Ambient on/off

Join the new world

 

A Fehér Házból jelentem 1 (forditas)

Day 1,798, 15:48 Published in Hungary Belgium by Verdike 2


Az alábbi közleményt magyar idő szerint hétfőn délben adták ki (kedd délben várható a következő), azóta - mint tudjuk - történt egy és más: hétfőn este az USA NE-javaslatot nyújtott be Lengyelország ellen (úgy tűnik leszavazzák), fél órával később pedig Ernst von Jacob NE-javaslatot nyújtott be az USA ellen (úgy tűnik megszavazzák.)A Fehér Ház Sajtószobája
White House Press Room

Oly sokat foglalkozunk a hazai politikai szintérrel, hogy sokszor megfeledkezünk a legalább ennyire fontos dolgokról: országunk külügyéről és szövetségeseinkről. Leültem beszélgetni Dr Luis Sentieiroval (MOFA), hogy segítsen összegezni a határontúli eseményeket.

Nyilvánvalóan az egyik legaktuálisabb ügyünk a CTRL helyzete és a kapcsolatunk Lengyelországgal. Az USA nem vette jó néven, hogy Lengyelország kitartott Magyarország mellett, hisz azért támadtuk meg Ausztriát, hogy határunk legyen a magyarokkal. Most már egyértelmű, nem fogjuk Magyarországot megtámadni. E pillanatban tárgyalásokat folytatunk Lengyelországgal, akiket szövetségesként nagyra értékelünk, s amely a CTRL kulcstagja. Ebből kifolyólag szeretnénk ezt a próbálkozást folytatni, remélve, hogy a CTRL egy sikeres szövetség lesz. Óhajunk, hogy kapcsolataink Brazíliával, Spanyolországgal és Lengyelországgal továbbra is virágzó legyen.

De próbálkozunk, igyekszünk más területeken is. Kapcsolataink Franciaországgal és Horvátországgal jelentősen javultak, és azon dolgozunk, hogy megmaradjanak barátoknak és szövetségeseknek. Javul a helyzet a UK-el is. Tovább ápoljuk meglévő jó kapcsolatainkat olyan országokkal, mint Kína, Írország, és Argentína.

Fontos számunkra Oroszország is, amelynek belpolitikai helyzetét polgárháború és politikai viszályok sújtják. Ennek ellenére az USA közeli barátként és szövetségesként tekint Oroszországra. Fontos a barátságot és szövetséget fenntartása, akkor is, ha nem CTRL tagországokról beszélünk. Reméljük, hogy ezek a kapcsolatok megmaradnak, sőt javulnak majd a jövőben.

Más nemzetekkel is tárgyalunk, hogy segítsenek és közreműködjenek az amerikai ATO-erőfeszítésekben.Elsősorban - Legyőztük Ausztriát... vagy valami ilyesmi
A napokban Amerikának sikerült megnyernie mind a négy csatáját Ausztria ellen. (az igazsághoz hozzátartozik, hogy Ausztria nem éppen méltó ellenfél) Furcsamód, Ausztria a térképen maradt, bár az ellenük beadott NE-vel végeztünk. Annak köszönhetően, hogy a szlovákok visszavonultak Alsó-Ausztriából. Nos, ennek a következő okai lehetnek:

1. Magyarország jelenleg 5 frontra kényszerít minket (2 közülük NE), amennyiben hadat üzen. Azonban, ha Ausztria visszakap egy területet, akkor Magyarország legalább 3 NE-t zúdít ránk (6 fronton.) Vajon, egy extra osztrák NE halálos lenne számunkra?
Nem.
Felbosszant minket annyira, hogy összehozhassunk egy újabb "VoM" balesetet, mint nemrég az Indóval történt összezörrenésünk alkalmával?
Igen.

2. Hogy régiót adhasson Ausztriának a közelgő parlamenti választásokra. Ugyanis Magyarország és Szlovákia is sokkal veszélyesebb, ha csatázni kezdünk a Magyar Koalícióval (ezt Magyarországra és minden testvérére értem.) Így Ausztria legszívesebben sértetlenül megúszná, ha kitör a háború Amerika és a Magyar Koalíció (HC - Hungarian Coalition) között.

3. Hogy adjanak nekem is témát, miről írjak, hisz tudják, halálra únom magam, amint székhez kötözve ülök a Fehér Ház Sajtószobájának alagsorában!

