Ambient on/off

Join the new world

 

Alaturi de Sabina ! [RL]

Day 1,948, 15:18 Published in Romania Romania by codrincody

O echipă a Ministerului Educaţiei va face verificări la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din Covasna, după ce o elevă de clasa a IX-a a mers la şcoală, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc, fiind ulterior ameninţată pe o reţea de socializare, potrivit MEDIAFAX.

"În urma situaţiei sesizate la grupul şcolar «Korosi Csoma Sandor» din oraşul Covasna (judeţul Covasna), o echipă a Ministerului Educaţiei Naţionale va verifica evenimentele petrecute în incinta unităţii de învăţământ. Ministerul Educaţiei Naţionale va da publicităţii rezultatele acestei verificări, după ce vor fi parcurse toate procedurile legale", a anunţat instituţia într-un comunicat de presă.

Ministerul Educaţiei a subliniat că învăţământul românesc se bazează pe promovarea toleranţei şi a convieţuirii interetnice, pe acceptarea diferenţelor, indiferent de natura acestora, "valori universale care constituie piloni ai demnităţii umane".

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, a cerut un raport conducerii Liceului mixt "Korosi Csoma Sandor" din oraşul Covasna, după ce mai mulţi elevi au mers la şcoală cu accesorii tricolore, de 15 Martie, o elevă purtând şi miercuri bentiţă tricoloră la cursuri.

Potrivit presei, în 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, câţiva elevi români din clasa a IX-a au mers la şcoală cu accesorii în culorile tricolorului românesc, iar una dintre eleve, care purta o bentiţă tricoloră şi a cărei fotografie a fost postată pe o reţea de socializare, susţinea că ar fi primit ameninţări.

Şeful ISJ Covasna, Keresztely Irma, declara, miercuri, că o elevă de clasa a IX-a de la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din oraşul Covasna, care a mers la şcoală, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc, şi-a repetat gestul în cursul zilei de miercuri.

Ea aprecia gestul tinerei drept un "incident copilăresc" şi "un teribilism".

"Trebuie să vedem care sunt motivele comportamentului acestei eleve şi din acest motiv am cerut conducerii liceului să efectueze o analiză şi să finalizeze până mâine (joi - n.r.) la prânz un raport", spunea Keresztely.

La liceu a avut loc miercuri o şedinţă a Consiliului profesoral în cadrul căreia a fost discutată această problemă.

Poliţia Covasna a deschis dosar penal cu autor necunoscut în cazul elevei din oraşul Covasna care a fost ameninţată pe o reţea de socializare după ce a purtat o bentiţă cu tricolorul românesc la şcoală, de 15 Martie, fiind luate măsuri de prevenire a violenţei în zona liceului.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Covasna, Diana Lolu, a declarat miercuri corespondentului MEDIAFAX că poliţiştii vor lua măsuri de prevenire a violenţei în zona Liceului "Korosi Csoma Sandor", având în atenţie şi cazul elevei ameninţate după ce a purtat o bentiţă cu tricolorul românesc.

Diana Lolu a explicat că s-a deschis un dosar penal cu autor necunoscut şi poliţiştii caută persoana care a postat pe o reţea de socializare o ameninţare la adresa elevei respective.

Reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor au susţinut că împotriva elevei din Covasna care a mers la şcoală, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cu bentiţă tricoloră s-au produs acţiuni de discriminare, anunţând că vor sesiza Ministerul Educaţiei şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru a lua măsurile necesare la "asemenea abuzuri".

"Consiliul Naţional al Elevilor condamnă acţiunile de discriminare desfăşurate de elevii şi de cadrele didactice aparţinând minorităţilor naţionale faţă de eleva româncă Sabina Elena din judeţul Covasna, acţiuni care contravin Constituţiei României şi drepturilor fundamentale ale omului", se arată într-un comunicat.

