Okkius Pyromanius: The End

Day 632, 06:33 Published in Finland Finland by Okkius Pyromanius


English version below

Musiikkia: http://www.youtube.com/watch?v=cbhJfXPk8SE

Tätä ei ole helppo sanoa. Tätä ei ole mukava sanoa. Tästä ei ole lyhyttä tapaa sanoa. Päätin lopettaa koko eRepublik-pelin pelaamisen, kokonaan. Kyse ei ole mistään tauosta, kyse ei ole mistään turhautumisesta peliin. Kyse on pitkän pohdinnan jälkeisestä päätöksestä lopettaa tämän pelin pelaaminen ikuisesti. En voi ennustaa halujani vuosien, tai edes kuukausien päähän täysin tarkasti, mutta tulen tekemään töitä sen eteen että tämä päätös pitää, niin paljoin kuin pystyn. Voin vakuuttaa teidät niinkuin olen jo itseni vakuuttanut, en aio palata peliin takaisin

Eipä minulla tässä oikein muuta. Tahdon kiittää teitä, rakkaat pelitoverini, helvetin hauskaa on ollut. Tämä peli on ollut kyllä maaginen kokemus; mikään muu peli ei ole aiheuttanut niin suuria tunteiden kirjoa mitä eRepublik on. Koskaan ei minulla ole ollut näin suurta internet-tuttavapiiriä. Tuntuu hiukan pahalta, mutta toki yritän vierailla luonanne niin usein kuin vain pystyn.

Syitä lopettamiseeni on aivan liikaa, ja kuten olen oppinut erepelaajilta, tekstimuurit eivät ole heidän mieleen, niinpä jätän tarkemmat syyt kertomatta. RL-kiireet olisi aika kattava vastaus. On tullut ilmi etten kahden napin painamiseen kykene joten tämä on paras ratkaisu. Ja jos ihmettelette sitä miksi en jatkaisi sitten kun/jos aikaa tulee: Totuus on se, että minun ei olisi koskaan pitänyt aloittaa koko peliä. Sen takia olen laiminlyönyt monia asioita. Ei tule olemaan hetkeä jolloin voisin aloittaa tämän pelin pelaamisen sillä tavalla kuin haluisin sitä pelata. Valitettavasti.

Tänä iltana minut saa vielä ihan ok kiinni, mutta huomisesta lähtien se on jo vähän vaikeampaa. eRemiittiin tulen kyllä, mutta sitä järjestämään en kunnolla pysty. Olen jo antanut numeroni eteenpäin että minut voi soittaa mukaan kyseisenä päivänä.

nanton tulee jatkamaan Gabriel Lavanchen varapresidenttinä loppukauden.


There is no easy way to say this. There is no nice way to say this. There is no brief way to say this. I decided to quit eRepublik, entirely. It's not about a break, it's not about any form of frustration towards the game. This is the result of a long and hard pondering, to quit the game forever. I can't predict how am I feeling after years, or even months but I will do a lot of work to keep this decision valid, as much as I can to be honest. I can assure you the way I have assured myself: I will not return.

I want to thank you, my dear co-players, it has been fucking awesome. This game has been a magical exprience, really, never have I played a game that has the ability to raise so wide range of emotions. Never have I had so wide internet-buddy-network. It feels pretty bad, I will try to visit you guys on IRC and all that as much as I can.

There are just too many reasons to quit and what I've learned from ereplayers, they do not fond walls of texts, so I'll pass on informing you about the precise reasons. RL-stuff would be the best, easy and brief way to say it. It occured that I'm not able to play the two buttons, so this is the best solution. And those who think about why not return when I have more time: The truth is that I never should've started this game. Because of it I have neglected so many things. There will be no time I can restart the playing the way I want to. Unfortunetaly.

You can still catch me tonight pretty well, but from tomorrow I'll be out of reach from the game. I will visit the eFinnish official ere-Meeting, but I have no time to organise it, I have passed my number onwards so that the ones participating can call & grab me to go.

