[FORDÍTÁS] Végtelen háború? [Hosszú cikk WARNING]

Day 5,934, 03:36 Published in Hungary Hungary by Vik Alvers Jr

Sziasztok!

Fordítást hoztam el ismét nektek, amelynek első számú témája a CODE háza táján tapasztalható perpatvar. Lehet, hogy helyenként a fordítás nem lesz tükörfordítás, vagy pontos, ezért szíves elnézéseteket kérem, de remélem, a lényeg azért átjön.

A szerző: Betafoxtrot (eUK)
Az eredeti cikket ITT találjátok.

Jó szórakozást!A közelmúltban az Egyesült Királyságban ritkán látott esemény történt: egy interjú egy kívülálló politikussal, amely rálátást engedett nekünk arra, hogy jóval több történik a játékban, mint az edzőháborúk. Ahogy az a hasonló játékokban is lenni szokott, itt is folyik a kötélhúzás a két nagy rivális szövetség: a CODE és az Asteria között.

Noha úgy tűnhet, hogy "a nyugati fronton minden csendes", úgy látszik, olyan politikai események történnek, amely a két szövetség közötti erőegyensúly felbomlásával fenyegetnek.

Ha tapasztalt játékosoktól érdeklődsz – és én érdeklődtem -, ők elmondják, hogy a szövetségek megszületnek, és a szövetségek elbuknak. Tagja voltam az etörténelem valaha látott legnagyobb szövetségének (The World Order), így lehetőségem nyílt látni, hogyan működnek a szövetségek a gyakorlatban. A CODE létszámváltozásai széleskörű spekulációra adtak okot, miszerint a bukás előtt állnak. Igazán érdekes évnek nézünk elébe, és csak idő kérdése, hogy kiderüljön, a CODE az ATLANTIS, a PEACE, a TWO és a Phoenix sorsára jut -e.

Alábbiakban a közelmúltbeli eseményeket taglalom.


A TÁVOZÓK

Ebben a hónapban az Asteria fennállásának 10. évfordulóját ünnepelte, egy évtizedes együttműködést, stratégiai tervezést és közös védelmet. Ezzel szemben a CODE főhadiszállásán jelentős változások történtek, amely kihatással volt a nagy háborúra is.

Öt hónappal ezelőtt Törökország elhagyta a CODE szövetséget, bár ez nem az egyetlen törés volt.
Február 1-jén Chile jelentette be távozását a semlegesség szándékával. A kongresszusban a többség a távozás mellett döntött.

Magyarország elnöke a legújabb, aki a szövetségből való távozást fontolgatja, ami sokakat meglepett. A szavazás elindult, és 7 igen, 7 nem eredménnyel zárult, ami technikailag a szövetségben való maradást jelentette. Ezzel egyidejűleg a magyar elnök felvetette a kohézió és a stratégiai tervezés hiányát, amit a közelmúltbeli támadások bizonyítanak, és kétségbe vonja, hogy a CODE képes megvédeni magát a külső támadásoktól.

Úgy tűnik, ők nem a semlegesség útját járnák, mint Szlovákia. A szerb terjeszkedés Horvátországban nyugtalanítja a magyarokat, akik úgy érzik, hogy Horvátország lépései eltérnek a szövetség céljaitól. Erre a CODE érdemben nem tudott válaszolni, arra való hivatkozással, hogy mindketten megtámadták Szerbiát különböző régiókban, hogy megpróbálják őket kiszorítani a térségből. Horvátország az új-zélandi csatát választotta, arra kényszerítve Magyarországot, hogy mindkét csatában egyedül harcoljon, ezzel elkövetve azt a hibát, hogy a szerbek behatoljanak a szövetségi területekre.

A hosszú ideje a CODE partner (de nem tag) Szlovákiában cikket adtak ki a semlegességről és a távolságtartásról. Ezt a döntést azután hozták meg, hogy több mint egy éve a frontvonalban vannak. Az elmúlt évben teljesen el voltak törölve, aztán felszabadítva, aggodalmat keltve köreikben, hogy nem akarnak más háborúiban harcolni. Szlovákia lehetőséget lát ebben, hogy felfedezze saját függetlenségét, így annak ellenére, hogy semlegesek akarnak lenni, megtámadnának más országokat, ha az érdekük úgy kívánja. Nem akarnak TW farmmá válni, és ezzel próbálják megelőzni, hogy a játékból a maradék szórakozást is kiszívják.A KÉRDÉS

Ahogy az Asteria elfoglalta Franciaország nagy részét, és sikeres hadjáratot indított Görögországban, néhány CODE ország aggályainak adott hangot.

