Avocatul Diavolului

6 days ago Published in Romania Romania by Clopoyaur
Cred ca s-au facut ani buni de cand n-am mai scris vreun articol despre politica/luptele din Romania, dar ultima chestie care s-a intamplat (daca nu stiti, costin1989 a fost destituit la 3 ore dupa preluarea mandatului) m-a facut sa scriu aceste randuri.

Incep prin a spune ca NU sunt avocatului lui Costin desi il cunosc personal de la cateva intalniri Erep si face parte de multa vreme din unitatea militara pe care o conduc. Pot fi acuzat de subiectivitate, imi asum asta, dar incercati sa faceti (in comentariile inevitabile) o dezbatere de idei.

In primul rand, e un record, e cel mai rapid impeach din istoria Romaniei, si poate chiar din istoria Erepublik-ului. Raportat la un meci de fotbal e ca si cum ai fi schimbat in secunda 28 a meciului. Ce ai apucat sa demonstrezi, sa joci, sa faci in 3 ore (sau 28 de secunde, ca sa pastram analogia)? Nimic! Poate te-ai luat la harta cu arbitru, dar pentru asta iei cartonas rosu (arbitru fiind Plato, si cartonasul fiind ban-ul), dar daca te-ai certat cu coechipierii?

Sa revenim. Faptele: Costin primeste butoanele si nu vrea sa atace Croatia dimineata de luni cum vroiau sfatuitorii, ci marti, astfel incat sa aiba epica dupa DayChange. Sfatuitorii insista, Costin, incapatanat, refuza.

Iar atunci "sfatuitorii" decid : tre sa pleci, impeach, care chiar se voteaza!

Pentru mine se ridica niste intrebari:

a) Ce a apucat sa demonstreze Costin in 3 ore astfel incat parlamentul a decis ca e incapabil sa conduca o luna intreaga?
😎 Era acel atac de o importanta capitala majora "de viata si moarte", incat o decizie contrara sa aiba un impact catastrofal asupra Romaniei si aliantei?
c) Sfatuitorii sau echipa unui presedinte, sunt exact asta, sfatuitori si echipa. Decizia si responsabilitatea pica pe umerii presedintelui. De ce iau sfatuitorii deziciile?
d) De vreme ce presedintele a fost ales prin vot, cine are mai mare autoritate? Sfatuitorii?
e) In cazul asta ce rost mai au alegerile?
f) Suntem in fata unei situatii de genul: "Bine ai venit domnu' presedinte! Noi suntem sfatul tarii, ai de facut asta si asta, altfel zbori"?
g) E presedintele o marioneta?

Si ca sa inchei pledoaria de "avocatul diavolului": Era atat de gresita optiunea de a avea o epica la Day Change comparativ cu un atac care oferea un avantaj strategic de moment?
Pe termen scurt un avantaj asupra Croatiei suna bine, dar, la fel de bine stim, ca in acest moment, Croatia ne bate cand vrea si unde vrea (cei care ma contrazic sunt invitati sa demonstreze contrariul). Sunt mai multi ca noi, mai bine echipati, mai bine organizati (sau Ro-BOTizati daca vreti) si cu mai multe legende XX. Legende XX pe care noi nu le aveam dar pe care le putem inmulti tocmai prin epice la inceputul unui weekly challenge care genereaza damage, mai multa energie de recuperat, mai multe lupte si prin urmare, da, pe termen lung, mai multe Legende XX.

Poate Costin e un obraznic, poate are idei inchistate, poate e incompetent. Dar, e foarte greu de crezut ca aceste concluzii au putut fi clare si demonstrate fara echivoc in doar 3 ore. S-a creat un precedent periculos, dar la cat de divizati si multi suntem "who cares?".
Sau poate orice altfel de idei, in afara de cele agreate, sunt sanctionate fara rapid?

Eu v-am predat microfonul, incercati sa raspundeti la aceste intrebari (PS: Stiu ca va veti jigni, dar va rog respectuos sa nu o faceti)

PS: As fi scris acest articol indiferent cine ar fi fost in pozitia lui Costin