[Енрико] Солен Сладолед дел. 3

Day 5,929, 01:28 Published in North Macedonia Ukraine by TheTrendoReanimated

Летото во 1989 година дојдоа пак во ист состав – Марина и Лена, согарантните писма датирани со 19.04.1989 година. Попатно се договоривме и ние по одморот тука заедно со нив да отидеме за СССР. Значи и тие ни направија гарантни писма и извадиле авионски карти Киев-Симферопољ. Ова лето не отидовме за Охрид бидејќи имав забрана дауправуваммоторно возилобидејќи возевпод дејство на алкохол. Ги молев да ја пролонгират казната од септември, но во полицијата не сакаа ни да слушнат. Секс. Бидејќи беше топло секс се правеше исклучително на подот. Во бараката 400С правиме секс, почнав да се потам тече вода од мене, Маринчето се намести и ја прифаќаше потта во устата што како река течеше од мене. Редовно практикувавме секс на отворено. Така до ресторантот “Лира” порано немаше згради, целиот тој простор беше парк. Таму имаше една шахта и постојано течеше вода, а јас пак пред да дојдат гостинките постојано идев таму и се сончав. Тогаш го запознав другарчето Јовица кој што на едно дрвце имаше врвца, а на врвцата клинче. Му викам што правиш другарче, а тој – фаќам риби. Ми кажа дека живее во големата зграда на улицата, на кој спрат, што ќе вечерале,... и почнавме со малиот да се дружиме кај шахтата, а и во летните горештини имаше постојано ладна вода. Ќе го почастев сокче, чоколатце, некогаш ќе му дадев пари тој да оди да купи нешто од непосредната продавница. Станавме ептен другарчиња. Па и јас му кажував што јадев, што ќе јадам, што ќе правам,... Еден период бев на диета. На тоа дете е татко човекот кој што со “Рено 4” ме однесе од вулканизерот кај Скопски саем до Ѓ. Петров. Таму повеќе пати се дружевме и со Марина, жубори шахтата, свири жива музика, едно ќебе и една перница и ништо друго. Имаше и нешто друго, ќе излажев. Безброј многу комарци. После сексот низ целото тело бев масакриран, па дома мораше да трошиме од ракијата за мачкање за Марина да ме спаси. Па нели е докторка!? Правејќи споредба со сексот во снегот и сексот во ливадата јас сум за – сексот во снегот. Пак ќе повторам прекрасно чувство. За готвење Марина не ја биваше јадевме по ресторанти, а понекогаш јас дома правев јадење. Ми кажа дека ако сакам кромидот да не лути додека го лупам ножот да го намокрам со вода. Речено, сторено.
*
По краткиот престој во Скопје заедно со гостинките отидовме за СССР, за Киев, на 15.07.1989 година. Долг пат. Во возот нема што да се прави. Секс, а што друго? Во возот неповторлив е сексот кога си одозгора и кога вагонот се клати лево-десно, а ти си пасивен. Вагонот прави што треба. На границата Унгарија-СССР во местото Чоп се менуваат тркалата на возната композиција (таму се прилично пошироки отколку во останатиот дел на Европа). Сите вагони ги креват во воздух а наместо потесните стават пошироки тркала. Тоа трае 4-5 саати. Вагонот кренат, не дозволуват да се излегува од него. И што да се прави? Пак секс, се разбира. Не земав книги ниту пак крстозбори, моето хоби.
