Plato fortfarande köper varor, men det har jag inte längre någon koll på...

Radsoc
Radsoc Day 1,824, 04:26

@Mccrave: Nej, företagarna kommer inte få större marginaler. Vi har näst intill perfekt konkurrens i det här spelet.

@Pilsnerkalle: Nej, varken jag eller MSAP är pacifister och har aldrig varit det. Däremot finns det bra och dåliga krig.

@Styvfar: Att förädla en vara, dvs från råvara till produkt. Råvaruläget höjer priset på den färdiga produkten, minskar köp- och slagkraften.

Till sist, vi ser svart på vitt att riksdagshögern röstar för att berika sig själv. Är de värda din nästa röst?

Jegarmister
Jegarmister Day 1,824, 05:47

First off, Radsoc, sluta klaga på dem aktiva spelarna i erep. Om vi alla skulle visa ditt engagemang för eSverige, så hade vi alla varit två klickare, och då och då kritisera arbetet som alla som är aktiva gör, bara för att vår ideologi består 99% utav att klaga på vad alla andra gör.
Second, Slapface det där är så mycket BS. I början av oktober så var de totala antalet spelare i erep 260 000 st, idag ligger siffran på 217 561. Spelet har alltså tappat ca 42 000 spelare på ca en månad.

Slapface
Slapface Day 1,824, 06:48

Jegarmister leker med siffror utan att back it up, still från 21 eller 29 plats till 39. Pinsamt av NG att låta sånt hända

Nylund
Nylund Day 1,824, 07:26

Pengarna som vi ger staten i form av skatt och moms används mestadels till att finansiera TSM. Alltså, slår man på TSM's order så kan man både 1) Få vapen gratis och 2) Få ersättning för varje slag man gör.

Detta är ett öppet system som alla kan dra nytta av och således tjäna på att slåss.

om man istället har ett ekonomikonto (som jag själv) är det lite värre, då jag inte har råd och health för att både slå fullt ut och arbeta i mina fabriker. Detta uppvägs av att --->

Nylund
Nylund Day 1,824, 07:29

jag istället producerar mer resurser än en soldat, därav har högre inkomst.

Jag som företagare har ingenting emot att betala skatt och moms, tvärtom det är detta som gör att eSverige idag är så pass rikt och har möjligheten att driva så många statliga projekt å folkets vägnar.

Så, istället för att vara missnöjd och bitter för att du betalar några extra sek/resurs eller vapen. Var då glad att pengarna du använder i slutändan går till folket ändå. vilket ger ett mer balanserat eSverige.

Mcrave
Mcrave Day 1,824, 07:32

Är väl ändå inte NGs fel att vi tappar folk, eller inte får in nytt.
Svårt att hålla kvar folket om intresset för spelet minskar, vilket är admins jobb att fixa.

Sen hurvida få in nytt folk är väldigt svårt.. Har försökt sen jag började här ett år tillbakas, förutom den grupp ja spelar med så kanske jag lyckats värva 5-6 st..
forum funkar sällan, då de flesta raderar dessa länkar innan nån ens hinner läsa dem.
Facebook funkar inte såvida du inte är vän med miljon andra då.

Nylund
Nylund Day 1,824, 07:33

Värt att tillägga är att med "folket" menar jag de aktiva. Inte tvåklickarna (som jag själv).

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,824, 09:59

Kom in här i förtroende att alkoholskatten skulle avvecklas men möts av massa tomtar och troll som kastar svampar på varandra i skogen. Utbud > Efterfrågan, nough' said

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,824, 10:55

"If one understands that socialism is not a share-the-wealth program, but is in reality a method to consolidate and control the wealth, then the seeming paradox of superrich men promoting socialism becomes no paradox at all. Instead it becomes the logical, even the perfect tool of power-seeking megalomaniacs. Communism, or more accurately, socialism, is not a movement of the downtrodden masses, but of the economic elite."

Alatom
Alatom Day 1,824, 11:25

Vilket trams, förstår egentligen inte ens varför jag orkar kommentera men de kan finnas de som inte ser igenom profetens agenda.
Ni får nog ta fram räknestickan en gång till då ni har missat ett par decimaler.
Som spelet ser ut just nu har det ingen som helst betydelse för priset på råvaror ifall vi sänker importskatten, med den gemensamma valutan är priserna de samma i hela erep, dessutom är det ekonomiskt förkastligt att förädla dem, vapen och mat kostar mindre än tillverkningskostnaden.

Radsoc
Radsoc Day 1,824, 11:41

@Maze87: Citatet utgår från borgerliga stereotypa bilder av vad socialism går ut på och drar alltså slutsatser från halmgubbar och då blir det lätt upp och ner i logiken. Det är samma brist på förståelse bakom folk som klagar på att socialister har Iphone eller "inte lever som de lär" (vad det nu skulle vara). De missar att det inte är en lära överhuvudtaget, det finns inga moraliska ställningstaganden. Kapitalismen är inte "fel", den ligger bara inte i arbetarklassens intressen.