În opinia Consiliului Naţional al Elevilor, "este inadmisibil ca într-un liceu din România o elevă de clasa a IX-a să fie mustrată, jignită, pusă la colţ şi ameninţată de către colegii ei care aparţin unei minorităţi naţionale, profesorul diriginte şi chiar conducerea şcolii pentru faptul că a «îndrăznit» să poarte o banderolă cu tricolorul României".
Sursa : http://www.gandul.info/news/ministerul-educatiei-verifica-situatia-de-la-liceul-korosi-csoma-sandor-din-covasna-10681379

Totodata puteti gasi o alta varianta a articolului aici :
http://www.realitatea.net/scandal-intr-un-liceu-din-covasna-de-la-o-bentita-tricolora_1139190.html
Este inadmisibil sa se intample asa ceva in tara noastra. O eleva sa fie batjocorita ca poarta insemnele nationale?! O profeseara platita din banii nostrii sa poata interzice TRICOLORUL !? Am ajuns sclavi pe pamant ROMANESC, iar asta nu o pot accepta. Singurul lucru care ma bucura din aceasta intamplare este suflul nationalist al tinerilor, facebook-ul fiind plin de imagini si mesaje de solidaritate pentru gestul Sabinei. Tot in acest scop s-a facut si o pagina care in mai putin de o zi a strans aproape 15.000 de like-uri. https://www.facebook.com/pages/Sabina-Elena/433149636772903 . Astept cu nerabdare o reactie oficiala din partea Ministerului Educatiei, sper ca aceasta va veni cat mai curand !

In semn de solidaritate invit pe toata lumea sa poarte la avatar aceasta imagine in zilele urmatoare:


Shout:
Alaturi de Sabina
http://www.erepublik.com/en/article/alaturi-de-sabina-rl--2232405/1/20

 

Comments

Sisk
Sisk Day 1,948, 15:30

o7

Bullterier
Bullterier Day 1,948, 15:43

ce am ajuns...sa ne fie frica sa purtam tricolorul in propria tara 🙁

cat ne mai joaca pe degete bozgorii astia? cat sa le mai permitem?

Ion are IPhon
Ion are IPhon Day 1,948, 16:15

Strigator la cer...

Altfel frumoasa romanca noastra 😛 🙂

2503830
2503830 Day 1,950, 06:16

Are 15 ani Pedobearule xD

Ion are IPhon
Ion are IPhon Day 1,950, 06:35

15 are si fata mea...si tot frumoasa e si ea : ))

Colonel Jack ONeal
Colonel Jack ONeal Day 1,948, 16:22

Si se mai intreaba de ce ii uram.

DacianWarrior
DacianWarrior Day 1,948, 16:26

Sfat personal. Scriel si in engleza sa il mai dam si la alti sa il citeasca. Sa vada adevarata fata a „lor”

RO ALEX ALEXANDER
RO ALEX ALEXANDER Day 1,950, 13:04

>2013
>Still care about a shit country

Ha

blackpanther76
blackpanther76 Day 1,948, 16:28

"a fost ameninţată pe o reţea de socializare după ce a purtat o bentiţă cu tricolorul românesc la şcoală, de 15 Martie"
deci,dupa declaratiile ei... in 15 martie a fost amenintata pe facebook...pentru ca de reteaua asta e vorba....dar fetita are profil din data de 20 martie, miercuri.......interesant ; )

vali71
vali71 Day 1,948, 16:48

Nu se specifica clar ca pe 15 martie a primit amenintarile pe retea, se spune ca pe 15 a venit la scoala cu bentita. Dupa care poza i-a fost postata pe retea si la acea poza a primit amenintari. Oricum, cazul e alambicat putin.

Ion are IPhon
Ion are IPhon Day 1,948, 16:57

Panteruto dai damage pentru eromania la greu dar te grabesti sa decribilizezi o copila care a trecut printr-o drama la scoala,amenintata in toate felurile doar fiindca s-a simtit romanca...in RL.
www.facebook.com/sabina.elena.96
Are cont de facebook din 2010 .

Rozan Zibar
Rozan Zibar Day 1,949, 05:43

Panteruta nu uita ca traieste in Ungaria. 😛

blackpanther76
blackpanther76 Day 1,949, 05:50

A fost amenintata de o singura persoana,punct.
Asta nu inseamna ca toti sunt la fel....
Romania....land of hate....

blackpanther76
blackpanther76 Day 1,949, 06:01

Faptul ca stau in Ungaria e irelevant....
Aici nu am vazut atata ura fata de romani,nu am vazut sa li se interzica abordarea tricolorului...
In zonele cu populatie romana,au si scoli sa invete in limba materna.
Dar, deh...totul tine de cultura si de gradul de civilizatie.....

