Ръководство за Арсенала и превозни средства - български превод.

Day 5,922, 17:56 Published in Bulgaria Hungary by AIR ANCHO
Уважаеми сънародници,

Чрез тази статия се надяваме да научим как работи хангарът в играта, или поне да си припомним неща, които сме забравили. Преводът от английски на българские мой, а идеята на Соллам. Статията, която сме използвали и чиято информация ще видите преведена по-долу, е създадена с цел да обясни и поясни модула за превозните средства в играта.ЗАЩО ИМАМ НУЖДА ОТ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА?

Превозните средства са важна част от битките и се използват за разпределение на сили в битката, което ви позволява да нанасяте удари и щети.

При влизане на бойното поле, като натиснете бутона "DEPLOY", можете да изберете превозното средство което искате да използвате.

Трябва да се отбележи, че съществуват две категории превозни средства, които се различават според бойното поле:

Превозни средства за битки по земя;
Превозни средства във въздуха.КОЛКО ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА МОГА ДА ИМАМ?

За да отговорите на въпроса, трябва да знаете към коя дивизия принадлежите:

Дивизия I: 2 превозни средства, по-специално 1 на суша и 1 във въздуха;
Дивизия II: 3 превозни средства, по-специално 2 на суша и 1 във въздуха;
Дивизия III: 4 превозни средства, по-специално 3 на суша и 1 във въздуха;
Дивизия IV: 5 превозни средства, по-специално 4 на суша и 1 във въздуха.

Това са минималният брой превозни средства, които играчът може да събере, като играе играта; въпреки това може да имате допълнителни превозни средства, които се връчват по време на специални събития през годината.

Трябва да се отбележи, че превозното средство не задължително трябва да има колела. Роботската броня (X0 TALOS или това което получавате от първо ниво) и самолетите също се считат за превозни средства; те не задължително трябва да са коли или танкове.

Възможните превозни средства могат да бъдат видяни в раздела "Оръжейната" (в менюто "Моите места") в частта "Хангар" ("Armory").Въпрос: "Колко превозни средства ми трябват?"

Истината е, че отговорът е колкото можете да си позволите. Това е така, защото разнообразието от превозни средства позволява по-голямо разпределение на ресурсите към страни, които ви интересуват, освен предимствата, които ще споменем по-късно, свързани със щетите, които можете да причините.

За да получите превозно средство, са необходими общо 10 "схеми". Те обикновено се предоставят по време на специални събития и са от различни модели, както въздушни, така и наземни.Получените схеми могат да бъдат консултирани в "Моите места" > "Склад". След като стигнете до 10, можете да преминете към "Оръжейната": в частта "Хангар" вече можете да сглобите превозното средство и да имате още едно за използване.


КАК ДА ИЗПОЛЗВАМ ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА?

За да използвате превозните средства, те трябва да бъдат записани. Първоначално превозните средства не са регистрирани към никоя държава, но е препоръчително да ги присвоите на нация възможно най-скоро.За да ги използвате, когато влизате в бойното поле, натиснете бутона "DEPLOY" и изберете превозното средство, което искате да използвате. Разбира се, предпочитаемо е да изберете такова, което е регистрирано за нацията, за която се борите.
КАК ДА РЕГИСТРИРАМ ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА КЪМ ДЪРЖАВИ И ЗА КОИ ДЪРЖАВИ ТОВА ВАЖИ?

За първия въпрос, трябва просто да отидете в "Хангара" и в "Оръжейната":

Отляво ще намерите списъка с превозните средства: изберете това, което искате да регистрирате, и ще се появи бутона "записване на превозното средство":След това трябва да търсите желаната държава:Бутона "Записване" се предоставя и готово! Оттогава нататък винаги ще виждате знамето до името на превозното средство. Лесно, нали?

За да отговорите на втория въпрос, препоръчително е да имате едно превозно средство на суша и едно във въздуха, присвоени към майка България, и след това да регистрирате другите за често посещавани от вас държави (например съюзници или близки нации).

Присвояването на превозни средства на държава ще им позволи да причинят по-големи щети по време на битка. С други думи, докато качвате нивото на едно превозно средство, вие ще правите повече щета в битката за регистрираната държавата.КАК РАБОТЯТ ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА?

Превозните средства ви предоставят бонус за щети, свързан с нивата на "Защитник на нациите".

За да обясним по-добре този допълнителен вид щети, ще разгледаме информацията за вече записано превозно средство, като щракнем върху символа "+" в столба на точките на защитника.Ще се появи следната картинка, чиито секции ще обясня кратко:1. Име на превозното средство и нация, към която е присвоено;

2. "Ниво на защитник" на превозното средство: колкото по-високо е, толкова по-голям е бонусът за щети, но само когато се борите за присвоената нация;

3. Tочките на защитника: можете да визуализирате колко щети са необходими, за да се изкачите на следващото ниво;

4. "Универсални точки на ниво" налични за добавяне. Това се отнася само, ако сте достигнали ранга на Легенда на Баталона XX.
Универсалните точки на ниво се предоставят в зависимост от ранга, който играчът има, като се изважда 210 000 000 000 и се умножава резултатът от ранга с 10%. А именно:

Универсалните точки (UNP) = (Точки на ранг – 210 000 000 000)*0.1

Тези универсални точки, както самото име подсказва, могат да бъдат присвоени на всяко превозно средство, регистрирано във всяка държава. Това означава, че ако имате второ на суша превозно средство, записано за съюзник, можете да ги приложите/добавите, така че да започнат с този бонус за щети от началото в зависимост от това колко сте качили нивото на защитник за новата държава.КАК РАБОТИ "ОПИТЪТ НА ЗАЩИТНИКА"?