Radsoc
Radsoc Day 1,824, 11:44

@Alatom: Trams. Jag liksom många andra flyttar inte ut ur landet för 40 SEK för att handla råvaror där, utan köper första bästa på market när jag behöver råvaror för produktionen. Det påverkar priser vid stor efterfrågan, som vid viktiga slag, och alltid kostnaden för eget bruk.

Att förädlade varor skulle kosta mindre än råvarorna är nonsens, om man inte väljer att hitta de dyraste råvarupriserna och billigaste vapenpriserna, som säkert temporärt sett till hela världen kan vara omvända.

Radsoc
Radsoc Day 1,824, 11:45

Men det är undantag från de processer som utgör stommen i ekonomin. Att några företag går med förlust innebär inte att medelföretaget gör det. Vinst är själva förutsättningen för ett företags ekonomiska verksamhet, förlorarföretagen sållas ut från marknaden.

Radsoc
Radsoc Day 1,824, 11:46

Det typiska företaget går alltså med vinst.

Slagter
Slagter Day 1,824, 12:19

Hvor DUMT!!
Hvorfra skal staten så få indtægter til betaling t. ex. ved forumorders, og andre nyborjar programmer.
Kan du ikke selv skabe overskud på din konto, må du sænke dit forbrug af våben og føde=kæmp mindre!!

Alatom
Alatom Day 1,824, 12:30

Nonsens?! Har du kollat priserna på t.ex vapen i sverige? http://www.erepublik.com/en/economy/market/38

När/om du ändå kollar priserna på vapen i Sverige ta samtidigt en titt på WRM priserna samt hur mycket WRM som krävs för att tillverka ett vapen.

Radsoc
Radsoc Day 1,824, 13:39

Staten bör inte bekosta högerpartimilisen TSMs ordrar, utan staten bör istället bekosta allas utgifter oavsett MU. Där är grunden i ett folkförsvar.

Slåss mindre? Så att vi inte kan försvara våra gränser fullt ut?

@Alatom: Det är precis min poäng. Företagen som säljer till "underpris" tar sina resurser utifrån eller är självförsörjande, vilket inte genererar skatteintäkter här i vilket fall som helst.

Radsoc
Radsoc Day 1,824, 13:41

Att bekosta allas ordrar görs enklast genom att inte ta ut skatt, eller att omfördela efter bärkraft, och inte som nu göda toppen (som här känner sig hotad).

Alatom
Alatom Day 1,824, 13:57

Din poäng? Du kanske skulle ta en titt på priserna på vapen och mat i andra länder också, lika dant överallt.
Att förädla råvaror är ekonomiskt självmord i alla eReps länder.

C.Nilsson
C.Nilsson Day 1,824, 16:13

Radsoc även om sänkt moms ger konsumenter mer för pengarna (dock i väldigt försumbara siffror) så skulle denna nya fattiga stat inte kunna upprätthålla sina nuvarande aktiviteter. Hur kul skulle detta vara för dem som lever för krig där TSM är en viktig del? Jag ser inget, absolut inget positivt med ditt förslag. Jag undrar, är förslaget från MSAP eller enbart från dig ?

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 1,825, 01:59

Alla olika moduler hänger ihop även om den ena är värre än den andra. Skulle vi inte ha några krig eller TSM orders skulle ju även produktionen bli ännu större än efterfrågan och tävlingen om de få varor som säljs skulle leda till minimala förtjänster och dumpade löner om fler spelare hade fokuserat på den militära modulen och inte bara den politiska och i liten utsträckning ekonomiska skulle vi ha ett jämnare(stabilare) flöde och snabbare omsätta varor och pengar samt även guld.

Radsoc
Radsoc Day 1,825, 04:29

De minsta prodkostnaderna fås i det fall personer är självförsörjande och producerar i ett land med alla nödv resurser. Då får man räkna i råvaror/energikostnad, men det är inte det generella fallet vid hög efterfrågan, då är prisplatån istället utgående från råvarukostnaden/sek. De som sitter på de bästa prodmedlen kan så klart göra profit så länge de som ackumulerat tillräckligt kapital ännu inte utgör en stor del av befolkningen, men i övrigt råder nästan perfekt konkurrens vilket så klart

Radsoc
Radsoc Day 1,825, 04:33

i genomsnitt bara reflekterar arbetsvärdet i priset.

Att förädla råvaror är inte något ekonomiskt självmord, det är en nödvändighet för all form av verksamhet i alla länder. Många länder har fler naturresurser och ett bättre skatteläge vilket gör att folket kan ta försvara sina länder bättre. I Sverige slussas istället offentliga medel till höjdarnas egna MUs, medan resten av landet står utan.

TSM bör inte få några statsbidrag!

Gissle
Gissle Day 1,825, 06:28

bra

SaveTheWorldAgain
SaveTheWorldAgain Day 1,825, 07:55

Mycket bra remiss som jag tror kan komma att bli viktig för den svenska ekonomin.

Ayame Crocodile
Ayame Crocodile Day 1,825, 09:20

V

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.