Отидовме во Киев и чекавме автобус за Аеродромот, бидејќи другарот беше светол, многу луѓе токму него го прашуваа за да им даде некоја информација, мислеа дека е Русин. По слетувањето во Симферопољ отидов ме кај Марина. Пречекување што да Ви кажам! Во еден миг мајка и извади албум и почна да ни покажува слики од венчањето на ќерка и. Се убаво, но тоа мене не ме интересираше. Јас и не знаев дека била мажена. Вечерта куклето ми вика ќе спиете со другар ти во дневната соба и не може да се пуши тука во собата. И реков како така да спиеш сама. А таа, прашај го татко ми, но јас не го прашав! Ти кога беше кај мене јас не барав одобрување од татко ми за да спиеш со мене. Сексот го правевме по будење кога тие заминуваа на работа. Во Симферопољ немаше и многу што да се види. Прилично голем град но освен улици, парк, вкусно среден кеј на реката немаше нешто атрактино.Со другарот отидовме во Црква и таму не прашаа дали имаме крстиња, рековме дека немаме, не носиме и жената во Црквата ни рече дека мора да купиме. На крстот пишуваше “Господе сахрани нас”. Другарот вика што е ова, сахрана на македонски нели е друго нешто. Ја прашав Марина и некако успеа по малку повеќе време да ми објасни дека тоа значи“Господе чувај не”. Веднаш преку татко и почнавме да бараме билет за Југославија од Москва или Киев. Но одговорите постојано беа нема слободни места. По 2-3 дена престој во Симферопољ Марина ми рече Кирил ќе идеме неколку дена на прошетка и на одмор во Јалта, Руско монденско одморалиште. Татко и ангажирал лимузина “Чајка” и заминавме за Јалта. Првиот ден отидовме директно на плажата, да се пресоблечам сум ги заборавил влечките. Кабини за пресоблекување многу убаво направени. Цел ден на плажа со пиење и јадење, вечерта отидовме на вариете.Таму во програмата се убавици каков “Moulin Rouge”, не знае човек каде да гледа. Пиевме шампанско комбинирано со печурки со павлака потпечени во рерна. Колку се испи и изеде, не знам. Во ноќта од Јалта отидовме на спиење во хотелот “Чајка” во Гурзуф, мало место до Јалта. Марина, јас и другарот во една соба. Го замолив другарот да излезе да направиме секс. Од цел ден акање Марина заспа, јас врз неа и едно време почна да ми се спие и на мене. Тропна другарот и му реков уште малку и готов ќе бидам. И тогаш “запнав” и ја завршив работата. Утредента отидовме пак за Јалта. Бевме сместени на главната улица, кај Вова нејзин познат доктор-гинеколог, до Циркусот каде што постојано рикаше магарето од Циркусот. Првиот впечаток од Јалта беше незаборавен. Се ми се чини дека во претходниот живот сум живеел во Јалта. Имаше посебна позитивна енергија. Целиот град, а посебно шеталиштето кое е долго 3 километри, широко 10 метри, во вечерните часови преполно со туристи. Од станот до Интурист х. “Јалта” патувавме со такси, а понекогаш се враќавме пеш што беше 30-40 минути. По патот среќававме убавици но морав да бидам културен. Хотелот огромен, но со посебна симпатија и внимание дека хотелот го граделе Југословени. Се чувствувавме почестени. На другарот Горан мувикам што мислиш дали тука некогаш дошол некој Југословен? Доаѓаш пред хотелот, минуваш право не права 200-300 метри, влегуваш во лифт и по 2-3 нивоа надолу слегуваш во тунел, од тунелот уште 200-300 метри и ја догледуваш прекрасната плажа со капацитет од 3.000 места, со 3 огромни сектори. На плажата 70% жени. Огромна тераса со ресто ранти, масажи, сауни, продавници и се друго што му е потребно на човек кој што дошол да одмора, а се разбира и да потроши некоја рубља. Плажата е со каменчиња, но има дрвени панели и пластични лежалки.
Во Симферопољ се запознавме со Јаша, кој беше Евреин и жена му Тања. Кога пристигнував во Симферопољ постојано одевме во Јалта во продавницата “Коштан”, каде што тој купуваше што му треба јас плаќав со девизи, а после тоа ние се пресметувавме со Јаша помеѓу себе. По две години тој се исели во Изреал. Во Јалта го запознав Југословенот Босанецот Ахмед кој што беше уличен сликар, со него повеќе пати дружевме и одевме на пиво. Се уште имам контакт со него.
