Ambient on/off

Join the new world

 

Am încurcat țara!

Day 1,916, 05:14 Published in Republic of Moldova Romania by Alexandru Gujuman
Demult nu scrisesem un articol.. Așa că având în vedere că nu voi mai putea scrie unul în Republica Moldova degrabă, iată-l..


În septembrie, în momentul în care m-am lasat de joc, Moldova trecea printr-o perioada de cotitura pe plan politico-militar. După un război între Ucraina si Republica Moldova, în urma căruia numai EDEN (România, Ucraina)și Moldova nu au avut de câștigat, țarile ONE și restul au mai făcut rost de un aliat, acela fiind noi. La început sub pretextul necesității de damage (aliați) pentru a duce razboiul cu Ucraina, razboi pornit în urma orgoliilor prostesc de mari a unora iar apoi sub alte pretexte Moldova a luat alt drum, un drum opus Romaniei. La acea vreme încă aveam naivitatea să cred că este doar o situație de moment și că Moldova, pe fundalul patriotismului față de România va reveni la vechea poziție, împacându-se cu Ucraina.

Cu aproximativ o luna in urmă, cand am revenit in joc am gasit o Moldovă deja cu radacini puternic formate in cadrul aliantei CoT. Poate era și previzibil, având în vedere că în septembrie Moldova deja era în curs de integrare. Nu asta m-a uimit. Am rămas frapat de pretinsa poziție a Moldovei, dupa cum mi s-a relatat, precum că „noi, deși facem parte dintr-o alianță ostilă României suntem prietenii lor, neluptând împotriva acestora”.

Oricum, în urma nenumăratelor discuții cu unii, articole și comentarii citite în presa moldovenească, am observat că majoritatea își doresc această alianță iar ceea ce ține de conflictul cu Ucraina, aproape toți, cel mai probabil, își doresc acest război. Deja m-am resmnat, doar că singurul lucru rămas de care îmi pare rău este că în Moldova, parcă s-ar promova o propagandă antiromână, deși nimeni nu recunoaște.

Astfel, mai ales în urma unor articole recente, am decis să plec din Moldova pentru totdeauna (până cade CoT, desigur), și sper că în vreo jumătate de an să mă las și de joc 🙂 Pentru unii e ceva obișnuit ca azi să lupte pentru Romania iar mâine pentru Ungaria, pentru mine- nu! Nu degeaba România face parte din cea mai longevivă alianță din istoria jocului, suntem un popor cu demnitate. Plec acasă, în România, scăpînd astfel de supliciul de a lupta contra propriilor aliați.


Da, și fără comentarii de genul „nu încurca RL cu jocul”, eu nu am calități ușuratice de a avea două fețe, fie că e vorba de un joc, chiar


Notă:
Știu că majoritatea nu sunteți deacord cu mine (din cauza asta și plec) doar că dacă vreți să arătați asta, faceți-o cu decență neînjurînd. Articolul l-am scris nu pentru scandal 😉Iată că încep să-mi recapăt îndemânarea de a scri cu diacritice
 

Comments

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 1,916, 05:48

"Știu că majoritatea nu sunteți deacord cu mine (din cauza asta și plec)"

Nu stiu ce ai asteptat...

Acum poti sa indeplinesti ordinele din LBV si FM:
http://oi47.tinypic.com/vo8z76.jpg

basar
basar Day 1,916, 06:22

Uiti un mic detaliu, nu Moldova a abandonat Romania, Romania prin vocea lui Cazacu a facut-o. Moldova nu se va impaca niciodata cu Ucraina, uita-te pe harta si o sa vezi de ce.
Nu Moldova e in postura de a alege, Romania e. Daca alege sa fim aliati, jos palaria. Pacat ca nu intelegi niste lucruri simple.