Haluan kiittää koko eRepublik pelaajakuntaa, mutta erityisen kiitoksen ansaitsevat seuraavat henkilöt:

Gabriel Lavanche

Mies on kuin velini, kuin isäni, kuin äitini, kuin vaimoni, kuin poikani. Hänen kanssaan olen varmasti eniten tehnyt töitä eSuomen eteen joten hänelle osoitan suurimman kiitokseni. Muistan kun sanoit: "koskaan en ole kenenkään muun kanssa valvonut yhtä paljon öitä kuin Okkiuksen, lukuunottamatta vaimoani." Vaikka egoistinen persoonani olisikin halunnut kauniin vaimosi voittaa, niin tämä lause koskettaa silti hyvin paljon. Sanat eivät yksinkertaisesti riitä kuvaamaan kuinka paljon tulen kaipaamaan Lavanchen kanssa työskentelyä, hänen kanssan väittelyä, hänen kanssan jutustelua, hänen kanssaan oleskelua. Kiitos Lavanche, olet uskomattoman hieno mies, rakas jopa!


Oh those days when we were young

nanton

Ensimmäinen todellinen e-ystäväni. Kun valveuduin politiikkaan 2008 joulukuussa, olit se joka otti minut vastaan, olit se joka laittoi minut kulkemaan eteenpäin, olit se joka herätti minut. Muistan ikuisesti alkuajat, joilloin Red Jihadissa keskustelimme henkeviä, väittelimme aivan turhista asioista ja nauroimme samoille jutuille. Olet henkilö johon luotin, luotan ja tulisin luottamaan vaikka koko e-elämäni. Olet koko ematkani ajan tukenani, ystäväni, avustajanani. Tulen kaipaamaan kohtaamisiamme niin kaukalossa ja viheriöllä kuin poliittisissa sekä uskonnollisissa keskusteluissakin. Kiitos nanton, olet erittäin mahtava persoona!

Pete1

Joskus tuntuu että sinut pitäisi kirota alimpaan helvettiin mies kun luotit minulle tuplaministerisalkun vaikka porskutin n. 10 päivän eDuskunta kokemuksella ja sytytit addiktion peliä kohtaan, mutta toisaalta en voisi ketään muuta kiittää siitä että pääsin sitä kautta tähän peliin mukaan ja kokemaan ehkä internet-elämäni parhaita kokemuksia. Uskomattoman älykäs ja viisas kaveri joka havaitsee pienimmätkin loogiset virheet. Vaikea myöntää että viisi kertaa paremmin kuin minä! Oli ilo työskennellä hallituksessasi tammikuussa sekä muutenkin, zen-operaatioiden yhteydessä mm. Kiitos Pete1, you're the best!Erwin Schauman

Vaikka tätä sarkasistista, pessimististä byrokraattivelhoa voisi vihata hänen asenteensa vuoksi niin itse en voi olla rakastamatta hänen persoonaansa sekä työpanostaan eSuomen eteen. Miehen pätevyys on huippuluokkaa, ja hänen kanssaan työskentelyä tulen omalla kierolla tavalla kaipaamaan. Yksi älykkäimmistä pelimekaniikan tuntijoista ja pelin pelaajista. Oli kunnia työskennellä hänen hallituksessaan sekä saada hän työskentelemään omassani. Kiitos Erwin Schauman, olet ihana mies!

Yaff/Kuhaa

Työnarkomaani jonka työpanos oli ja nähtävästi myös onkin aivan käsittämätön eSuomen eteen. Hän lunasti kaikki odotukset ja vähän ylikin taannoisen vaalikamppanjani salaisena aseena maaliskuussa sekä työskenteli kuin sankari koko kauden. Mahtava persoona, muusikonlupaus vailla vertaa, upea ihminen. Tulen kaipaamaan hänen kanssaan työskentelyä ja jutustelua todella paljon. Kiitos Kuhaa, olet ylivertainen ihminen!

Sossu/LeFt

Olet sinällään ehkä omituisin esuomalainen, mutta samalla myös yksi rakastettavimmista. Asut kivenheiton päästä luukustani, mutta pelissä asumme melkein samassa sängyssä. Olen tehnyt kanssasi vaikka mitä ja olet tukenut minua teoissani vaikka kuinka paljon. nantonin ohella olet yksi ensimmäisiä e-ystäviäni, lehteni The Vision of Truth:n ensimmäinen kommentoija! 😮 Mahtava persoona, mutta melkoinen säätäjä. Ehkä hiukan samaa tasoa minun kanssani. Kiitos Sossu, tulen muistamaan sinut!

Anaheim

Vaikka mies on hänkin jo poistunut taakse, niin tahdon häntä silti kiittää. Upea mies, jonka kanssa on ollut todella hauskoja keskusteluita. Verbaalinen sotakone, jonka huumorintajussa oli ihmettelemistä. Mahtava kaveri, kiitos Anaheim, onnea jatkoon!