Во х. “Јалта” има пошта, киоск за весници, киоск за сувенири, аптека, фризер, ресторантите “Мраморни” и “Кристални”, вариете, баровите Масан дра, Рудние Гори, В,лтава, Дунари, Висла, Дњепр, кафетериите Крим, Аи Петра, Волга, Санта Барбара, Санта Ана, базен за пливање, многу говорници за телефнирање,...
На плажата многу девојки беат оплес не знае човек каде да гледа. Марина само гледа каде гледам и по некогаш кога ќе се заѕверев малку повеќе ме предупредуваше да бидам покултурен. Таа не беше за сончање топлес. Беше претпазлива веројатно чувствуваше дека нешто несекано може да се случи. Женските од околината гледаа каков пар сме и веројатно си мислат што ја одржува врската. Тие претпоставуваат. Вика ако многу знаеш може да те вратам пред време назад. Дали? Нема карти за Белград! Додека бевме во Јалта неколку пати го прашувавме татко и што се случи со картите, но тој секогаш кажуваше дека карти нема. Марина кога ќе заспиеше слобод но прошетував низ другите сектори, како што таму ги нарекуваат деловите од плажата. Шетајќи гледам 5 другарки топлеси, која од која по добра, најубавата беше со феноменални гради, а за фигурата и лицето да не зборувам. Едната веројатно беше по алкохолот па имав прилика да видам како женска јавно сред бел ден повраќа на плажа. Лариса* од Свердловск се викала. Марина отиде пред еден ден за Симферопољ и јас закажав со Лариса вечерта во 20 часот да се најдеме пред. х. “Јалта”. Со другарот се спремаме да излегуваме и еве ја во последен момент Марина на скалите. Каде сте тргнале, чекајте да се пресоблечам ќе дојдам и јас. Подобро така, отколку да отидевме со Лариса во хотелот, таа знае каде се движам. Ќе ме најдеше и ќе ме видеше со неа. Пребледев. Марина, јас, Горан и неговата женска Наташа од Јалта, која работеше во хотелот и постојано носеше алкохол со неа, за жал, отидовме во хотелот кога таму гледам не можам да поверувам на очите, прекрасно суштество со феноменална фризура, мини фустанче и сино-зелени очи гледа накај мене и заводливо ми се смешка, буквално човек да ја изеде. Лариса. Во тој момент посакав да бидам тоа сино-бело фустанче и да бидам залепен за нејзиното прекрасно тело. Сега кога го пишувам текстот, после толку години куклето ми е пред очи, како да е тука до мене и принуден сум да го прекинам пишувањето.Се одвоив од групата не се ни поздравив, не смеев да направам таков луксуз, таа дојде со мене, не ја пуштија на главниот влез бидејќи по нивна проценка не ми била жена, ми рекоа да идам на споредниот влез заедно со неа кај Шефот на хотелот. Превртувам со очињата, го молам да ја пушти, но тој изрично откажа. Веројатно за моја среќа. А, ако ја пуштеше што ќе правев. Ја прашав од каде дојде, ми рече од кампот “Ливадија” (има и стар дворец во Ливадија), тоа беше подалеку од Јалта, искрено и се извинив, и кажав дека ненадејно женската се вратила од Симферопољ и ни ги расипала плановите и дадов 10 рубљи да си оди со такси и дека ќе се видиме, да не се секира. Таа на плажата се сончаше на нашиот сектор и знаеше дека сум со неа. Кога отидов дома бев премногу депримиран и само на Лариса мислев. Марина веројатно прочита што е работата, ама премолча. Немаше расправии. Таа вечер отидовме во девизниот бар кој што се наоѓаше на 12 спрат, испивме по 2-3 пијачки и си заминавме. Во хотелот запознав, Србин од Ниш, Зоран се викаше се гледавме повремено и она здраво земљаче, како е, ова-она. Еден ден ми вика Кирил дозволи да те честам. Го прашав што е работата? Ми рече дека е на ќеиф, дека другар му Вова му наместил некое девојче, кое што било химен, а тој беше со жената во Јалта. Таму ја запознавме и Нели**** која што работеше во х. “Турист ” во Киев.