Alexandru Gujuman
Alexandru Gujuman Day 1,916, 06:52

Cazacu a fost un imbecil.
Moldova si-a ales singura calea, nu dati vina pe Romania

basar
basar Day 1,916, 07:16

Nu dau vina pe romani, dau vina pe oficialii din Romania care ne-au abandonat. Multi romani au luptat de partea noastra, chiar UM-uri intregi, e nedrept sa-i acuz de ceva.
Sa-ti reamintesc cate luni am stat la poarta Eden-ului rugandu-ne sa intram? In conflictul cu Ucraina cei de la Eden au fost secii, n-au mai semnat MPP-uri cu noi. Ce trebuia sa facem? Sa ne poclonim a n-spea oara in fata ucrilor? Sa fim stersi din nou si sa faca aia iara misto de noi prin presa? Nu-ti mai amintesti arturile despre brava armata ucraineana care elibera Transnistria de ocupantii moldoveni si romani? Nu stiu cum tie, dar mie mi-a ajuns.
Am fost abandonati de Eden si inclusiv de Romania din motiv ca aveam damage-ul mai mic ca cel al Ucrainei. E mare pacat ca suntem in tabere diferite, dar nu Moldova a vrut asta.

Alexandru Anghel
Alexandru Anghel Day 1,916, 18:28

Alex, asa este cum zici tu. Dar basar a pus degetul pe buba. Si noi din aceleasi cauze am plecat din Romania. Nu puteam accepta bataia de joc permanenta la adresa tarisoarei asteia, dupa cum nu am inteles niciodata de ce trebuia sa luptam impotriva ei. Politica dusa de oameni ca acel Cazacu ne-a determinat sa mutam in intregime damage-ul ACVILA in eMD. De aici, mai ajutam cand putem eRO, mai ales impotriva eHU sau in luptele decisive si nu luptam NICIODATA impotriva ei. Aplicand principiile acestea, am incercat sa cristalizam opozitia politica existenta in eMD si sa reparam pe cat putem raul acela facut. Eu consider ca ai putea face mai mult daca ai ramane aici alaturi de noi, decat daca te-ai retrage in eRO. Aici, 20 de oameni reprezinta 10% din totalul alegatorilor eMD, pe cand in eRO votul tau se va pierde.

Norman Asante
Norman Asante Day 1,916, 11:53

basar, dezamagirea e un mare pacat crestin, Unirea se va putea intampla doar daca ne v-om pastra optimismul si v-om face zilnici ceva pentru a atinge acest deziderat. Fac referinta la RL ca nu am vazut niciun "e" in fata denumirii tarilor in comentul tau. Bafta! Esti o persoana decenta si corecta. Mai rar asa ceva in tabara din care faci parte in acest joc.

NoOnexRO
NoOnexRO Day 1,917, 07:38

" daca ne v-om pastra optimismul si v-om face zilnici "
greu tare cu gramatica Assante.

MDPhoenix
MDPhoenix Day 1,916, 06:51

La Revedere!

unualibro
unualibro Day 1,916, 08:02

Stai jos. Nota 2. N-ai inteles nimic din ce se intampla.

GringoLBV
GringoLBV Day 1,917, 12:08

stai jos, nota 1

Tamas Vlad
Tamas Vlad Day 1,916, 08:07

O sa (nu) ne lipseti 😁 vezi ca mai sunt vreo doi de la tine din LBV, ia-i si pe ei si scutestei-de patriotismul asta oboisit.

Moldova NU a luptat NICIODATA impotriva eRomaniei (chiar daca e aliat cu Ungaria) - Uita-te ce damage au dat impotriva Ungariei in ultimele saptamani

eRomania a luptat impotriva eMoldovei (de partea Ukrainei) inclusibv azi, prin intermediului acelui MPP in bataie de joc semnat acum cateva zile.

Da-ti jos obloanele daca nu vezi decat intr-o singura directie.

The "big picture" te depaseste, dar e problema ta ca nu esti in stare sa acceptti asta.

Pana ce mecanica nu va permite o alta optiune, un MPP real cu eRomania nu se poate efectua, asta nu inseamna ca cineva e impotriva eRo sau nu face ce poate pentru a ajuta eRo.