Di_Vi_Ne

Nimi jota luultavasti kukaan ei täällä tunne, mutta hän taisi muistini olla se kaveri joka minut kutsui Beta-version aikana peliin, joten suuri kiitos hänelle! Hän myös auttoi minut alkuun ja tuki minua joka presidentinvaaleissa pelin ulkopuolelta. Graafisesti lahjakas kitaristi teki minulle tammikuun vaaleihin vaalijulisteeni. Nettituttu jo ennen peliä. Kiitos Di_Vi_Ne, olet loistava heppu!

Stammy

En edes muista miten tutustuin tähän upeaan mieheen, mutta muistan kyllä mitä kaikkea olemme kokeneet yhdessä. NTJ:n alkuaikojen ehkä parhaiten ruodussa pysyvä sotilas! 😃 Mahtava persoona, jonka eRektiivejä jään kaipaamaan, vaikka ne miltei poikkeuksetta humorististisesti kuvailivat satiiria persoonastani. Kiitos Stammy, olet upea ihminen!

Erius

Tunsin hänet jo ennen peliä, kaikesta saamasta kritiikistään huolimatta aivan mahtava tyyppi. Tuki minua aina kun pyrin presidentiksi ja on ollut muutenkin tukena. Red Jihadin kulta-aikoina meitä oli suuri määrä hyviä tyyppejä puolueessa ja muistankin tuon ajan kyyneleet silmissä. Oli ilo työskennellä hallituksessasi vaikka ajat olivat kovat. Kiitos kaikesta Erius, olet hieno mies!

Jam Tzu

Tuo vikkelä vipeltäjä. Monia öitä olemme naureskelleet yhdessä, hallitukseni hupiministeri joka onnistui jo legendaariseksi muodostuneen kassan kavaltamisen minulta salaamaan vaikka maksoikin kaiken takaisin. Upea ihminen, jonka kanssa tuli vietettyä kaikenlaisia hetkiä. Kiitos Jam Tzu, olet mukava heppu!

Elvroy/JX3

Hieno mies, jonka tunsin osittain ennen peliä. Hän oli politiikan alkuaikoinani harras tukijani ja kiitän häntä siitä todella paljon. Miellyttävä persoona ja NTJ-kovis jonka kanssa oli ilo tehdä duunia. Kiitos Elvroy, Elvis elää!

Lilla_T

eSuomen konkari, sankari ja taka-alan työmyyrä. Upea, viisas, pätevä ja osaava ihminen jonka kanssa on ollut hienoa työskennellä. Kiitos Lilla_T, olet korvaamaton eSuomelle!

Scadens

Aivan jäätävän pätevä ja asiantunteva mies, joka on jättänyt jälkensä minuunkin. Hienoja muistoja miehen kanssa työskentelystä sekä jutustelusta. Kiitos Scadens, olet aikamoinen varaani!

Simppa

Vaikka mies onkin kadonnut ja jättänyt hahmonsa minulle, niin tahdon kiittää häntä. Upea persoona, jonka kanssa oli ilo työskennellä hallituksessa ja sen ulkopuolella. Kiitos Simppa!

JRo/MuDD

Mahtava jätkä jolla on musiikkimaku kohdillaan! Tulen kaipaamaan erityisesti hänen homoläppäänsä mutta myös hauskoja keskusteluja sekä työpanostaan eSuomen eteen. Kiitos JRo, olet mahtava mies!Engram

Vaikka tulinen vaalikamppailumme varmasti jätti sinulle jotain hampaankoloon niin olet ollut kyllä sen jälkeen todella läheinen. Korvaamaton angstaaja jonka kanssa on tullut avauduttua vaikka mistä. Upea persoona jota tulen kaipaamaan! Kiitos Engram, pidä pää pystyssä!

Urokhtor

Uuden aallon pelaajia, aivan mahtava mies joka on auttanut minua muutamassa projektissa todella paljon ja joka on joutunut kuuntelemaan muutamaa känniavautumistani. Siis aivan mahtava jätkä jota tulen kaipaamaan toden teolla. Kiitos Urokhtor, olet mahtava!

Griffoni

Myös uudempia pelaajia, mutta loistava, asiallinen ja älykäs kaveri. Täysi luotto häneen kaveriin hoitaa eSuomen asioita jatkossakin. Kiitos Griffoni yhteisistä hetkistämme!

