Ambient on/off

Join the new world

 

Armata Romana. Propunere de organizare.

Day 371, 03:51 Published in Romania Romania by Stau singur pe canapea

autor Piratul

Consider ca actuala organizare a armatei este perfectibila. Nu sunt de acord cu organizarea mai multor corpuri de armata deoarece armata este astfel mai greu de coordonat. Propun organizarea unui singur corp de armata, cu mai multe regimente, actualele corpuri de armata. Fiecare regiment sa aiba mi multe plutoane, fiecare cu propriul ei comandant, pentru a fi mai usor de coordonat. Paralel cu acestea propun un pluton sanitar si un pluton de securitate. Acesta din urma s-ar putea ocupa de dezinformare si manipularea strainilor, de strangerea raspunsurilor pentru trivia, etc.
Un alt punct important ar fi un buget militar propriu. Un buget in functie de care sa se porneasca diverse proiecte de antrenament militar si finantarea cresterii rankurilor soldatilor cu strength peste 10 si semnarea unor contracte ferme pentru furnizarea de armament, hrana q5, case q5, gifturi.
Sunt curios daca toata lumea foloseste decoderul pentyru a-si maximiza antrenamentul militar si productia economica. Este foarte important sa faceti asta. Cresteti militar de 2 ori mai repede decat in mod normal.
In alta ordine de idei. Nu toti trebuie sa fie soldati. Este nevoie de oameni care sa ramana in tara pentru a putea deturna orice incercare de takeover.
Care este parerea voastra? Votati va rog!

 

Comments

ghishae
ghishae Day 371, 03:56

asta e in mare organizarea din eUSA. cred ca lungeste inutil linia de comanda.

organizarea armatei romane s-a dovedit eficace pana acum

Piratul
Piratul Day 371, 04:08

S-a dovedit si nu prea. Am fost eficace doar cand am luptat de acasa, nu si cand am avut misiuni in strainatate.

ghishae
ghishae Day 371, 04:20

in misiunile externe cu strike force Atlantis ne-am miscat cel mai bine din tabara noastra.

problema in cazul asta este nu organizarea si implicarea armatei romane si organizarea si implicarea Atlantis.

eu la atlantis as lucra un pic

Zoli
Zoli Day 371, 04:21

Nu este diferit fata de ce este acum. In propunerea ta corpul de armata actual devine regiment, deci nu este chiar o schimbare. Sprijinirea soldatilor cu arme si case Q5 va duce din nou la discutii. Oare ar fi corect sa iti mai dea statul casa Q5 cand ai o gramada de bani, oare ar fi corect ca tu sa primesti arme Q5 de la stat cand ai fabrica proprie de arme Q5?

Dar sunt de acord cu tine ca pana acum actiunile din strainatate au cam esuat.

Piratul
Piratul Day 371, 04:22

Din pacate acolo nu putem face prea mare lucru!

Piratul
Piratul Day 371, 04:27

@ Zoli - Este corect ca sa se maximizeze efectul fiecarui gold cheltuit. Cu 2 gold poti face 30 damage, sau 150, depinde cine foloseste acei 2 gold. Eu la asta marefeream. Nu este corect sa tii cont de averea fiecaruia, nu are legatura cu statului lui de militar. Eu am fabrici de arme q5, 3, ajut statul vanzandu-i arme, la preturi bune. Ca soldat, am dreptul sa primesc arma q5, ca orice alt soldat.

ghishae
ghishae Day 371, 04:39

Zoli: piratul are dreptate.
cand lupti sub steagul romaniei ( sau al altei tari ) tara, si toti cetatenii ei trebuie sa contribuie la efortul de razboi.

fiecare gold conteaza, mai ales in conditiile in care mai sunt bani "buguiti" in joc.

Zoli
Zoli Day 371, 04:47

Sunt de acord ca fiecare gold conteaza, dar atunci doar butnaru sa mai primeasca ajutor de la stat fiindca asta ar reprezenta eficienta maxima. Restul sa lupte cum pot. In 24 de ore Butnaru poate sa realizeze cel mai mare damage. Sa ii dam lui 1000 GOLD si distruge orice ii sta in cale. Daca el nu este disponibil sa mergem la urmatorul de pe lista si tot asa mai departe. Dar tot o persoana trebuie ajutata ca sa fie eficienta maxima.

Hattor
Hattor Day 371, 04:53

Depinde. 🙂

Piratul
Piratul Day 371, 05:48

@Zoli - un singur soldat nu poate face damage maxim. Luptele incep sa se tacticizeze, din fericire. Doar 2 soldati inamici, fara rank maxim, neutralizeaza damageul lui butnaru, chiar il depasesc. Care ar fi eficienta cheltuielii in aceasta situatie? Ideea este sa faci cat mai mult damage, cat mai repede. In ecuatie trebuie sa introduci mai multe variabile, nu doar damageul. Mai ai elementul timp, de exemplu. Ultima lupta din Indonesia a fost relevanta sub acest aspect. pe langa bug, indonesienii au castigat pentru ca au fost mai multi. Razboiul se castiga de care grupul cel mai bine organizat, si nu individual.

Zoli
Zoli Day 371, 05:57

Luptele se tacticizeaza fiindca cei care darama zidul intra cu tancurile in ultima ora pentru ca cei care construiesc zidul sa nu il poate ridica din nou.