Alexandru Gujuman
Alexandru Gujuman Day 1,916, 08:29

aceeasi fatarnicie, doar vorbe

Alexandru Gujuman
Alexandru Gujuman Day 1,916, 08:33

a-ti luptat impotriva romanilor care lupta pntr. aliati, nu e tot aia?

Tamas Vlad
Tamas Vlad Day 1,916, 08:41

in capul tau e tot aia...

In realitate nu incape in discutie diferenta intre a lupta eu impotriva ta.

si a lupta eu impotriva unor prieteni de-ai tai 😁)

cat de naiv poti fi...

e cca si cum eu ti-as da tie o palma sau a ma lega de niste prieteni de-ai tai... Unde e legatura lu peste ma ujumane?

ti-am mai zis ca esti pe langa... acceptam nu mai fi scortos 😃

Tamas Vlad
Tamas Vlad Day 1,916, 08:49

Sau sati spun pe romaneste. Eu sunt roman RL dar treaiesc in Franta pentru ca refimul din Romania e pur si simplu defect.

tu iti doresti sa crezi ca esti roman, dar te limitezi tot la alcel regim defect si nu vrei sa accepti latura buna a lucrurilor.

In cazul in care (ipotetic vorbind) RL Franta va ataca Romania, eu nu voi lupta niciodata impotriva Romaniei, dar nici nhu ma voi intoarce in Romania sa lupt impotria Frantei, ci o voi "sabota" de aici de unde sunt asa cum imi cere inima...

Nu incerca sa fi mai catolic decat papa, ca nu faci decat sa iti arati neputinta si frustrarea de a fi ceva ce nu esti de fapt. Accepta-ti situatia si adapteaza-te la nivelul la care iti ajunge plapuma.

Alexandru Gujuman
Alexandru Gujuman Day 1,916, 09:33

sistemul e defect si ai plecat, ok, mai sunt multi ca tn, doar ca nu baga ideile astea si in capul celor care, poate, inca mai cred ca lucurile pot fi indreptate cat decat spre bn, si, desi, au o sansa mai buna in strainatate raman in tara. Iata si de unde in RO, practic, a disparut mandria de a fi roman.
Stiu ca pare naiv, dar am mai zis-o, idealistii sunt considerati azi niste prosti, de asta si ganditi toti asa

Tamas Vlad
Tamas Vlad Day 1,916, 13:22

La fel de naiv e si pentru un roman plecat in strainatate sa stea acolo asteptand ca lucrurile sa se schimbe cu ceva pe cand se intoarce. Si probabil de aceea nu doresc a oferi o sansa acestui sistem.

Dar fiecare e liber sa... "viseze" cum doreste.

Nu te astepta insa sa iti urez succes in ceva in ceea ce eu nu cred 😃

Alexandru Gujuman
Alexandru Gujuman Day 1,916, 08:44

deci pielea ta e mai importanta decat a prietenilor tai, clar ce om esti in realitate. Desi, nu-i nimic, asa sunt majoritatea in ziua de azi. Si da, dupa valorile de azi sunt naiv

Tamas Vlad
Tamas Vlad Day 1,916, 08:52

daca imi promiti ca te bagi in mormant in locul meu cand imi vine vremea esti cel mai bun prieten al meu.... Cum poti judeca atat de stramb?

Prietenii plec si vin, familia si persoana ta primeaza in orice situatie (social, juridic, etc.

Nu dau doi lei pe "prieteni", dar imi dau viata pentru familie.

Fa si tu diferenta, inainte sa vorbesti de valori si sa-i judeci pe altii...

Alexandru Gujuman
Alexandru Gujuman Day 1,916, 09:27

bv, traiesti dupa principiile si valorile secolui XXI.

Tamas Vlad
Tamas Vlad Day 1,916, 11:20

😁 eu nu traiesc in trecut.

Chiar daca te surprinde si aces secol are principii foarte puternice, chiar daca nu identice cu ale tale.

Si daca vrei iti fac o paralela.

Pentru mine Ceausescu a murit in '89.
Comunismul a plecat (macar la suprafata) deodata cu el
Nu ii voi plange de mila si nici nu voi ramane obsedat de acea perioada, doar pentru ca o buna parte din cetatenii de varsta a 3-a considera ca pe atunci le era mai bine.