V-23

Todella mahtava mies, jonka taisin napsaista mukaan NTJ:hin aikoinani. Täyttänyt tehtävänsä siellä ja ylikin. Olemme kohdanneet myös viheriöllä ja kaukalossa ja hauskaa on ollut. Myös jäänyt todella positiivisesti sotilaana mieleen. Kiitos V-23, oli ilo pelata peliä kanssasi!

Squirrel/Shadikka

Koodaajavelho jonka kanssa on zen-operaation yhteydessä koettu vaikka mitä. Potentiaalia on vaikka mihin, kiitos Squirrel, pidä lippu korkealla!

Lauri Mursu

Lähdimme toteuttamaan operaatio zeniä, ja palattuamme unohdimme miehen eJapaniin! Todella asiansaosaava ja pätevä kaveri jonka kanssa on ollut hieno tehdä töitä ja tsättäillä. Kiitos Lauri Mursu, olet hieno mies!

Patekki

Yksi mahtava NTJ-sotilas lisää, mainitsemisen arvoinen jantteeri jonka panosta armeijamme eteen tulen kaipaamaan. Kiitos Patekki, pidä eSuomen lippu korkealla!

Mokkero

Aivan mahtava tyyppi, joka kävi RL-keikallani! Uskomattoman pätevä ja osaava henkilö jonka kanssa on tultu työskenneltyä vaikka missä, miten päin ja mihin aikaan. Kiitos Mokkero, olet paras!

Smkz

Vanha LEP-kansanedustaja konkari joka on tehnyt paljon töitä eSuomen eteen. Mahtava mies, eniten tulen kaipaamaan sitä kuinka hän dominoi minua miten päin vain kaukalossa öisin. Kiitos Smkz, olet huippu!

Butre

Lopettanut, mutta kiitoksen haluan osoittaa hänellekin suurta kiitosta pelihetkistä. Älyttömän pätevä ja vastuuta ottava pitkäaikainen kansanedustaja sekä hetkellinen HTJ ylikomentaja. Jaoimme hauskoja hetkiä myös FC Edistyksessä. Kiitos Butre, onnea jatkoon missä ikinä oletkin!

Petsku

Kuin kiroileva siili maila kädessä, mutta huippujätkä! Tulen kaipaamaan myös kiekon merkeissä, kiitos peleistä!


Kiitos koko kiekkoilevalle eSuomen kansalle!

Vilhelmi Kanervikkola

Nuori mutta innokas ja mukava kaveri. Uutta puoluetta oli todella mukava väsäillä kanssasi, onnea uusiin haasteisiin, kiitos Vilhelmi!

rasti

Ihana, kaunis jalkapalloileva rasti. Muistan nuo kultaiset FC Edistyksen ajat hyvin, meillä oli hemmetin hyvä joukkuehenki. Kiitos sinulle rasti niistä ajoista, tulen kaipaamaan niitä ja sinua!

Kammo22

Huipputyyppi! Hauska, verbaalisesti lahjakas nuori kaveri joka on jatkuvalla syötöllä tehnyt töitä eSuomen eteen. Kiitos Kammo22 pelihetkistä!

avec

Todella mukava taistelulajikollega, jonka kanssa oli hienoa tehdä töitä. Mahtava persoona ja asiallinen tyyppi. Tulen kaipamaan miestä ja hänen panostaan eSuomen hyväksi. Kiitos avec, pidä nyrkit ilmassa!

jaywalker71

Bisnesnero joka on ollut avuksi tilanteessa kuin tilanteessa. Vanhimpia pelaajia, jonka elämänkokemus ja huumorintaju on tuonut paljon myös minun pelikokemukselle. Muistan erityisesti aivan loistavasti tukiartikkelista maaliskuun presidentivaaliessa. Kiitos jaywalker71, olet paras!

KEke the Great

Omituinen, mutta hemmetin mukava mies. On ollut ilo pelata hänen kanssaan tätä peliä, kiitos KEke the Great!

Jafarin

Vahna kettu, jaffe-setä. Oli hienoa tehdä kanssasi töitä zen-operaation yhteydessä ja muutoinkin, olet ollut todella mukavaa seuraa ja on ollut hienoa pelata peliä kanssasi! Kiitos Jafarin, godspeed!

Decode Masala

Vaistoan miehessä uuden tuulen eSuomen politiikkaan. Auttoi merkittävästi uuden, suuruudenhullun projektini alulle panossa. Kiitos Decode, pysy aktiivisena!

