💸fsb1000 cikkéhez komment helyett💸

Day 5,918, 14:36 Published in Hungary Hungary by kisborok

Kedves Játékos!

fsb1000 cikkében próbálja nekünk szemléltetni, hogy cégekkel mekkora bevételt lehet elérni.

Ezen cikk azért készült el, mert kicsit hosszúra sikerült a komment, amit oda írtam volna, és némi munkát is fektettem bele. Lehet, hogy elszámoltam a dolgokat, és teljesen más következtetést kell levonni, de ez van. Majd javítsatok ki kérlek.
Na íme, amit oda akartam írni:


Hú.
Hát ez a cikk nem nekem való.
Grafikonokat próbálom értelmezni. Illetve talán sikerült is.

Ha akarok játszani a szavakkal, akkor ez egy bújtatott cégezős cikk. Mert hogy TP medálok szerzésével nem lehet olyan sok pénzt keresni. Ha a pénzre hajt az ember, akkor jobb ha cégezik mellette.
A két grafikonból nyugodtan ki lehetne hagyni a piros vonalat (TP szerzéssel a haszon).
A kettő helyett pedig lehetne simán 1 grafikon a kék(Q5 bányák haszna) és a narancssárga(Q7 gyárak haszna saját bányákkal kombinálva) vonallal. Legalább össze lenne hasonlítva a kettő, mert az fontos lenne.
Ugyebár a vízszintes skálának nyugodtan mehetne a bányák száma, mert hogy 1-1 Q7 fegyócéghez 8 bányát rendelsz. Tehát narancssárga csíknál 8 bányánként feltételezünk 1 Q7 fegyócéget is.

Megtérülési idő is fontos, ahogy feljebb is lett írva kommentben.
A cikk elején írod, hogy 129 cc 1 Q5 bánya profitja. 1 Q5 bánya 35 Gold, ami durván 35000 cc. Ez esetben a megtérülési idő 271 nap. Az kb. 3/4 év.
Q7 fegyó saját bányákkal 1235 cc profitot jelent. Black fridaykor ha 30% cégfejlesztési kedvezmény van, akkor 864 Gold ja és 8 bánya árát kell még hozzászámolni az 8*35 Gold = 280 Gold, ami a kettő összesen 1144 Gold, ami durván 1144000 cc. Megtérülési ideje 926 nap. Kb. 2 és fél év.

Ezek alapján én inkább a Q7 fegyvert hagynám a fenébe, és csak bányákra koncentrálnék.

Napi talán 100 Q7 fegyó kellene az ütéshez. Az piacról véve ez 8500 cc. Ez kb. 65 Q5 bánya profitja. Ez kb. 2300 Gold.
Ha Q7 fegyógyárban állítjuk elő saját bányákkal, akkor 1 gyárban 20-at állítunk elő. Tehát 5 gyár kell + 5 * 8 Q5 bánya. Az 5 * 1144 Gold = 5720 Gold.

Tehát jelen árakat nézve ha cégezéssel akarjuk növelni a bevételünket, akkor Q5 bányákba kellene fektetni. A Q7 fegyót pedig piacról kellene venni.
(Vannak még sajnos ilyen kérdések is, hogy ugyebár menedzseri melóról beszélünk, márpedig az kényes arra, hogy mely országokkal vagyunk háborúban, vagy van embargó? De reménykedjünk, hogy jó helyet választunk a cégeinknek. Országbónuszt nem elfelejtve. 😉 )
Természetesen tessék szem előtt tartani, hogy amit számoltunk, az csak a jelen piaci árakra vonatkozik, ami ugyebár idővel változik.

Na?

Köszi a figyelmet!
Ha még nem iratkoztál volna fel az újságomra, akkor kérlek tedd meg, hogy ezzel is támogass. Köszönöm! 🙂

ha nem megy a lejátszás, akkor íme a link: https://youtu.be/jmdPUqecLJs

kisborok voltam. vagy nem?

Újságíráshoz technikai tutorial nem csak kezdőknek (újra)