Incearca si tu sa traiesti in prezent, chiar daca e o schimbare, nu totdeauna e una in rau.

Jocurile virtuale nu sunt pentru cei care doresc sa respecte principiile morale din rl.

Daca vei juca un joc cu impuscaturi nu inseamna ca vei adapta acelasi principiu pacifist din viata reala, la fel cum nu vei aduce cadrul de criminalitate din joc in viata ta reala.

accepta diferenta.

Alexandru Gujuman
Alexandru Gujuman Day 1,916, 13:22

acesta nu-i doar un joc cu împușcături, cu atât mai mult, este un joc social. Așa că nus dc ar trebui să-mi abandonez propriile principii.

BratC0fi
BratC0fi Day 1,916, 08:12

Pa pa... Nimic nou sub soare...

Ceaur Day 1,916, 08:56

Comment deleted

Alexandru Gujuman
Alexandru Gujuman Day 1,916, 09:36

crede-ma nu am vorbit de luni cu comandantii de unitate si cu multi colegi (inafara, poate de niste imprumuturi).

Tamas Vlad
Tamas Vlad Day 1,916, 11:26

da nu vorbea nimeni de comandanti Alexandru 😁 De ce ai o parere atat de proasta de acestia?😁)

Vezi cum singur incerci sa cauti scuze acolo unde numai in mintea ta crezi ca exista? 😃

Alexandru Gujuman
Alexandru Gujuman Day 1,916, 12:51

nu o fa pe prostul (scz de expresie)
daca ai citit comentariul sters ulterior ai inteles destul de bn despre cine a vrut sa spuie Ceaur

Tamas Vlad
Tamas Vlad Day 1,916, 13:19

Inafara de el, nu cred ca stie cineva EXACT la cine s-a referit.

Doar ca e inutil sa lasi comentarii gratuite fara a avea o referire clara. E chestie de interpretare, iar tu ai dus-o exact unde ai crezut TU ...

Alexandru Gujuman
Alexandru Gujuman Day 1,916, 13:24

mi s-a mai spus-o
în plus zi-mi alternativa, la cine altcineva s-a referit, la mama?!

MDreams
MDreams Day 1,916, 09:07

Te-am vazut luptand pentru eMoldova zilele astea.

Deci daca e asa cum spui tu... ai luptat si tu impotriva Romaniei : )))

Cine-i 2-faced

Alexandru Gujuman
Alexandru Gujuman Day 1,916, 09:38

1. m-am nascut intr-o tara doar, nu sapte
2. cand am dat RO nu avea alianta cu Ucraina sau cel putin nu stiam eu
3. da, nu se va mai repeta

NoOnexRO
NoOnexRO Day 1,916, 09:33

Puteai doar sa pleci si sa ne scutesti de explicatii.
Suntem copii mari, nu mai agita apele.

Mikael Kanto
Mikael Kanto Day 1,916, 11:00

Demult trebuia sa pleci. Erai pe alaturi oricum.

Mold Detailing
Mold Detailing Day 1,917, 04:26

Dragu meu kanto,nu ar fi si cazul ca unii dintre voi sa mai dea si explicatii?Acuma ce vad eu nu e decat calomnie fara temei, nu de altfel, dar sunt satul de fraze de genu,care ridica multe dece-uri si tulbura apele de dragu de-a fi comentarii... va rog opinia si urmata de un "de ce eu cred asa"...

