Ambient on/off

Join the new world

 

A tankipar helyzete hazánkban

Day 1,979, 01:32 Published in Hungary Hungary by MandalaaA témánk ezúttal az emagyar tankiparról szól, nevezetesen a különböző minőségi osztályok önköltségei alakulását és a piacon várható profit lehetőségeket vesszük sorra. Úgy általában lesújtó a helyzet, és nehéz megmondani mibe érdemes fektetni pénzünket a jövőben, hiszen a még ködös „gazdaság kiegyensúlyozására” tett fejlesztői terveket sem ismerjük.Munkabér: 10,91 huf; Alapanyag: 0,03

Minőségi osztályonként így alakul az előállítás költsége, ha alkalmazottal is számolunk. Lineárisan emelkedik q6 szintig, majd meredeken megugrik a q7-nél. Ennek az a magyarázata, hogy a q7 tank nyersanyag igénye több mint háromszorosa a q6-hoz képest, míg q1-q6 között egyenletesen emelkedik a nyersanyag igény.
Ebből következően a bérek változásárára kevésbé, viszont a nyersanyag árára annál inkább érzékeny a q7 tank. Ahhoz, hogy egyetlen q7 gyárat nyersanyaggal lássunk el, 8 db q5 minőségű kitermelő egységre van szükség. Ez nem kevés.Manapság nem olyan fényes a helyzet a realizálható profitok tekintetében. A q1-q6 gyárak esetében a rakéta üzemek képviselnek valamekkora vásárló erőt.A q7 tanknál elvileg a legmagasabb minőséggel együtt járó 200% tűzerő hivatott fenntartani egyfajta keresletet, azonban a gerillaharc még előnyösebb tulajdonságai miatt a q7 piac még nehezebb helyzetbe került, mint eddig.
Így az a furcsa helyzet állt be, hogy a méregdrága q7-es gyártípus még menedzseri munkával is veszteséges, ha piacról vesszük az alapanyagot, míg az alsóbb osztályokban képződhet valamekkora profit a rakéta gyáraknak köszönhetően.Ha piacról vesszük az alapanyagot, akkor sem tudunk nyereségesek lenni, amennyiben megspóroljuk a munkabért.


Nyersanyag: 0,02 változatlan bér mellett

Ha valakinek van ideje és szemfüles, akkor elcsíphet 0,02-es ajánlatokat a piacokon. A diagram szerint, így már azért lehetséges némi profitra szert tenni q3 felett.


Általában véve eddig úgy gondolkodtam, hogyha valaki hosszabb távra tervezi a játékát, akkor célszerű az önellátás megteremtésének az irányába haladni. Ez annyit jelent, hogy a harcunkhoz szükséges forrásokat egyszer csak mi magunk állítjuk elő.
Konkrétabban az ételgyár(ak)ból csak akkora szintet építünk ki, amely fedezni tudja a napi szükségleteinket. Magasabb szintet kiépíteni legfeljebb csak a profit miatt lehet érdemes. Ezzel szemben a fegyvergyár(ak)ból a lehetőségeinkhez mérten a minél magasabb minőségi szintre törekszünk, hogy növelhessük a sebzésünket, a katonai rendfokozatunkat.
A gerillaharc bevezetése a jelenlegi szabályival együtt, mérlegelve a tankipar helyzetét is, már elgondolkoztat eme fejlesztési stratégia helyességéről.


Tisztelettel:
Mandalaa
Mandala Ferdis
 

Comments

fabyzol
fabyzol Day 1,979, 01:49

Meg kellene már érdeklődni, hol tart a gazdaság fejlesztésére irányuló változtatások folyamata. Lassan én is érdekeltté válok a témában 🙂

Defender of Ascalon
Defender of Ascalon Day 1,979, 02:49

Vote.
A gerillázás-rakétázás miatt a Q7 fegyvergyár egy zsákutca.
Nyilván a játékfejlesztők:
- nem játszanak a játékkal
- nem érdekli őket
...így viszont a gyárazás nem perspektíva senkinek. Olcsó brazil tankokat felhalmozni, export-import csencselés, s minden vagyont edzésbe, illetve gerillázásba fektetni, plusz akinek még nincs full tréningje, az törekedjen rá - kb. ennyire leegyszerűsödött a helyzet. Szerintem.

Kisborok
Kisborok Day 1,979, 03:26

én direkt Q7 kajagyárat vettem, de látva azt, hogy csak bot vesz, az is csak nagyon minimális mennyiséget, így még ez sem éri meg
asszem jön a bontás...

