Ambient on/off

Join the new world

 

Attila sírját fotózták le a hőkamerával?

Day 1,888, 11:51 Published in Hungary Hungary by Peti11

Attila sírját fotózták le a hőkamerával?

Hatalmas felfedezés kapujában áll dr. Lánszki Imre ökológus és dr. Kováts László Dezső, a Műszaki Egyetem egykori professzora. A két tudós a Pilis keleti vonulataiban hőkamerával sírhelyeket azonosított, elméletük szerint Attila hun király és Árpád fejedelem nyughelyét rejti a hegy.

A magyarságot évszázadok óta foglalkoztató rejtély most megoldódhat: ha beigazolódik Lánszki Imre feltételezése, akkor a Budakalász közelében fekvő hegyek rejtik Attila és Árpád fejedelem sírját. Lánszki tizenkét évvel ezelőtt a lányával gombászott a Nagy-Kevély-hegy keleti oldalán. A tudós ekkor fedezett fel szabályos formájú, emberi kéz nyomát őrző épületmaradványokat.

Arra következtetett, hogy valaha itt egy vár állhatott, s kutatásai alapján arra jutott: itt állhatott a hunok birodalmi központja, Sicambria, ahol később ős Buda vára szerveződött. Néhány évvel ezelőtt műholdas felvételek készültek, amelyeken kirajzolódnak az U alakú udvar és a várfal maradványai. A középkori leírások és metszetek alapján is jól azonosítható a várfal. Ráadásul nemrég Törökországban előkerült Mátyás király egyik eltűnt krónikájának törökre lefordított változata, a Tarih-i Üngürüsz, amely a magyarok történetével foglalkozik.

A krónika olyan támpontokat adott, amelyeket korábban nem ismertünk, értekezik Attila temetésének körülményeiről és a helyszínről is. Lánszki azután megtalálta az Attila temetkezési helyéül szolgáló barlangrendszert, közelebbről pedig az egyik szikla kiszélesedő bejáratát, amit fedőlappal zártak el.
Lánszki már bejutott ide, amikor kutatásához csatlakozott dr. Kováts László Dezső professzor is, aki a fizika módszereivel segítette a titok feltárását.

– Amikor Lánszki segítséget kért, hőkamerával a talajból kivezető hőnyomokat elemezve azonosítottuk azokat a pontokat, ahol várhatóan eredményesen be lehet jutni a leírások szerint is létező föld alatti járatokba. A vár ivóvízrendszerét is pontosan azonosítottuk, a vizet vezető folyosókkal, ciszternákkal együtt, amelyekben ma is jó minőségű, iható víz található – magyarázta a professzor.

A két kutató csütörtökön helikopterre szállt, és a levegőből mintegy ezerötszáz hőképet készített. Falakat, sírhelyeket különítettek el, áprilisban pedig barlangászokkal kezdik meg a terület feltárását. Azt mondják, már megkapták a szakhatóságtól a szükséges engedélyeket. Ha igazolódnak a feltételezések, Attila sírját egy körülbelül száz köbméteres üreg rejti, amelynek falai két és fél méter vastagok. Ha a két kutató sikerrel jár, az igazi tudományos szenzációt és egy ókori titok megfejtését jelenti.

Forrás: borsonline.hu

 

Comments

Harcos82
Harcos82 Day 1,888, 11:58

jó cikk! vote

csiripapa
csiripapa Day 1,888, 12:03

vote!

Mvhely
Mvhely Day 1,888, 12:17

Remélem igaz a hír nem csak kacsa. Jól ismerem a Kevélyeket és barlangász vagyok : )

Alexandross
Alexandross Day 1,888, 12:48

Azt a mindenit! : )

Kikericsy
Kikericsy Day 1,888, 14:22

bulvar

Tarsolytestver
Tarsolytestver Day 1,888, 14:25

Én úgy tudom hogy a hun elődeink központja valahol az Alföldön, Szeged környékén lehetett.
A Tárihi Üngürüszt pedig már egy ideje megtalálták. : )

Sir Konyak
Sir Konyak Day 1,888, 15:58

A Tárihi Üngürüszt valóban megtalálták 1 ideje csahogy nálunk a félre fordított félremagyarázott változat terjedt el.Ezt nemrég tették tisztába.

Defender of Ascalon
Defender of Ascalon Day 1,888, 16:37

Pár fénykép segítene azért eldönteni, hogy van-e kazángyár vagy nincs. Az Alföld valóban tele van szarmata és Árpád-korabeli lelőhellyel, de ez nem jelent kizáró okot.

Ha lesz (van) ott valami, csak azt remélhetjük, hogy állami szerv meg ne tudja, mert vagy milliárdos költségvetésű műfilmet forgatnak belőle, vagy eladják a kínaiaknak, vagy kiderül, hogy az a terület egy baráti vállalkozói kör tulajdona.

Drukkoljunk.

MyNameWasIllegal_5963056
MyNameWasIllegal_5963056 Day 1,888, 17:27

én meg dr. prof. phd csc dsc Ungurkányi Tas vagyok, a Műszaki egyetem egykori professora, és én a geohidrotelemetrikus mérései alapján azt gyanítom, hogy máshol van.

most komolyan...

disznocska
disznocska Day 1,889, 23:11

szerintem ha megtalálnák, elmenne a varázsa:3
hiszen nem azért ölték meg azt a rengeteg embert ősvezérünk temetésén, hogy most csak úgy megtalálják...

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.