Бидејќи Марина беше во Симферопољ, еден ден решив да идам на масажа. Да пробам како е. Кога влегов еден робусен тип почна да ме маси ра, почна да ме стега. Си мислам што е ова, дали така треба, да му речам да биде понежен. Но си викам да не излезам сељак, ќути. Кога дојде Марина и кажувам дека целиот грб ме боли, а таа рече па и јас имам проблем бев во Симферопољ на педикир и таму ми уништија некој нерв. Знаеш ли како боли. Во мирно време од луксузи ќе станевме инвалиди.
Преку Наташа, девојката на Горан закажавме сауна во хотелот. Сауната беше на самата плажа. Марина се замота со пешкири и легна најниско во сауната, а јас гол се качив најгоре и по едно време почнав да се гушам и викам срце нешто ме гуши, а таа ти каде си, и викам еве ме горе, ама какво горе веднаш слегувај доле не треба да си таму, опасно е. Од каде да знам првпат човек е во сауна, што да правам. Викам на Марина ајде тука да те пилам (во жаргон пилење-секс), лично ми се допаѓа овој израз, а дали по гласно реков жената што дежура пред сауната, тропна, малку ја подотвори вратата и рече да знаете имате уште 30 минути.
На Наташа и реков треба да ми закажеш термин за сауна, само те молам Марина апсолутно не треба да знае за тоа, ќе идам со друга женска. Ако дознае може да ми го откаже гостопримството. Таа ми рече Кирил не се секирај ќе ти закажам и ќе ти го кажам терминот, а на Марина сигурно нема да и кажам. Тоа се вика другарка. Кога ми го кажа терминот најдов начин и и кажав на Лариса - утре во 13 часот да бидеш пред сауната 1. Имаше 2 сауни. Рече договорено. Доволно е само да ве гледа со сино-зелените очиња. Откако ми го закажаа терминот за сауна не можев да се смирам, се возбудував од помислата дека ќе бидам со Лариса, гледајќи ја во сино белото фустанче од пред хотелот. Некогаш повеќе ефект врз човекот има облеката отколку женската да е топлес. Марина дремаше и јас предодреденото време отидов пред сауната. Лариса дојде, што да кажам. Мислам дека срцето ќе ми пукнеше од возбуда. Каква сауна, директно туширање и многу луд секс, 2 пати. Кога ја фатив за феноменално добро обликуваните гради, на секој му пожелувам да фати такви гради, очињата од возбуда и сласт малку ги превртев. Потоа повремено се гледавме на плажата и се поздравуваме, ама кога и да ја видев ми потекуваа лиги. Со Марина и со Лариса сауната не ми се допадна, сексот да. Можеби јас намената на сауната правилно не ја разбрав.