Zoli
Zoli Day 1,979, 04:38

csakhogy WRM 0,03 es igy nem ertem miert eri meg barkinek tankot gyartani, mert a gyartasi koltseg 200 WRM, vagyis 6, es mar ennyiert tankot is lehet egyenesen piacrol is venni

Defender of Ascalon
Defender of Ascalon Day 1,979, 05:40

Annak éri meg, akinek sok gumigyára van. Vagyis, nem sok, hanem rengeteg. Vasat úgysem vennék meg tőle, tehát nincs OC, mehet bele a tankba.

Kisborok
Kisborok Day 1,979, 05:49

Azért arra nem számítottam, hogy a PVP még jobban rontja a gazdaság helyzetét...

Defender of Ascalon
Defender of Ascalon Day 1,979, 07:59

Azzal, hogy csak platóéktól vehető cuccok használhatók, és aki gerillázik, többet belerak a csatába, mint aki nem - szerintem, egyértelműen a helyzet romlását hordozta magában a kezdetektől fogva.

Kisborok
Kisborok Day 1,979, 08:08

jó, de én arról beszélek, mielőtt bevezették volna, vagy kiadták volna a teszt verziót...
abban a hitben voltam, hogy részben függetlenebb lesz a csatától
tehát talán elvárható lett volna, hogy azért kiegészíti a pvp a sima ütéseket, nem pedig jelentősen helyettesíti...

Kisborok
Kisborok Day 1,979, 08:20

az javíthatna talán a dolgon, ha a PvP-s fegyókat is lehetne gyártani, ráadásul a jelenlegiekből, hogy azokra mindenképp szükség legyen...

Kisborok
Kisborok Day 1,979, 08:20

mármint a jelenlegiek alatt a Q1-Q7 fegyókat értem, amikről a cikk is szól...

Defender of Ascalon
Defender of Ascalon Day 1,979, 08:22

Én szkeptikus vagyok, voltam, leszek. A gazdasági modul önellátásra és alternatív nyereségszerzésre jó lehetőség - ekképp pedig konkurencia az erepublik fejlesztőinek. Mi, cégezők nem veszünk goldot, mert igyekszünk a magunk ingame lábán állni. Vagyis statiszták vagyunk, ezt be kell látnunk.

Amit írsz, logikus lett volna - de már akár középtávon is, mi csábította volna PvP-re az embereket? A másik legyőzése? Ahhoz ez nem elég látványos, szerintem. Írom ezt úgy, hogy 1v1, 5v5, GvG PvP-ket játszottam már eleget.

Defender of Ascalon
Defender of Ascalon Day 1,979, 08:24

PvP fegyvergyár: konkurencia lenne a cégnek. Pont, mint a csokigyár. Bármilyen drága is lenne, rövid időn belül kicsúszna a kezükből ez a piac, és akkor nem tehetnének mást, minthogy kilúgozzák. Ez pedig aligha felhasználóbarát stratégia.

szeku
szeku Day 1,979, 08:28

majd migrálhatunk újra gyárakat, gerillázáshoz szükséges fegyverekhez, két hónap múlva kiveszik, jöhet vissza. (l. nyersanyag cégek pl).

Feherlofia Koppany
Feherlofia Koppany Day 1,979, 10:27

a fékek mozgatják a gazdaságot

1224333
1224333 Day 1,979, 10:31

es a 0.02 -re specializalodott raw vasarlok 🙂

Feherlofia Koppany
Feherlofia Koppany Day 1,980, 11:26

002 ért csak az rak ki aki fékekkel termel, szal körbe értünk : )

1224333
1224333 Day 1,980, 11:56

meg azok akik termelnenek csak nincs hely 🙂

Gaohei
Gaohei Day 1,979, 13:30

Mindig is tudtam, hogy valamit rosszul csinálok 🙁.
Állítólag 8 db q5 raw, tele munkással elég kéne, hogy legyen. Nekem 9 van tele munkással, meg 45 db q4, de még így is csak 8 munkás tud dolgozni a tankgyárban.

Toc126
Toc126 Day 1,980, 18:04

maxx vót, jó cikk, jó ábrák, jó fejtegetések, korrekt gondolatok kommentek.

sajnos válság van az erep gazdaságban.

Flying Cangaroo
Flying Cangaroo Day 1,984, 00:36

"Így az a furcsa helyzet állt be, hogy a méregdrága q7-es gyártípus még menedzseri munkával is veszteséges, ha piacról vesszük az alapanyagot,"

-> legyszives ne irjal ilyen szamarsagokat! Ha nem a piacrol veszed akkor is veszteseges! Mert akkor az a veszteseget, hogy nem adtal el a vasat piaci aron!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.