Másodsorban
Bizton tudjátok, mindent visszaadunk a franciáknak, Aquitaine-t leszámítva. Mindezt azért mert pillanatnyilag Francioaországnak nincs számunkra stratégiai értéke, és próbáljuk javítani a kapcsolatainkat velük. Na meg az sem fájhat, ha kapnak pluszba néhány kongresszusi széket.

Disclaimer (záradék):
Soraimból arra lehet következtetni, hogy háborúra készülünk a HC ellen. De pillanatnyilag nincs a kezemben konkrét bizonyíték, hogy készülünk vagy hogy terveznénk ilyesmit. Csak azért írtam, mert Magyarország az ellenségünk és minden lehetőséget figyelembe kell vegyünk.

Ja, és...
Magyarország éppen elintézte, hogy egy fronttal kevesebb gondja legyen.A hétvége egy igen magas hírértékű cuccot hozott nekünk, ami felrobbant mint a sz.rral teli papírzacskó a tűzben (bocs - ma ez a 3. cikkem + 1 irl riport - agyilag zokni vagyok, így megfelelő magyar hasonlatot nem találtam, szívesen fogadok tippeket - ford. megj.)

Volt egy kis diplomáciai és katonai keménykedés Lengyelország és az USA között. Mindkét fél megegyezett, hogy ne köttessen MPP balti ("BALTIC") nemzetekkel (az amcsik szerint Magyarország is az - függetlenül, hogy nem tudnak különbséget tenni a balti és balkán között - ford. megj.), ez lehetne az új szövetség kulcsa. Lengyelország nem hajlandó lemondani a szerb és a magyar MPP-ről, tehát az USA megújította MPP-jét régi barátjával, Horvátországgal, aztán előrenyomult Ausztriába, hogy kiugrassza a magyar vagy a lengyel nyulat a bokorból. Természetesen a média tele lett őrült elméletekkel, pedig csak egy egyszerű forgatókönyvről van szó. A CTRL a szövetségek egy új koncepciója - életképességéért meg kell dolgozni. Nem lesz sima vagy könnyű, és - bizony - az is lehet, hogy nem válik be. Idővel kiderül.


Kommentek:

GregoryG
"Mindkét fél megegyezett, hogy ne köttessen MPP BALTI nemzetekkel"
Netalán BALKÁN-ra gondoltál

George Armstrong Custer
Így igaz. Balkán. Kösz a kiigazítást.

Ernst von Jacob
Magyarország nem balkán nemzet. Ezek a balkán félszigeten élnek.
Ti meg gyávák vagytok.

Helldarr
Röviden
Elég a kritikákból - túl nagyok vagyunk ehhez.
A mi "POTUS"-unk azt csinál amit akar, mert... nos, mert azt is csinálja.

Tim_Holtz
Csak úgy mellékesen. Technikailag Magyarország nincs a Balkánon, de van egy szánalmas RL nacionalizmusa Románia iránt, tehát mindenki szemszögéből ti egyszerűen szánalmasak vagytok.

.

 

Comments

praetorianus74
praetorianus74 Day 1,798, 15:53

nagyon jó

Daakoo
Daakoo Day 1,798, 22:07

A sorok között kell olvasni:

"ülök a Fehér Ház Sajtószobájának alagsorában" - azaz a "kis bunkerben"

"ha Ausztria visszakap egy területet, akkor Magyarország legalább 3 NE-t zúdít ránk (6 fronton.)" - bizony, cowboy-ék hatlövetű Colt pisztolyai nehezen boldogulnának a Hortobágyi Ostor pattogásával szemben, a Székely Kacorról nem is beszélve...

Szerintem megitták örömükben a franciák pezsgőjét és most attól jódliznak az Alpokban, ahol kissé eltájolódtak ("Balti" = / = "Balkán")

: D

Daakoo
Daakoo Day 1,798, 22:12

v+s

HunVeteran
HunVeteran Day 1,798, 22:19

Beijedtek a pici babák :- D

HUbanszky
HUbanszky Day 1,798, 23:58

büdös kutyák!

Zackuszka
Zackuszka Day 1,799, 02:01

Tekerjük ki a nyakukat, hamburgerzabálók.

rRonin
rRonin Day 1,799, 10:21

Ez a nyilatkozat a lengyeleknek szólt. Méghogy nem kívánnak magyar NE-t beadni...
csak addig, míg rendezik soraikat lengyelekkel, és akár még román-horvát is beleszólhat a dolgokba...
Bevallom jó diplomáciai húzás, de már késő

Melcsike99
Melcsike99 Day 1,800, 09:48

atomot nekik a bunkerra..

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.