keddi epic megtérülés

Day 5,992, 13:51 Published in Hungary Hungary by Rezangyal

Felvetődött bennem, hogy megéri kedden reggel (csokiégetés árán) összeszedni egy komolyabb töltést?

Tegyük fel, hogy alapból van 4000+ energia tárolód, ha egy keddi epicbe csokiégetés nélkül egy prestige boosterrel beleütöd a kajás energiádat akkor kb 1200 pp -ig tudsz eljutni.

Ha innen elkezdesz csokit égetni akkor cserébe plusz töltést kapsz.
Tegyük fel, hogy mondjuk 300 csokit égetsz, ez 30'000 energiát jelent, vagyis 3000 ütést, vagyis 9000 pp-t. Ha még mindig pp boosteres epicbe tolod (és azért nyilván abba tolod) így el fogsz jutni kb 10250-ig és be fogsz húzni még 19 töltést, meg 76 csokit. Egy hét alatt az extra töltés 168*19*10=31'920 energiát fog adni, amit viszont már valószínűleg nem epic csatában ütsz el (ráadásul éjszaka esélyes, hogy túl is csordulsz) szóval ez kb 3200 pp-t jelent. 10k pp és 15k pp között 500 pp ad 10 energia szeletet vagyis ez a 3200 pp kb +64 csokibevételt jelent.
1. Összességében tehát 300 csoki elégetésénél kb 140 csoki fog visszajönni.

2. A 300 csoki elégetése tehát egész héten összesen kb. 6200 plusz ütést vagyis ennyi plusz XP-t is jelent ez pedig már bőven ad egy szintlépést is. Ha szerencsém van és a kedd reggeli epic közben kapom akkor 20-25-el kevesebb csokit fogok égetni, ha hét közben akkor 200-250 pp -t ér a dolog, az meg kb 4-5 csoki.

3. Ha elég erős vagy akkor földi csatában bezsebelhetsz egy kis jutalmat (TP) is bár abból a fegyver árának levonása után azért túl sok nem marad, ráadásul a bevétel cc abból meg ugye nem lehet csokit venni.

4. Figyelemre méltó dolog 6500 pp-nél a +9000 storage is, így biztosan meg fogod kapni, ha nem tolod meg a hét elejét akkor nem biztos.

5. Ha komoly cégbirodalmad van akkor az is egy komoly érv a kedd reggeli epic mellett, hogy ha túl kicsi a töltésed akkor a munka után szinte semmi energiád nem marad, így szinte egyáltalán nem fogsz tudni harcolni, ha kedden megtolod akkor ilyen gond azért nincs.

6. Ha még fejlődésben vagy akkor az szintén egy érv amellett, hogy próbálj kicsit nagyobb fordulatszámon játszani.

7. Ha aktív játékos vagy és tudsz/akarsz azzal foglalkozni, hogy olcsó BH-ra vadászol akkor is érdemes lehet kicsit felpörgetni a töltést, hogy ne az legyen a szűk keresztmetszet.

8. Mint arra Tiny Rick rámutatott az sem magától értetődő, hogy minden héten el tudsz sütni egy pp boostert. A szerencsekerék ugyan szokott dobni de elég ritkán, és a pörgetés nem olcsó mulatság, ha kispályás játékos vagy akkor nem minden hónapban jön össze a 4 booster.

9. És persze az is kérdés, hogy van-e időd/kedved a kedd délelőttödet azzal tölteni, hogy epicre vársz.

10. Ha meg épp van éles csata és erős karaktered van akkor az sem az ördögtől való gondolat, hogy a kedd reggeli epic helyett mondjuk kedd este vagy szerdán ütsz egy kövéret, ami ugyan nem hoz annyi pp-t, de cserébe nem csak neked hasznos, hanem esetleg le tudsz hozni vele egy kört.

Összességében szerintem tehát tisztán a csokik szempontjából nem éri meg a kedd reggeli csoki égetés, de ha egyéb tényezőket is figyelembe veszünk akkor azért érdemes lehet 1-200 csokit beletenni a projectbe, ha pedig van valami akció akkor szinte mindig átbillen a "megéri" oldalra a mérleg nyelve.

Kimaxolni a heti kihívást az már egy másik történet. Ott én már inkább a "nem éri meg" irányába hajlok (kivéve az igazán komoly eventeket), bár nem számoltam végig.

Update: a cikk nem azt tárgyalja, hogy ki tudod-e hozni a hetet nullszaldóba úgy hogy elégettél egy rakás csokit. Nyilván ha IRL pénzért/shopban/szerencsekeréken/alap kajás ütésekből/daily challenge-ből szerzel egy rakás csokit akkor azzal azt is lehet kompenzálni, ha fegyver nélkül égeted a csokid a nigéria-pakisztán csatában mindenféle booster nélkül, de ilyenkor nem a nigéria-pakisztáni teljesítményed miatt jössz ki nullszaldóra, hanem annak ellenére...