Еден поручек Горан рече на Наташа, Марина и мене дека запознал некоја женска по име Вика* од Киев, ќе дошла со некоја другарка по име Анастасија**** од Симферопољ и дека за утре вечер во градот закажале средба и дека му треба друштво. Марина и Наташа отидоа во х. “Јалта”, се договоривме по состанокот да отидеме таму да ги земеме. Малку дружење нормални муабети. Отидовме во хотелот Марина веднаш ми рече Кирил еден дечко ми досадуваше, а тој дечкото еден атлетски тип, оди по нас низ паркот до такси станицата. И реков што требали да се тепам. Ми вика ако ме сакаш да. Глупости. Кога стигнавме во станот таа почна да вика ти не ме сакаш, те ова, те она. Нејзин проблем. По подолгото викање во сред ноќ и распавијата јас и реков дај ми го пасошот и јас во овој момент ќе излезам од станов и ќе идам во полиција да пријавам како се однесуваш со гостинот и се разбира ќе го прекратиме дружењето. Во расправијата ми полета раката и јас ја удрив малку и таа падна и удри со главата на работ од каучот. И јас изгувив малку контрола. Не беше силен ударот, стана и малку се смири. Веројатно беше пијана, а и малку љубоморна што му правев друштво на другарот. Па јас ја прашав да му правам друшто а таа ми одобри. Немаше апсолутно потреба од проблем. Ама,... Што е проблемот? Потоа заспавме, без секс се разбира. Утрето се будиме и таа ми вика Кики да правиме секс, а на мене ми се темни од претходната вечер. Ако ние сме се расправале Мики и Наташа не се расправале. Реков апсолутно не сум за расправии било какви да се. Реков, ти луда ли си. За казна нема секс. Утрето дојде газдарицата и буквално не избрка од станот. Јас и Марина отидовме за Симферопољ, а Горан остана во Јалта да бара стан. Се јави и ми рече дека нашол стан, каде да се најдеме и да отидеме во станот. Марина остана во Симферопољ. Станот беше на висока надморска височина во м.в. “Масандра” во зграда, на прв спрат, од десна страна од влезот во Јалта. Влегуваш во ходник од десната страна бањата, а до неа тоалетот. До тоалетот беше мојата соба која што ја крстив “Кланица за жени”, така пишуваше на вратата, до неа за половина поголема од мојата друга соба, од левата страна кујна а понатаму веранда. На мојата соба имаше мала тераса. Се околу станот шума, но имаше лош поглед. Под станот се наоѓаше “Масандровскиот парк”, а под паркот х. “Јалта”. Во наредниот период го користев само тој стан. Газдата Виктор беше феноме нален човек, спортски тип, другар, некогаш ми правеше друштво за излегување во град, постојано со него носеше цигари и ќибрит иако не пушеше, беше тренер на Фудбалскиот клуб во Јалта, при секое мое пристиг нување ме чекаше со квалитетно шише вино “Мечја крв”.
Во собата каде што престојував имаше кауч, маса со 2 столици, присто ен креденец, едно помошно легло кое се извлекуваше и служеше за спиење и големи трендафили на тапетите на ѕидот.
Еден ден Наташа ми рече Кирил вечер ке дојде со мене една другарка. Се договоравме да оддеие на вариете програма. По завршувањето на програмата почна танцувањето, ја поканив Оља*** од Јалта која што работеше во банка, со прекрасни и големи гради, кога танцувавме, кога ја вртев по инерција ме влечеше кон неа, затоа мораше темпото на играње да го намалам, да не дојде до некоја комична ситуација. Отидовме дома, легнавме, се соблековме, побара некоја мајца од мене за да ја облече, за да ги покрие градите. Пружам рака, молам, сакам да и скокнам но таа изричито откажува. После многу молење буквално се откажав и и реков извини ама на мене ми се приспа, ќе спијам ако не даваш, не давај но ќе се покаеш. Таман заспав, можеби сум почнал да хрчам кога еве ти ја Оља се истргна со раката кон мене, бидејќи јас отидов на другиот крај од креветот. Ме разбуди. Ми рече Кирил ти заспа. Си мислам што е проблемот со мене беше цела вечер, дојдовме кај мене еве ја во креветот до мене и вели ЊЕТ. По некое време ми рече Кирил имаш ли презервативи, и реков да, каде ти се ме праша. Јас и реков под перницата. Не можам да приоѓам на женските со презерватив во рацете. Веднаш се насмеа, се расположи, ме грабна во прегратка и направивме квалитетен секс. По првиот секс и реков сакаш ли уште еднаш? Па ти како сакаш ми рече. А јас сакав се рабира, имаше прекрасни гради. Да напоменам дека 90% од сексот го правев со вклучено светло. Супер е да се гледаат женските во дадени етапи од сексот. Стана сабајлето се облече и замина на работа. Не знам зошто, но повеќе не се сретнавме.