Dar aparatorii pot ridica zidul din primul minut si folosi tancurile doar cand si atacatorii folosesc tancurile. Astfel ca va conta damegul total si va castiga cel care are mai multi bani pentru a folosi tancuri.

Este adevarat ca este mai eficient sa lupti in ultima ora cu 10 tancuri decat sa lupti cu 1 tanc 10 ore.

Si cred ca Atlantisul nu prea mai functioneaza fiindca Romania a dus Atlantisul in spate pana acum. Unde sunt americanii si suedezii. Nu ii prea vad. Americanii sunt puternici fiindca sunt multi, dar cand razboiul este in alta parte masele mari nu sunt mobile.

Piratul
Piratul Day 371, 06:12

@ Deja exista si alte tactici, dar este o zona mult prea publica pentru a fi detaliate aici.
In modulul de razboi totul se reduce la fonduri, la numarul de soldati si la rankul acestora. Cine dispune de un numar mai mare din fiecare din cele 3 mentionate, castiga.

Americanii nu au avut un interes. Probabil ca pregatesc un razboi cu Canada si isi economisesc fondurile. Lupta pentru antrenament si atat. Suedezii au cheltyit foarte mult in luptele lor de antrenament, pentru ca asta au fost rascoalele de la ei.
Noi suntem singurii care nu ne gandim la cat cheltuim si pentru ce. Ne-am dorit o demonstratie de forta, si am cam esuat, din varii motive. Oricum, cred ca avem capacitatea sa luptam cu PEACE oricand, cu conditia sa avem un interes solid care sa ne capaciteze la maxim.

Kaos AD
Kaos AD Day 371, 06:41

@Piratul: 1 om cu acces la un stoc mare de food q1 il poate neutraliza usor pe butnaru 😉

Piratul
Piratul Day 371, 06:51

@kaos- foarte adevarat. De aceea numarul este extrem de important. O sa avem nevoie in fiecare razboi de un pluton de distribuitori de food care sa blokeze tancurile inamice.

Han Solo
Han Solo Day 371, 07:30

@Piratul:

1. Armata americana o fi ea mare dar se misca mai greu ca un dinozaur. Nu poate fi mobilizata nici macar in 48 ore. Ori in 48 ore iti dispare si obiectivul pentru care vrei sa o mobilizezi.

2. Singurele 2 tari care au dovedit pana acum ca pot mobiliza peste 80 de oameni in mai putin de 24 ore si sa lupte organizat e Romania si Indonezia.

3. butnaru a simtit el cum e cu food q1 pe inventar dar sa-i fi vazut pe blink-az, all-x si inca 3 tancuri de la indonezieni si italieni cat de verzi devenisera la fata de atata mancare

4. Atlantis are oarece probleme, dar probabi le va invata repede...si un pic dureros. In fond asa se invata cel mai repede si cel mai bine, nu?!

5. Si in Australia si in Indonezia, am fost cei ce ne-am mobilizat cel mai bine in cel mai scurt timp si am provocat peste 50% din damage.

6. Nu il avem doar pe butnaru. Acum e si RupeTot care rupe chiar tot. 🙂

Chiar, pentru cei ce scriau prin presa ca puterea militara a Romaniei e pe locu 2, 3, 5, tin sa ii anunt in perfecta cunostinta de cauza ca :
- avem cea mai puternica armata ca si strenght
- avem cea mai mobila armata
- avem cele mai bune tancuri si "tanculete"
- avem cel mai scurt "chain of command" ceea ce ne confera o capacitate de reactie de invidiat.

Dar mai avem de lucrat la implicarea multora, la modul in care lupta si la opinia publica.

TaviTav
TaviTav Day 371, 08:02

Opinia publica poate fi sensibilizata prin implicarea in actiunile armatei.

Ultima remarca se rezolva printr-o singura actiune.

Shadow Figure
Shadow Figure Day 371, 10:58

Pai inchipuie-ti ca SM, FNR, VM, FTR si FAR sunt 5 regimente intr-un singur corp de armata condus de Han Solo. Tot aia e, din cate vad eu.

Am si eu o banuiala ca Americanii nu au aratat pana acum tot ce pot. Astept razboiul din Argentina, unde au facut promisiuni mari. Dar oricum structura lor de comanda nu ar fi potrivita pentru Romania. Este prea complexa. Daca putem ar trebuii sa facem lucrurile cat mai simple si eficiente. Simplu = functioneaza, complex = probleme.

Piratul
Piratul Day 372, 23:27

Han and Shadow- Nu ma gandesc la ceva complex, sunt de acord ca ceva simplificat functioneaza mult mai bine. Modificarile sugerate de mine sunt de forma, nu de fond. Practic e vorba despre chaltuieli si modul de a le eficientiza la maxim. In al doilea rand plutoanele cred ca sunt necesare in fiecare corp de armata. Plutoane organizate ierarhic dupa capacitatea de distrugere a jucatorilor. Primul pluton- primii 10, al doilea pluton urmatorii 10 si tot asa.

Cat despre americani imi pastrez parerea ca nu au fost interesati, doar atat.
Nu cred ca e bine sa ne batem cu pumnii in piept ca suntem cei mai tari, nu inca.
Avand in vedere articolul lui Ochireci, care ar fi trebui tinut secret, tineti cont de faptul ca ei stiu ce putem, noi nu stim inca ce pot ei cu adevarat.

zzxxblablazzxx
zzxxblablazzxx Day 381, 03:07

E o propunere buna.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.