A horvát régiók meghódításával nagyobb nyomás nehezedik a CODE tagjaira, hogy koordinálják a védelmüket, amit, mint írtuk, sokan hiányolnak. A Horvátország elleni támadás része volt az Észak-Magyarországot és görög régiókat is érintő többcélú inváziónak, Horvátország kiszorult Albániából, ahol a román érdekeket veszélyeztették, és Magyarországot majdnem letörölték a térképről. Ez váltotta ki a magyarok távozási szándékát, amelyet bizonyára kulcsfontosságúnak ítéltek meg az erep kommentátorai.

Úgy tűnik, hogy a hagyományosan erős Magyarország nem aggódik amiatt, hogy egyedül marad a semlegességgel takarózva, és előre néz, új szövetségi lehetőségeket keresve, amely tervek a CODE és az Asteria hosszú távon folytatódó rivalizásával számolnak.

Az amerikai légicsapást elszenvedő Görögország a CODE másik kritikusa, amely nem örült a szövetségi válasznak a szlovák és svéd csatározások kérdésében. Úgy érzik, hogy a szlovákok nem kaptak elegendő támogatást, csak a franciáktól és tőlük. Bírálják Bulgáriát is, amiért felrúgták a francia-amerikai egyezményt Észak-Macedónia kérdésében.
A TÖBBIEK

A legtöbb most Magyar- és Horvátországon múlik. Ha úgy döntenek, hogy folytatják az együttműködést, ez kihatással lehet a többiek távozási szándékára is. Kívülről nézve a szövetségi összetartás elég rossznak tűnik. Ha az Asteria kinyilvánítaná, hogy nem kíván "büntetőintézkedéseket" foganatosítani a kilépőkkel szemben, az a távozási és semlegességi szándékot erősítheti.

Érdekes kérdés, hogy a CODE vezetése megváltozik vagy magára talál -e. Mivel a koordináció és a támogatás kérdése a kevésbé jelentős tagok érzékeny pontja, ha sikerül néhány szimbolikus győzelmet aratni, az erősítené a kohéziót.

Jelenleg a CODE belső politikájának legszembetűnőbb jellemzője a kohézió hiánya. Ennek okát a rossz vezetésben és együttműködésben kell keresni. Ezt nem szabad félvállról venni, mert megmutatja, hogy egy hozzáértő vezetés alatt működő szövetség mennyi értéket tud hozzátenni egy nemzet életéhez (vagy elvenni belőle). Igen, az edzőháborúk fontosak mindenkinek, de példaként szolgálhatnak arra, hogy a farmoló játékstílus milyen romboló hatással van a nemzetközi együttműködésre, egy egész szövetséget energikus vezetés és koordinált sebzéselosztás lehetősége nélkül hagyva.

Egy spanyol diplomatákkal készült interjú rávilágít arra, hogy az Asteria aktív diplomáciai erőfeszítései lezárták a kubai konfliktust annak érdekében, hogy a szövetség a sebzés elaprózódását megakadályozza a valódi konfliktus zónákra összpontosítva.HAJNALPÍR A LÁTHATÁRON?

Vajon az elmúlt hetek zűrzavara arra késztette -e a CODE szövetséget, hogy befoltozza a sebeit, leporolja magát? Két nehézsúlyú (Románia és Magyarország) feszült egymásnak egy légi epik formájában Central Transdanubia régióban, és kemény harcok után Magyarország átvette a kezdeményezést.

Ez egy fordulópont lesz, vagy egy széthulló szövetség utolsó lehelete?

Ezt csak az idő mondhatja meg.


Köszönöm a figyelmeteket, és most is, mint mindig, várom a témával kapcsolatos véleményeteket a kommentszekcióban.

Baráti üdvözlettel,MUZSIKA
KÖTELEZŐ TÁRGYIASÍTÁS
ő maradhat színes