Nicolas Cristian Alex Popa Day 1,949, 06:14

Comment deleted

Raul Doru
Raul Doru Day 1,949, 06:53

Blackpanther, cu tot respectul, ce spui e un fas. Pe langa toate chestiile mirifice pe care Ungaria le acorda cetatenilor unguri de etnie romana (firesti, de altfel, in planul protectiei minoritatilor nationale) carora le faci apologia, i-ai vazut pe romanii de-acolo sa urle ca vor revizuirea frontierelor, ca vor autonomie teritoriala, sa refuze sa vorbeasca limba statului ai carui cetateni sunt, sa-si bata joc de simbolurile nationale ale statului ungar, sa provoace incidente inter-etnice, sa-i atace (fizic sau verbal) pe ungurii care-si poarta insemnele nationale in tara lor, sa aduca atingere, prin actiunile lor, suveranitatii statului in care traiesc?! despre ce dracu vorbim aici?!

PS: nu cred, dar deloc, ca "Faptul ca stau in Ungaria e irelevant".

Distrupt0r
Distrupt0r Day 1,949, 19:14

Maghiarizarii Feroce cad prada si romani

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,950, 06:49

mi se pare o prostie ca panteruta sa insiste cu treaba asta. e clar ca ungurii sunt rai si punct. Ca ea a gasit o bresa in sistemul lor de agresiune sau ca barbatul ei nu e chiar un ungur 100% este altceva.Si eu daca as fi amabil cu o unguroaica din motive personale nu ar insemna ca iubesc toti ungurii in bloc.
Inca odata pentru panterura: a fi patimas nu e o calitate! fi mai retinuta in asfel de cazuri mai sensibile ca-ti pierzi si amaratul de respect oricum dispretuit de tine din partea romanilor!

mib boby
mib boby Day 1,950, 12:11

jean, nu toţi ungurii sunt răi ... noi zicem despre ei că-s răi şi ei zic despre noi că suntem răi şi aşa mai departe .... sunt fel de fel de oameni, fel de fel de caractere. : )

cc1432
cc1432 Day 1,949, 13:27

Blacky, a fost amenintata pe profiul ei, profilul ala facut pe 20 martie este unul facut pt PR. si da... un tembel care crede ca poate sa zica ce vrea el pe facebook a postat o idiotenie. Ar treb sa va uitati in general la comentarii pe ytb sau pe vplay la orice clip aproape sa vezi cum toti da toti se injura si ameninta.... practic faptul ca sunt anonimi (intr-o arecare masura) le da voie sa nu se mai cenzureze si sa isi descarce toate frustrarile pe alti anonimi....

Dioscoride2
Dioscoride2 Day 1,950, 02:46

Aici nu am vazut atata ura fata de romani,nu am vazut sa li se interzica abordarea tricolorului...

BlackPanther, mai incearca o data: In orasul Jula din Ungaria, un artist din Romania a fost dat afara din primarie deoarece venise sa se intereseze cum ar putea amplasa statuia lui Andrei Saguna in orasul respectiv. Asta desi statuia era finantata din banii guvernului maghiar.
NU spun ca nu sunt mai civilizati sau mai relaxati ca cei de aici, dar au si ei uscaciunile lor.

Acornion
Acornion Day 1,949, 15:30

greu cu logica asta. a fost amenintata la o data nespecificată dar dupa ce a purtat in data de 15. clar?

visan catalin Day 1,950, 01:24

Comment deleted

visan catalin
visan catalin Day 1,950, 01:25

din amenintare reiese ca este un bozgor din romania....

stefanzor
stefanzor Day 1,950, 10:21

Blackpanther, tu l-ai scuza si pe Csibi Barna si pe bitongii care l-au batut pe singurul roman de la nationala de juniori la hochei, si pe ungurii din Gheorgheni care la un meci de handbal au scandat continuu "tiganii, tiganii" impotriva unor copile romance de 14-15 ani, i-ai scuza si pe cei din UDMR cand au declarat 1 decembrie zi de doliu pentru unguri. La naiba, l-ai scuza si pe dracu' daca ar fi impotriva romanilor, pentru ca despre asta e vorba la tine: culpabilizarea , condamnarea si injosirea propriului popor.

blackpanther76
blackpanther76 Day 1,950, 11:18

Inainte sa vorbesti avioane,reciteste cu atentie ce am scris....
Nu scuz pe nimeni....mi-e scarba de extremisti si de cei care generalizeaza...atata tot...
Uite...o intrebare simpla....ai vreun prieten ungur?

hydravink
hydravink Day 1,950, 12:50

Cine **** mea vrea un prieten ungur? Asta e ultimul lucru care vreau in viata.

stefanzor
stefanzor Day 1,951, 00:32

BP, tin minte foarte bine cum nu cu mult timp in urma foloseai aceleasi argumente folosite de revizionistii maghiari impotriva romanilor. Sau ai uitat discursurile pe care le tineai pe aici despre vechimea mormintelor pe teritoriul Transilvaniei si alte ineptii pe care le debitai pe aici?

blackpanther76
blackpanther76 Day 1,951, 08:30

QED ; )
Asa e...istoria e o ineptie si trebuie tratata ca atare...
Vad ca orice spun e rastalmacit si inteles dupa proria capacitate a creierului fiecaruia....

