Code kilépési törvény

Day 5,928, 04:57 Published in Hungary Hungary by eMagyar Kormany


Üdv Mindenkinek,

A tegnap délelőtt egy hosszabb szövetségi vitázás következményeként megnyomtam a CODE exit gombot.

https://www.erepublik.com/en/main/law/Hungary/293185

Bevezetés:
A szövetségben jelenleg 11 tag van, ebből a két legerősebb ország Horvátország és Magyarország.
Elég jól elvoltunk amíg a horvátok jóval nagyobb erőfölényben voltak, de miután Lemmy lelépett ez az erőfölény megszűnt, mind náluk a CODE-on belül, mind a CODE-nak az Asterián belül és azóta kissé vegetálunk.
Hiányzik a szövetségen belül egy játékos aki átlátja a hadműveleteket és irányít. Decemberben azért jött egy játékos segíteni, de összeveszett az egyik országgal és már nem csinálja.

Az tisztán látszik, hogy kellene egy jó stratégiai ember, de idő és motiváció hiányzában nem csinálja senki. Amúgy amíg ő itt volt és segített meglepően nagy sikereket értünk el, nem is gondoltuk hogy ez még összejön, de sikerült.

A törvény beadásának előzményei:
Szerbek betörtek a szlovák eredeti területekre, és valahogy nem sikerült egyszer sem kiraknunk onnan őket. És ugye ha mi nem, akkor a szlovákok tuti nem fogják tudni hazaküldeni őket, ezért úgy gondoltuk, hogy a horvátokkal közös hadműveletben kirakjuk őket, talán kettőnknek együtt van esélyünk.
Horvát támadta szerbet szlovák eredetin, mi meg horvát eredetiről (Slavonia) támadtuk a szerbeket. Csakhogy a horvátok a végén nem igazán erre a csatára koncentráltak, valamiért éppen Új-Zélandra repültek mi meg ugye egyedül maradtunk. Így a nagy szerbkiúzés meghiúsult, ami egy dolog. De sokkal nagyobb probléma lett, hogy ugye amikor minket visszatámadtak Slavoniában, akkor horvát eredetit támadtak és el is foglalták. Egyikünk se nyitott RW-t hogy a szerb visszatámadást megakadályozza, se ők, se mi.

És ezzel elindult a szerb cunami a CODE országok felé, aminek most is látjuk a következményét. És remélem ki tudjátok találni ki lett a hibás.

Aztán hogy ennek következményeként, vagy csak a véletlen műve hogy bármit kértünk a horvátoktól nem csinálták meg, azt már nem tudom.
Kértük hogy ne vigyék Budapestet, mert Chile menne oda, nem figyeltek rá, vitték.
Kértük hogy támadják be Miskolcot mielőtt a szerbek teszik, nem tették.

És akkor jött el nálam az a pont, hogy így nem lehet együttműködni. Tudom elhamarkodott döntésnek tűnik, de sokat agyaltunk, hogy így hogy tudnánk tovább is együtt játszani, ha ennyire nem figyelünk egymásra. Segítséget egyik országtól sem várhatunk el, mindenkinek megvannak a maguk harcai. (Pl. Venezuela egy éve el van törölve, azért segítünk nekik az RW-kkel, hogy legalább csatájuk legyen. A franciáknál is ott állomásoznak az idegen csapatok, nem is beszélve az oroszokról, akiknek már évek óta nincsenek területeik.)

Jogos kritika felénk a horvátoktól, hogy a keddi epikeken kívül nem nagyon adunk le sebzést. Hiába éles csatáról van szó, itt ki is merült az ország ütőképessége, onnantól mindenki gyűjtöget. Egyéni szinten ez érthető, de így nehéz az országgal tervezni.

A törvény beadása legalább elindított egy vitát a kongresszuson belül és sok ötlettel és javaslattal álltak elő a képviselőtársak. Minderről DOA ki fog adni egy közlönyt erről később.

Amíg nincs új szövetség addig nincs jövőképünk sem, de ha maradunk a régiben, akkor meg nem fog változni semmi. Szóval nagy dilemma hogy merre tovább. Kérdés hogy nekünk elég-e ennyi hogy epikelünk kedden, aztán valahogy lesz a hét további részében. Mert ha elég akár lehetünk függetlenek is. Hogy van területünk vagy nincs, az nem a szövetségtől fog függeni.

Dióhéjban ennyi, kíváncsi vagyok a véleményetekre,
heroine17