Vihtori

Vaikka hänellä onkin todella pervo ja kiero käsitys isänmaallisuudesta, niin omistan hänelle suuren kiitoksen. Täytyyhän jokaisessa mielekkäässä pelissä olla verivihollinen myös omien rajojen sisältä. Kiitos Vihtori, olit osatekijä pelin mielekkyyden lisäämisenä.

Tolius

Eli Tonos ja Jolius, miltei samat sanat ylempänä kuin. Kaksi ikuista piikkiä valtiovallan perslihassa, aina valittamassa mistä ikinä kerkeää. Ilman teitä peli olisi voinut olla aika tylsää, joten kiitos kummallekin!


I would like to thank all the players in eRepublik, but here's my special thanks to the following (foreign) people:

PrincessMedyPi

Oh god, I don't know even where to start. One of the few female players, and a hot one! You were my first e-love, if there wasn't that Justinious, you'd be my ewife for sure ! 😃 Precious, wonderful woman, I've had wonderful discussions and erotic roleplays with her (whups). I miss those times she was the ambassador to eFinland, we chatted a lot and almost every day. It's very hard to describe your entire impact on this game and social network for me as a whole. It has been too long since I've chatted with you. Thank you PrincessMedyPi, I love you!

Oraizan

Another hot and a wonderful being. An angel with immense devotion to her country. I will miss you a lot, my little lovebug ! We had fiery debates but maybe there was other red emotions than anger there 😮 A great person, it has been very easy to get to know you. I thank you Oraizan, my love!KristofferAG

One of the best guys there is. A close efriend, truly a hero from eNorway. I remember those days when we were presidents, we held meetings like every day and tried to solve dozens of problems together. Colorful character, very funny and decent guy. Thank you KristofferAG, I will miss you!

Toxic Avenger

A wonderful spanish-guy with whom I have had delightful conversations. I really miss those days when we chatted more and fought together to save the eworld! Thank you, Toxic Avenger you're a great guy!

Durruti

Another marvelous spanish man! He is a great man who have helped my mothercountry, eFinland a LOT. I honour this man very high, a truly marveloys guy with whom I've experienced a lot. Thank you Durruti, you're unbelievable!

Meiko

My first impression of you was the hot ATLANTIS Secretary General. You were very efficent and good doing that job and I thank you for that. I was honoured to work with you. We haven't done that much together but you were the one encouraging my political journey. Thank you Meiko, you're marvelous!

Misho

There aren't words to describe how wonderful this guy is. Your experience in warfare taught me a lot when I was a newcomer, leading eFinnish army as a Minister of Defence. A verbal killing machine and an old hag, I hope you will continue to light this game with your brightness. I thank you Misho, you're just too great!

Kokach

A fine eCroatian man, that I remember him with loads of positivism from my president-term. I was honoured to work with you and your country. Hail eCroatia, thank you Kokach, you're great!

miudyk

A polish hardworker and a hero. It was great working with you months ago. Keep up the good work, thank you miudyk!

Sebahmah

This Romanian superhero is one of the best guys in the game. I was honoured to work with you dozens of times and I especially remember you from the last hours of my presidential term when we were negotiating with eNorwegians and you were shouting me to attack Leningrad, Moscow and Nord-Norge 😃 Those were the weirdest moments of my elife and it was great to share them with you. You did a lot for ATLANTIS and you have done a lot for EDEN. All the best for you man, thanks!

Betamjau

I envy eSwedish people, because they have hot women who can perform governmential tasks. It was great to work with Beta the few times we worked togethet. Thank you Betamjau, keep up the good spirit!

Altair88

The ***** **** who ruined my post-drunken battlehero attempt 😃 Thank you Altair88, I will always remember you and the fact I have wasted 25 euros to this game.

Geno Garon

A stubborn guy, but owns a big thanks for letting us use his party for our political take ov.. I mean landing. 😉 It was great debating and working with you, thanks man!

Kape

Understands finnish but what the heck! You've been great guy and it as been wonderful to work with you. I thank you for all you efforts for eFinland and eSweden, keep our flags high man!

Scrabman

Very intelligent long term U.S president. I was honoured to work with you, thank you Scrabman!Just, thank you all, it has been great and it really hurts me to write this :'(. I will really miss you all, keep up the god spirit guys! You're the best!

One last time....

ex-President (1)
ex-Minister of Defence (2,5)
ex-Minister of Information (1,5)
ex-Vice-President (1,5)
ex-Minister of Foreign Affairs (1)
ex-Minister of Education (1)
ex-Ambassador to eSpain (2)
ex-Congressman (4)

Okkius Pyromanius, of eFinland