Отчет от "Дядото"

Day 5,997, 01:51 Published in Bulgaria Bulgaria by AudAncho

Здравейте, еБългарки и еБългари!

Още, когато Акага разказа какви агнешки вкусотии е яла в някакво заведение до Руски паметник, си го заплюх за следваща среща. Не сбърках - всичко бе на ниво!
============

Пристигнах точно в 16:00 и предполагах, че поне час ще бъда сам, но John Spasov бе подранил, а след няма и 5 минути дойде и KoledarcheBG. Toва бяха хората, които заявиха, че ще дойдат. Затова и бях запазил маса за 3-ма. Е, всъщност, бе за 4-ма, а впоследстие даже станахме 6-ма.

============И изневиделица се появи Звездевв, маскиран като original Ancho. Бил на конференция близо до нас и понеже бил гладен, се отбил. Случайно. Да, бе, да - случайно! Как ли, пък, не!
Снимката долу я направи той, а аз държа ракия "Дядото". Опитах и не повторих - беше силна и остра. Допи я Звездев.

Поканих един сръбски играч, но бе възпрепятстван. Обещах му да пия за негово здраве и ето доказателството.
Живјели, пијем за тебе, пријатељу Deo Vindice!
============

Преди да дойдат последните двама, се отдадох на чревоугодничество. Да ме прощават постещите и другите гладни, които четат.

Ядох пържени домашни картофи. Нищо особено ли? О, не - напротив! Те, наистина, бяха домашни и пържени, а не сварени във фритюрник полуфабрикат от картофено брашно.
KoledarcheBG избра чипс. Хареса му, но на мен ми бе суховат. Друго са си пържените картофи.

И точно, когато привършвах втората порция, цъфна Цуци, известна и като The NutcrackerТя покани ... няма да казвам кого. Да видим кой не може да пази тайни.😄
Шестият не се засече с KoledarcheBG, но завърналият се гладен след конференцията Звездевв, запълни празнината. Меко казано. Който присъсътва, знае какво имам предвид. Усмивките не слизаха от устите ни.Явно много хареса свинското с челядинки. Следващият път и аз ще си поръчам, но сега се "задоволих" с агнешки кукуреци и момици. Не значат рукове и тситси, споко.
Лимовият пай и панакотите бяха върхово качество. Домашната им лимонада - също.
Файтонът и шкафът са от музея "Димитър Благоев - Дядото". И за всички вече е ясно защо ресторантът се казва така.
Да, хубаво си искарахме. Храната е толкова много, а стомахът - само един. Затова следващата среща ще е пак там. Поне аз ще отида, а който желае, то е добре дошъл.

============


"Ален мак" - любимата песен на предателя Димитър Благоев, която става химн на българските социалисти
Изпълняват Георги Рафаилов и Ансамбъл при Софийски градски народен съвет
============
Отчет от "Дядото"
https://www.erepublik.com/bg/article/-1344-2778458/1/20