Опитът на защитника (или точките на защитника) се базира на два фактора: щетите, които сте причинили, и статуса на превозното средство за дадена държава. В зависимост от това, дали имам превозно средство, регистрирано за тази държава или не, се променя количеството точки на защитника, които трябва да съберете.

Когато се борите с превозно средство, регистрирано за дадена държава:

1. Когато се борите за вашата гражданска държава: 10% от причинените щети се преобразуват в точки на защитника за тази нация;

2. Когато се борите за съюзна държава (държава, която има договор за взаимна защита с вашата гражданска държава): 4% от причинените щети се преобразуват в точки на защитника за тази нация;

3. Когато се борите за държава, която не е съюзник (държава, която няма договор за взаимна защита с вашата гражданска държава): 2% от причинените щети се преобразуват в точки на защитника за тази нация;

4. Когато се борите БЕЗ превозно средство, регистрирано за държава: 1% от причинените щети се преобразуват в точки на защитника за тази нация.
След достигане на ниво 50 за държава, 1% от причинените щети се преобразуват в "Универсални точки на защитника", които могат да бъдат присвоени на всяка друга държава.

ПРИМЕР: Имам българско гражданство и искам да се бия за Гърция. България не е съюзник с Гърция. Ако имам превозно средство, регистрирано за Гърция, това означава, че 2% от причинените щети в полза на Гърция ще се превърнат в точки на защитника за малаките.

ПРИМЕР 2: Имам българско гражданство и искам да се бия за Русия. Ако нямам никакви превозни средства, регистрирани за Русия, само 1% от причинените щети в полза на Русия ще се превърнат в точки на защитника за тази държава.

ПРИМЕР 3: Имам българско гражданство и искам да се бия за Сърбия. България има договор за взаимна защита с Сърбия. Ако имам превозно средство, регистрирано за Сърбия, това означава, че 4% от щетите, които то причинява в полза на Сърбия, ще се превърнат в точки на защитника за тях.

Списъкът с бонусите за щети, базирани на нивото на защитника на държавата, е както следва: Линк за снимката от уикито. (По-добро качество не можах да намеря. Извинете ако имате проблеми с очите.)

Можете да получите бонус от 200% на максималното ниво (Ниво 50), което означава, че обикновен "удар" от ваша страна се УМНОЖАВА X3, когато удряте за
държавата, където сте защитник на Ниво 50. Освен щетите, причинени за тази държава, 1% би се превърнало в "Универсални точки на защитника".
МОГА ЛИ ДА ОТКАЖА ПРЕВОЗНОТО СРЕДСТВО ОТ ПОСОЧЕНАТА ДЪРЖАВА?

Да, можете. Въпреки че това изисква специален токен:


Този токен се нарича "Документ за освобождаване на превозното средство" и се използва точно за освобождаване на превозното средство.

За да направите това, трябва да отидете в "Оръжейната" в раздела "Хангар" и да изберете превозното средство, което искате да освободите.

След това, като щракнете върху бутона "Освобождаване от въоръжените сили"(!), работата е свършена.


Сега вашето превозно средство е готово да бъде присвоено на нова държава.

ВАЖНИ ЗАБЕЛЕЖКИ

Веднага след отключване на нови превозни средства, не забравяйте да ги присвоите на държава: започнете от началото, за да печелите щети за тази конкретна държава;
Скиновете на превозните средства не са от значение: всички те причиняват същите щети;
Токените "Документ за освобождаване на превозното средство" са редки: бъдете мъдри при решението си, към коя държава да присвоите превозното средство!


КРАТКО РЕЗЮМЕ

- Присвоявайте 1 на суша превозно средство и 1 във въздуха на вашата гражданска държава;

- НЕ присвоявайте повече от 1 на суша превозно средство или повече от 1 във въздуха на държава, различна от вашата гражданска държава;

- Присвоявайте останалите превозни средства на съюзни или близки нации;

- Печеленето на точки на защитника се базира на това, колко щети причинявате за определена държава и връзката й в играта с гражданската ви държава;

- Опитайте се да имате колкото се може повече превозни средства, така че да причините повече щети за повече нации;
Скиновете не влияят;

- Ако по погрешка присвоите превозно средство, можете да го отпишете със специален токен, но те са редки.

Както винаги ако имате въпроси се обърнете към по-опитен играч за съвет.

Живи, здрави и наздраве!

AIR ACE / Пан


Справка: GFJ - Guild of Free Journalists
Превод: AIR ACE