Изабрани Председник и Влада еСрбије

Day 686, 11:33 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo informisanja


Изабран Председник еСрбије
На октобарским изборима за Председника еСрбије је гласало 3.558 грађана. Званични резултати еРепублик-а:

1. desert hamster (кандидат 9 опозиционих странака) - 2.162 гласа (60,26😵
2. oddyZR (кандидат СеС-а) - 1.300 гласова (36,23😵
3. Nikola Nikolic Cepin (кандидат Странке Јужне Србије) - 64 гласа (1,73😵
4. Srpski Huligan (кандидат странке Јака еСрбија) - 62 гласа (1,72😵

На основу ових резултата, desert hamster је изабран за председника еСрбије.Нова влада еСрбије
Председник еСрбије је оформио нову Владу еСрбије коју чине:

Министарство здравља
Коминистри:
kukurek (СДФ)
Један од најактивнијих ментора током бејби-бума, кукурек је путем своје организације „Парабелум“ усмеравао помоћ огромном броју е-беба. Често је на чету где је увек спреман да саслуша нове играче и да им прави савет.

Balegar (СДФ)
Један од оних који се игри прикључио током бејби-бума и добро зна колико је важна помоћ на самом почетку. До сада је водио страначку организацију за помоћ новим играчима и ту показао да поред спремности да ради има и одличне организационе способности.

Заменик у Министарству здравља је shalamala (СКС).

Министарство образовања
Министар:
Fica_94 (СЗР/СНС)
У игру се прикључио у мају 2009. године, тј. 531-ог дана е-света. Тада је еСрбија била у расулу како су у нашем Конгресу били тзв. Марсовци. Тада је узео учешћа у акцијама ослобађања наше земље и био део тима који је ушао у Конгрес еХрватске делећи друго место по броју освојених гласова.

Заменик у Министарству образовања је EternalFlameOfFreedom (СДФ).

Министарство економије
Коминистри:
Kralj Milutin II (СДФ)
Један од искуснијих играча, Краљ Милутин је одавно ушао у пословни део игре. Био је власник неколико компанија и успешно радио широм е-света.

Trajkovic Miljan (СДФ)
Као члан експертског тима СДФ-а, Миљан се већ извесно време бави економским програмом који је заснован на стабилним и уређеним економским, привредним и монетарним параметрима. Циљ му је да обезбеди стабилан прилив средстава у буџет а да то не представља велико оптерећење за најшири слој наших грађана.

Заменик у Министарству економије је Ravnogorac (СНО) као и purebg (СКС).

Министарство спољних послова
Коминистри:
Hyperborean (СКС)
Биографија није достављена.

Beogarizon (СКС)
У игру ушао крајем маја 2009. године и након почетног двоклиташења укључио се у политику као члан СКС-а. Ускоро улази у Савет те странке и преузима дужност председника за економска питања. На последњим изборима је изабран у Конгрес еСрбије и изабран за председавајућег тог извршног тела. Издаје новине под називом ”еСрпски глас” у којима се залаже за јавност рада државних институција.

Заменик у Министарству спољњих послова је DjordjeNakic (СДФ).

Министарство одбране
Коминистри:
Sorabija (СНО)
До сада је два пута вршио дужност министра одбране, био командант бригаде ВеС-а а краће време и командант Елите. Има искуства у политици, био је један од оснивача СКС-а, данас председник СНО-а.

Bokee88
Био је на месту коминистра одбране и у претходном сазиву и представљао нашу земљу у ратној соби савеза РЕАСЕ CG-а. Учествовао је у реорганизовању ВеС-а и његовом јачању.

Ano
Вршио дужност коминистра и у претходној влади еСрбије.

Заменик у Министарству одбране је Bog Wolverine Markovic (СКС).

Министарство унутрашњих послова
Коминистри:
RavenSerbia (СКС)
Биографија није достављена.

Starina Novak (СКС)
У игру улази крајем маја 2009. године на свој СЖ рођендан. Мотив за играње еРепублик-а му је била е-хрватска окупација наше земље. Провео је месец дана у регрутној војсци, после и у редовној као члан ”Тигрова”. Након тога се прикључује СКС-у и постаје конгресмен. Активира се као новинар, један од запаженијих у нашој јавности. Поново се прикључује оружаним снагама, овог пута јединици ”Кобре” где има функцију десетара.

Заменик у Министарству унутрашњих послова је mikica v (СДФ).

Министарство дијаспоре (емиграције)
Министар:
Ivan Osvajac (СЗР)
У игру улази преко Фејсбука и веома брзо учествује у борбама за ослобађање Источне Србије. Због повреда одлази у еБугарску на лечење да би се потом придружио ВеС-у. По наређењу одлази у еИндонезију где проводи један део свог е-живота. Напредује до чина десетара у ”Пантерима”, касније бива унапређен као заменик команданта, да би након тога прешао у ”Вукове”. Жели да својим радом поправи политичку слику еСрбије.

Министарство за Косово и Метохију
Министар:
Vojvoda Prijezda (СКС)
Војвода Пријезда је рођен 16.02.2009. године - 454 дана Новог Света у Војводини. Убрзо по окупирању великог дела еСрбије сели се у еИндонезију и тамо остаје све да почетка акције ''Храбри кројач''. Тада одлази у еБугарску, а убрзо и у ослобођену еСрбију. Поносни је власник 5 радничких медаља, 3 конгресне и по 2 војничке и медаље за изградњу друштва. Током акције ''Слога'' био је заменик министра за КиМ. Уредник је ”Новина еСербских”. Члан Српске конзервативне странке од оснивања.

Заменици у Министарству за Косово и Метохију су gloryvts (СЗР), zverko (СДФ) и Biskvit (СНО).

Министарство информисања
Министар:
dr.doom (СДФ)
Доктор, како је познат ширем кругу, је до сада писао чланке за страначки лист „Социјалдемократија! “, направио и уређивао сајт СДФ-а. Изабран за председника странке и улази у Конгрес на септембарским изборима. Инсистира на отвореном приступу и да јавност мора да контролише рад свих државних органа.

Заменик у Министарству информисања је Number 11 (СЗР).

У наредним данима свако министарство ће у свом гласилу пренети основе правца рада тог министарства. Вечерас су чланови претходне еВладе на састанку извршили примопредају шифри за приступ државним оганизацијама новим министрима.

Рад Министарства информисања
У наредном периоду ово Министарство ће омогућити транспарентност рада Конгреса, Владе еСрбије и Председника еСрбије, преносиће извештаје о раду министарстава, подсећати на важне аспекте игре као и најављивати важне догађаје. Редовно ћемо тражити информације од законодавне и извршне власти, преносити их е-српској јавности или рећи да нам их нису доставили (као што је случај са неколико биографија министара у овом чланку).

Нећемо бити сервис еВладе него грађана. За све примедбе, сугестије, похвале и критике се можете обратити како Министарству информисања тако и осталим ресорима ваше еВладе.

Ваш министар информисања,

dr.doom

----
За све информације контактирајте своје изабране представнике:
Министарство одбране
Министарство унутрашњих послова
Министарство економије
Министарство здравља
Министарство иностраних послова
Министарство дијаспоре (емиграције)
Министарство образовања
Министарство информисања
Организација Министарства за Косово и Метохију ће бити ускоро објављена