Broj 2 - izvjestaj prvog tjedna, svi nasi projekti, mogucnost zarade

Day 456, 02:04 Published in Croatia Croatia by Ministarstvo obrazovanja RH

Poštovani građani Hrvatske!

Evo prvi tjedan rada našeg malog ministarstva je iza nas, pa da vas malo podsjetim što se je sve događalo u proteklih 7 dana i koje to sve mi projekte imamo:


IZVJESTAJ RADA - tjedan prvi
PROJEKT: Prevedimo WIKI na hrvatski jezik (mogucnost zarade honorara!)
PROJEKT: Ured dobrodoslice
PROJEKT: Uredimo forum
PROJEKT: Postani i ti dio WIKIja!


IZVJESTAJ RADA - tjedan prvi
Zbilja neću duljiti s izvještajom, pa evo u tri kratke crte:
1) Uspješno je prevedeno oko 65 % važnih stranica WIKIpedije, te je isplaćeno 120,08 HRK.
2) Malo su presložene teme na Nacionalnom forumu kako bi se svi lakše mogli služiti s njim.
3) Ured dobrodošlice je kreiran i počet će s intenzivnim radom ovaj tjedan.

PROJEKT: Prevedimo WIKI na hrvatski jezik (mogucnost zarade honorara!)
Ovo je najveći projekt koji ujedno iziskuje i najveće financijske troškove budžeta hrvatskih ministarstava. Naime riječ je o kompletnom prijevodu WIKI enciklopedije na hrvatski jezik. Ovaj projekt je bitan jer ćemo omogućiti svim građanima Hrvatske da kratkim pregledom WIKI enciklopedije saznaju puno više o mogućnostima na erepubliku, od kako pronaći bolji posao, kako ratovati, pa sve do kako voditi uspješnu tvrtku. Kako bismo ovaj projekt završili o čim kraćem roku, svim urednicima WIKI enciklopedije, te svim prevodiocima WIKI stranica biti će isplaćeni honorari.
Više detalja o načinima kako postati urednik, odnosno kako postati prevodioc, te iznosima honorara, pogledajte u temi o WIKI projektu.

PROJEKT: Ured dobrodoslice
Ovaj projekat je dio predizbornog programa novog predsjednika, a cilj mu je smanjiti kreiranje multi accounta u RH. Svaki od novo registriranih građana će prijavom u registar Novih eHrvata imati pravo na pomoć u obliku savjeta i hrane.
Detaljni plan je nažalost još uvijek u izradi, a nadam se da ću sve detalje usavršiti do kraja tjedna. Neovisno o tom planu koji je u izradi, ured je počeo s radom, te će pomagati svim novim korisnicima savjetima, a vodi ga Couvert!

PROJEKT: Uredimo forum
Nacionalni forum je bio malo "neuredan", pa smo potrošili dva dana da ga se uredi, odnosno da te malo reorganiziraju kategorije i napokon aktivira tražilica.

PROJEKT: Postani i ti dio WIKIja!
E da sada ne bi ispalo da mi samo crpimo državna sredstva, odlučio sam da ne bi bilo loše da malo sredstava i prikupimo od vas samih. Ne, nije riječ o donacijama od 20 i više HRK, već o malenim donacijama svakog od vas, a zauzvrat ćete postati dio WIKIja.
Kako ja to mislim?
E pa ako Vas zanima, saznajte više u temi PROJEKT: Postani i ti dio WIKIja!

Za one koji žele saznati više o samom ministarstvu obrazovanja, slobodno posjetite nase wiki stranice.

AndyCro
Ministar Obrazovanja