Nicolas Cristian Alex Popa Day 1,951, 06:01

Comment deleted

Zimniy Veter
Zimniy Veter Day 1,948, 16:30

Cativa s-au cacat, restul au venit si au inceput sa manance. Felicitari, sunteti toti niste oi.

Bullterier Day 1,948, 16:56

Comment deleted

Zimniy Veter
Zimniy Veter Day 1,948, 16:59

Poate sunt iubitor de mongoli dar tu esti nenorocitul.

Bullterier Day 1,948, 17:05

Comment deleted

catajme Day 1,949, 05:30

Comment deleted

Zimniy Veter
Zimniy Veter Day 1,949, 05:40

Nimeni nu vrea sa omoare pe nimeni, doar sa va faca pe voi sa credeti asta. Se numese manipulare si istoria e plina de exemple. Oamenii vor doar un trai decent si sunt si ei la randul lor manipulati. Sunteti toti oameni in toata firea, ce naiba?

Daan Rares
Daan Rares Day 1,949, 05:52

Daca crezi ca asta e un eveniment izolat ori esti de reacredinta ori un ignorant.

Sa fii sanatos ...

catajme
catajme Day 1,949, 05:54

Nu ma pronunt asupra acestei probleme pana nu stiu ceva clar. Dar spuneam ca sunt comemorati criminalii de razboi care au comis atrocitati in Ardealul de Nord. Personal am vizitat de mai multe ori Ungaria si m-am simtit bine de fiecare data si am fost bine primit in calitate de turist. Dar inca nu am vazut nici un mesaj de regret fata de acele atrocitati comise de catre maghiari, si, atat timp cat vad eu cu ochii mei ca acestia sunt comemorati si regretati, eu ce sa cred? Tu, ODE II, te dezici de acei criminali? Nu spun ca toti ungurii fac asta, dar destui. Mult prea multi!

Zimniy Veter
Zimniy Veter Day 1,949, 05:57

Uite un alt criminal comemorat: Corneliu Zelea Codreanu.

catajme
catajme Day 1,949, 06:05

Deci nu te dezici si raspunzi cu "ba pe-a matii!". Personal gasesc reprobabile actiunile acelui individ si consider ca a fost un personaj negativ al romanilor si nu ar trebui incurajate actiunile lui si a celor ca el. Dar fiecare trebuie totusi sa condamne astfel de elemente. In schimb voi nu o faceti, ci ii comemorati si le faceti troite si statui. Care este atunci mesajul pe care-l promovati?

catajme
catajme Day 1,949, 08:09

Cu liniste ai facut cand e vorba de condamnarea criminalilor de razboi unguri! Oare de ce? 🙂

Zimniy Veter
Zimniy Veter Day 1,949, 08:22

catajme, nu promovez nici un criminal sau dictator indiferent de nationalitate. Toti au fost la fel asa cum si voi (romani si unguri) sunteti la fel pentru mine. In primul rand oameni.

oxygene
oxygene Day 1,950, 07:56

Daca este o asa de mare manipulare, de ce etnicii unguri dau mereu prilejul? Sunt niste ingerasi?

Zimniy Veter
Zimniy Veter Day 1,948, 16:36

Omorati-va acum intre voi in timp ce copii vostrii mor de foame, oamenii bolnavi mor in spitale, si votati rocada politica din 2 in 2 mandate. Pentru ca altceva nu vedeti decat ura care va este hranita de sus.
Si va meritati soarta.

mib boby
mib boby Day 1,949, 00:39

Meta, mare dreptate ai : D

Rozan Zibar
Rozan Zibar Day 1,949, 05:44

politicienii fac ce fac sa starneasca oamenii...si sa ii invrajbeasca ...ca sa poata sa-si vada de afacerile lor impreuna ( si politicienii romani, si politicienii maghiari ).

Raul Doru Day 1,949, 15:54

Comment deleted

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.