Uvodno obracanje

Day 632, 05:32 Published in Serbia Serbia by vonMartin

Ovo je moje prvo obracanje gradjanima eSrbije kao njenog novog predsednika. Na pocetku zeleo bih da se zahvalim svima koji su me na prethodnim izborima podrzali i da cestitam ostalim ucesnicima izborne trke na fer borbi.
Prethodnih nekoliko dana bile su iznete ponude drugim strankama u eSrbiji da se prikljuce novoj Vladi, medjutim ti pregovori i pored iskrene zelje svih koji su u njima ucestvovali nisu isli dovoljno brzo... A opet zbog brzine je doslo i do manjih nesporazuma, koji su brzo prevazidjeni. Zahvaljujem se svima na korektnim odnosima i nadam se da cemo saradnju nastaviti i ubuduce.
Zbog ovoga je doslo do male promene u sastavu vlade koja je do sad obavljala posao u iscekivanju dogovora sa drugim strankama, a ciji ste sastav mogli videti u jucerasnjim novinama Ministarstva informisanja.

Nova vlada eSrbije

MUP Srbije - novi ministar FURYANS - do sada je bio zamenik ministra, ucestvovao je u planiranju i izvedbi svih velikih akcija eSrbije prethodnih meseci, pre svega kao deo TO/ATO tima. Svojim zalaganjem, trudom i odlicnim idejama svakako je zavredio mesto u novoj vladi.
MUP je zaduzen za trening kompanije i obavestajni rad 😉

Ministarstvo emigracije - Gambino_SSSS - (Simijon I) i do sada je obavljala izvanredan posao na ovom mestu. Takodje deo TO/ATO tima, jedan od pokretaca akcije 'Prva Srpska bolnica' i neko na koga se uvek moglo racunati.
Ovo ministarstvo je zaduzeno za brigu o eSrbima van granica eSrbije.

Ministarstvo Informisanja - Dimitrij Ivanov - veoma aktivan igraci, cije smo novinske clanke imali prilike da citamo, 'sveza krv' u vladi od koje ocekujemo da ce doneti nove ideje u svakodnevnom radu vlade. Veliko hvala Kukee na dosadasnjem radu u ovom ministarstvu.
Ovo ministarstvo je zaduzeno za objavu vaznih informacija kao i pracenje medijskog prostora.

Ministarstvo obrazovanja - bandigarf i Darko206 - stari i iskusni igraci koji ce odlicno obavljati ovaj posao. Takodje bih hteo da se zahvalim soonchici na izvanrednom poslu koji je ona do sad obavljala na ovom mestu.

Ministarstvo zdravlja - JinX_bG, zamenik Angkor - iskusni i vredni igraci koji su i do sada su obavljali izvanredan posao radeci u ministarstvu zdravlja i vodeci brigu o zdravlju nasih igraca.

Ministarstvo inostranih poslova - Kistru - vrlo vest pregovarac, veoma agilan, uspevao i eskimima da proda frizidere, izvanredno obavljao ovaj posao do sada i obezbedio dobru diplomatsku poziciju eSrbije...
Ministarstvo je zaduzeno za kontakte i otvaranje pregovora sa stranim vladama i predstavlja vezu sa nasim saveznicima.

Ministarstvo ekonomije - koministri Bankar i Zeljko Cirovic, savetnici i pomocnici RINGE, pomocnik Darcode - aktivni i vredni igraci, dobri poznavaoci ekonomije koji ce ciniti odlican tim i novim idejama doprineti nasem daljem razvoju. Na ovom ministarstvu lezi veliki posao, otud i ovoliko ljudi u timu...
Ministarstvo je zaduzeno za stabilnost kursa, razvoj ekonomije, brigu o berzi rada, brigu o drzavnim kompanijama.

Ministarstvo odbrane - Ilija Bozic, zamenici Ninoslav_D i burzuj_wannabe - odlican tim pojacan novim clanom nastavice dalje reforme u Vojsci i unapredjenje njene efikasnosti.
Ministarstvo je zaduzeno za sprovodjenje vojnih akcija i brigu o vojsci i njenim kompanijama.

A sad nesto malo o planovima vlade...

Proslo je nesto vise od mesec dana od oslobodjenja eSrbije i to vreme je utroseno na stvaranje bolje organizacije vojske i jacanje ekonomije kako bi smo imali dovoljno snage i mogucnosti da se suocimo sa izazovima pred nama. Intenzivno se radi na stvaranju cvrscih odnosa sa nama najblizim saveznicima u okviru PEACEa kao i na kreiranju planova koji bi omogucili eSrbiji da postane jedna od regionalnih sila.

Vec je sproveden u delo ekonomski dogovor sa Francuskom a u planu je i slican takav sa Rusijom sto ce omoguciti jos brzi razvoj eSrbije. Postignut je dogovor sa predsednikom Rusije o preuzimanju snadbevanja Ruskog trzista Grainom - naime iako imaju svoj Grain region, nakon dobijanja Urala (po dogovoru sa Madjarskom), nameravaju da svu svoju land proizvodnju u narednom periodu usmere na Iron, te ce Rusija uvoziti grain. Dnevne potrebe eRusije iznose oko 1600 unita graina. Dogovor je da eSrpske kompanije kupe licence za Ruski market a da ce potom Rusi povecati income poreze za domaci Grain i sniziti carine. Ne preporucujem da Q1 kompanije kupuju izvozne licence za Rusiju, ali kompanije viseg kvaliteta bi trebale o tome da razmisle.

Vojska je sada na prvom mestu u prioritetima eSbije. Sacinjen je plan o vecem ulaganju u opremanje i snadbevanje Vojske eSrbije. Bice otvoreno jos vojnih kompanija ciji je iskljucivi cilj snadbevanje vojske oruzjem za borbu. Elitne jedinice vojske ce dobiti jos kvalitetnije oruzje i radicemo na sto masovnijem podizanju cinova u celoj vojsci. Stvoren je poseban fond koji ce se koristiti za prioritetne bitke sa ciljem nabavljanja velike kolicine neophodnog oruzja.

Vlada ce, takodje, nastaviti da vodi posebnu brigu o odnosima sa nasim susedima. Veliki broj igraca pro-PEACE orjentacije koji se nalaze u eBiH su od posebnog znacaja za interese eSrbije u smislu jacanja medjusobne saradnje nase dve eDrzave. Pozdravljam dogovor koji je napravljen u eBosni izmedju Predsednika Les Paul-a i Demokratske Stranke Srpske.

Na kraju zeleo bih da pomenem akciju nabavke prvog Defense Systema za eSrbiju, koju je pokrenula SDF i koji ce uskoro biti postavljen u Vojvodini. Novac je sakupljen, u toku je potpisivanje ugovora i uskoro mozemo ocekivati prvu odbrambenu strukturu u eSrbiji.

I za kraj ovog clanka - za bilo kakav rat u kome bi ucestvovala eSrbija su neophodne ogromne svote novca, ne samo za objavljivanje rata i zapocinjanje bitke vec i za sam rat i tenkove. Pozivam sve gradjane eSrbije bez obzira gde ziveli da odvoje deo svojih prihoda i u skladu sa svojim mogucnostima doniraju u Ratne rezerve.

Glancajte oruzje, spremite golde i budite spremni da se preselite u eSrbiju. RAT je blizu 😉

Vas predsednik,
vonMartin