Mikael Kanto
Mikael Kanto Day 1,917, 04:30

lol

Coliba
Coliba Day 1,916, 11:26

Urate vorbe,domnilor comentatori

Norman Asante
Norman Asante Day 1,916, 11:45

)) Frumos si sincer articol. Moldova a ajuns in cot din cauze care se cunosc f. bine dintre care ambitiile romanofobe ale clonarilor sunt pe principalele. Apoi ar mai fi interesele personale de a obtine medalii mai usor (cu ajutorul clonarilor) ale unor jucatori care, din intamplare sunr romani RL. Ceilalti cetateni ai eMD sunt pur si simplu indiferenti fata de orice gen de jocuri de culise din MD. CoT-ul si politica anti-ucraineana in MD a aparut ca reactie la introducerea medaliei de True Patriot, asa ca aceste distorsiuni politice vor disparea odata cu anularea acestei medalii si cu ocazia schimbarilor din joc care vor surveni curand, care se vehiculeaza acum la nivel de discutii. Nu cred ca pe cineva pate sa afecteze ca "pleci". Pana la urma esti legat de MD oriunde nu ai fi si vei avea un cuvant de spus aici. Bafta, Alexandre!

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 1,916, 12:27

Care-i mesajul articolului de mai sus? Iti iei ramas bun?

Pai... in acest caz du-te cu D-mnezo si hai inapoi cand te chem eu.

Eu insa cred ca intentia ta a fost alta. Stii bine ca in afara de Norman si inca vreo doi rataciti nimeni nu-ti agreeaza prezenta si tampeniile pe care le debitezi prin eMd.
Speranta fanatica a puiului de extremist, insa, te face sa crezi ca va sari "boborul" sa te aplaude si sa te roage in genunchi sa nu pleci.

Ehh... aici ai cam dat-o in bara. Nu tu rugaminti... nu tu lacrimi de crocodil... deci... Asta la vista and... don't come back!... beeeibi:)

PS. Ca sa preiau ideea unui preacinstit comentator de mai sus: nu mai iei vreo doi-trei pinguini cu tine? Nu-l uita pe Norman, Gringo si Mitzoi. Asta daca tot vrei sa ne convingi ca tii la eMoldova.

Hai pa!

Alexandru Gujuman
Alexandru Gujuman Day 1,916, 13:16

tocmai tu?!
am scris și un mic motiv la începutul articolului pentru ce-i incapabili percepere în profunzime. Pînă și un copil de 7 ani și-ar da seama de asemenea banalitate! Chiar crezi că am editat articolul pntr. asta? pff clar

Și m-am gândit că, poate, doar mințile seci îi vor da asemenea interpretare copilărească

Osama Bri Gadier
Osama Bri Gadier Day 1,916, 13:53

Imi pare rau ca nu sunt atat de pro-fund ca tine mai gujumane. Din fericire nu sufar de afectiuni ale colonului in pro-fun(d)-zime ca tine, deci nu ma pot lua dupa bulbucii pe care-i faci. Motivele tale oficiale sunt anulate de insasi existenta acestui articol. Tot nu ai spus care-i scopul acestuia... Da-ne tu o interpretare viabila... daca ai.

Alexandru Gujuman
Alexandru Gujuman Day 1,916, 14:40

da mai osama am scris articolul ca sa va insuflu mila si sa ma rugati sa nu plec, esi mega logic

GringoLBV
GringoLBV Day 1,916, 12:54

mereu e o cale de a reveni ... iar noi revenim.

The_Form
The_Form Day 1,916, 13:33

nu pleca Alex ..

ignora-i pe aia care nu merita atentia ta .. si totul va fi bine

Hunab Ku
Hunab Ku Day 1,917, 03:11

gargara de doi bani

unde pleci mai Gheorghita?
n-ai aflat ca eRO nu are Congress?
sau inca n-a aflat ca nici urmatoarea luna nu va avea?

Mold Detailing
Mold Detailing Day 1,917, 04:51

Asta imi aminteste de Jamie Carragher, care atunci cand a fost vandut Torres la Chelsea, exclama ca nu l-a vrut niciodata. Este alegerea ta, Alexandre, si eu iti respect pozitia si te astept oricand inapoi... oricum jocul asta e mult pe alaturi pe langa oameni uneori...

Tamas Vlad
Tamas Vlad Day 1,917, 13:26

sa sti ca si lama ta are doua taisuri.

si oamenii pot fi mult pe alaturi fata de jocul asta.

t150
t150 Day 1,917, 13:55

cu una te-ai descurcat, au mai ramas 69

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.