Eduskunta lomailee?

Day 485, 06:07 Published in Finland Finland by Gabriel Lavanche
Edustajiemme aktiivisuus

Thomas Taubert tuossa muutama viikko takaperin teki edustajistamme listan, missä mainittiin epäaktiivit. No minä toissapäivänä laskin jok’ikisen tällä kaudella avoimeen osioon kirjoitetun postin, tarkistin puheiden avaajat ja laskin kuinka monessa äänestyksessä edustajat ovat olleet mukana ja järjestin heidät aktiivisuus järjestyksessä viiteen ryhmään: Kiitettävä, Hyvä, Tyydyttävä, Huono ja Poissa. Arviointi perusteet oli seuraavat: kiitettävään vaadittiin topiccien määrä miinus kahdeksan eli toissapäivän tapauksessa 30, kahta puheenavausta ja 2/3 äänestyksistä osallistuminen, Hyvän kriteeriksi 20 postia ja 2/3 äänestyksistä osallistuminen, Tyydyttävä 10 postia ja 1/3 äänestyksistä ja Huono tarvitsi yli 3 postia. Poissa luonnollisesti oli pohjanoteeraus ja jäi alle 3 postauksen. Tuplapostauksia ei laskettu.

Tulokset kertovat foorumiaktiivisuudesta ja osa näistä kääntyisi täysin päälaelleen kun puhuttaisiin IRC:aktiivisuudesta, mutta päätöksien tapahtuessa foorumilla pidän foorumiaktiivisuutta tärkeimpänä tekijänä edustajien työssä. Minulla on myös saattanut sattua laskuvirheitä ja aivan rajatapaukset saattavat näin olla väärässä ryhmässä ja pyydän näitä tapauksia jo valmiiksi anteeksi. Viestejä oli kuitenkin melkoinen määrä tsekata läpi. Osan kohdalla olisin voinut myös tehdä poikkeuksia viestien sisällön takia. Jollain vähemmän kirjoittaneilla oli tiukkaa asiaa se vähä mitä he olivat kirjoittaneet, mutta minä en ole tuomari päättämään mikä on asiaa, joten pysytään täysin numeerisissa luvuissa. Muun muassa tyydyttävää osiossa on taas muutama edustaja, joilla yli puolet viesteistä oli yksisanaisia.

Mainittakoon myös kiintoisa seikka, että 4 eniten kirjoittanutta olivat kirjoittaneet yhtä paljon kuin koko muu eduskunta. Foorumiosaston aktiivisin kirjoittaja oli Kuhaa-

Kiitettävät edustajat:

Kuhaa
Gabriel Lavanche
Engram
Okkius Pyromanius

Hyvät edustajat:
Butre
JokkeT
nanton
Thomas Taubert
simppa


Tyydyttävät edustajat:
Kammo22
samov
Anaheim
Gatling
Turrikka
Rauhamäki
Jolius
Vajra
Moerriz
Erius
Tandefelt
Ciuu96
Lane
Aquatica
Arthur Sandyman

Huonoja edustajia
mika123
alijohtaja
Rubbitch
Viljami Koho

Poissa:
RogerFin
primeri
Ikenstein
Kodeka
kuupaa
Tuukka_Almighty.
Jones--
Smkz
Tapani Koivu
Octa
Johannes Virolainen

Mitä voimme tuloksista päätellä?
Ensimmäinen asia on se, että ihmisten on lopetettava sokea äänestäminen. IKP:n ääniharavat RogerFin ja Ikenstein olivat molemmat poissa lähes koko kauden. RogerFin taisi saada listoihinsa yhden kirjauksen, Ikensteinin jäädessä nolliin. LEP:n oli taas selvästi tunkeutunut suuri määrä pyrkyreitä, joilla ei ollut minkään näköistä aikomustakaan osallistua poliittiseen toimintaan.

Pyydän ihmisiä siis seuraamaan tarkasti ketä he äänestävät. Epäaktiivinen edustaja on kaikilta pois. Seuraavia vaaleja ennen tullaan myös julkaisemaan artikkeli valtion puolelta, jossa mainitaan kaikki puoluejohtajan kyselyihin vastanneet ja täten heitä voidaan pitää edes mahdollisesti aktiivisina.

Kaikki edustajat, jotka eivät päässeet vähintään tyydyttävään tasoon voivat mennä itseensä ja miettiä hetken miten parantaa työskentelytapojaan. Pelkästään Kannatan sanan sanominen äänestyksiinkin oli riittänyt tälle listalle pääsyyn, joten rima ei ollut kovinkaan korkealla.

LEP
Ensi vaaleissa pyydän jokaiselta puoluetoveriltani, että he katsovat, etteivät ainakaan äänestä ketään tämän listan POISSA- tai HUONO-osastoilta. Jos alueellanne ei ole muita, kuin edellä mainittuja LEP:läisiä ,niin äänestäkää SP:tä tai RJ:tä (toki tarkistakaa heidänkin aktiivisuutensa