Da li rat sa Hydrom može ujediniti Srbiju?

Day 5,932, 10:09 Published in Serbia Serbia by pedja1992

Sada je već jasno da će Srbija izglasati vazdušni napad na Kubu. Kao naučna fantastika deluje podatak da su (bar do sad) svi kongresmeni glasali ZA ovaj zakon, i vladajuće koalicije i opozicije u vidu Narodne Milicije i Navijača. Znajući za odnose koji vladaju u našoj politici, postavlja se pitanje zašto su za ovaj zakon svi isto glasali?Za neupućenije igrače informacija da Kubanci zapravo ne postoje, to su uglavnom igrači iz Severne Makedonije i, u manjem delu, drugih država Hydra saveza (Litvanija, Letonija) uz možda poneki ostatak Španaca koji su kontrolisali državu do nedavno.

U Miliciji smo odavno stavili S. Makedoniju na listu država s kojom treba preispitati odnose zbog mešanja u unutrašnje stvari države Srbije. U poslednjih par nedelja smo vas redovno informisali na državnom zidu da Srbija prećutkujući odobrava TW Albanije sa državama Hydre (glavni grad im je u Litvaniji). Ranije su (u Daničićevom mandatu) vređali Srbiju i Srbe.

Sve to nije bilo dovoljno našim vlastelinima da pokažu integritet dok danas Kubanci nisu objavili da brane srpskim igračima da farmaju u kubanskim bitkama. Članak je relativno brzo povučen ali je ostao zabeležen.Realnost je da su obe strane (Hydra na jednoj, vlast Srbije oličena u igračima nikol000, Živančević, Tršićanac, Ultraserb, Ugac i ostatak ergele na drugoj) jake na rečima ali slabe na delu. Sramota je da srpskoj vlasti nije smetao TW Albanije i Hydre sve dok Kuba nije lupila zabranu Srbima na farmanje. U fazonu, nema problema da jačate Albance, sve dok mi možemo da farmamo.

Povlačenje članka pokazuje da su se Kubanci (severnomakedonci) uplašili jedinstva koje je Srbija pokazala u izglasavanju pomenutog vazdušnog napada. Ostaje bojazan da će se domaća vlastela zadovoljiti brisanjem spornog članka i dozvoljavanjem da farma.

Ovakav scenario bi bio šteta jer bi značio održavanje statusa kvo. Ozbiljan napad na Kubu bi mogao promeniti mnogo toga, počev od otopljavanja odnosa u Srbiji usled pucanja na zajedničkog protivnika, do rušenja podaničkog odnosa u Asteriji prema Ukrajini i USA.Napad na Kubu bi mogao imati efekat domina jer bi tu, u slučaju da se loptice u gaćicama ne zagube, morala da reaguje Severna Makedonija, pre svega, a zatim i Litvanija i Letonija. To bi verovatno ohrabrilo Albance da im priteknu u pomoć. Ovo bi značilo ulazak članice Asterije u otvoren rat sa Hydrom i države Asterije bi morale da se odluče kome će se privoleti usled činjenice da je Litvanija jedan od najbližih saveznika Ukrajine na individualnom planu.

Ali da li će ovo ostati puka mašštarija zavisi od toga da li će Živančević i ekipa stisnuti zube, povući pravi potez i zaista ozbiljno napasti Kubu ili će im, po šablonu koji već primenjuju u Srbiji, oprostiti ružnu prošlost i zafarmati sa njima.