Марко Живанчевић-Недељни извештај Председника

Day 5,567, 00:57 Published in Serbia Serbia by MarkoZivancevic
Извештај сачињен дана: 15.02.2023 године еРеп дан: 5,566

-Свако добро грађани Србије, а пре свега пријатељи!
Ово је ретроспектива догађаја у претходних 7 дана мандата, што ће бити обавезна пракса док год сам ја на позицији Председника еСрбије. Важно је да сви знамо кроз шта смо прошли у претходном периоду.


1. дан /еРеп: 5,558/

👉Пре свега желим да се захвалим "Омладинској" Влади и честитам успешан мандат. Изгурали су га фино и они ће засигурно бити неко на кога ћемо моћи да се ослонимо у будућности.

-Први дан мандата и уједно први дан "недељног изазова" започет је турбуленто, обзиром да сам био преокупиран административним еОбавезама.

По обичају, уторком наш народ увек очекује организован д4 ЕПИК, водећи се тим резоном дотадашњи Министар Одбране ШарпСтерн је претходни дан договорио ТВ епик са Румунима. По "договору" епик је требао да се направи на промену ДЦ, међутим Румуни су у "бугарском стилу" отказали ЕПИК са нама и организовали са Литванијом... Епик је већ био најављен... шта ћемо сад?... народ је нервозан... ипак експресно смо реаговали, нашли смо опцију како би народ био задовољан а уједно и на време дошао до максималног рефила. Постојећи ослободилачки рат који је подигнут у Јужној Кореји, искористили смо да опробамо снаге са том КОДЕ државом.
Иако противници морам одати признање људима иѕ Јужне Кореје који су егал са нама пуцали а у прављењу епика чак били испред нас и направили мало више од пола штете потребне за ЕПИК. Брзином светлости већ у првом кварталу рунде имали смо ЕПИК за НАРОД, одмах после Првог Дневника, у 12,30 поподне.
Измећу осталог на крају смо одбранили подигну РВ и та регија је остала у нашем власништву.
Линк битке: 👉 Битка против Ј. Кореје.

👉У међувремену Босна је изгласала закон "НЕ" /закон о природном непријатељу који даје 10% на штету земљи која га је изгласала/

👉По изгласавању закона НЕ Босна нас је напала у регији Источна Република Српска. Ту кампању смо победили резултатом 154:3, ту треба напоменути да смо имали епик већ у првој рунди у Д2.
Линк битке: https://www.erepublik.com/sr/military/battlefield/525309

👉У току дана чим се указала прилика напали смо Хрвате у Јужној Далмацији.
Желели смо да Сплит буде Српски, међутим комшије су биле тврд орах.
Кампања је завршена резултатом 153:64, и трајала је до наредног дана.
У тој кампањи најзанимљивија је била 12 рунда у којој је био Д3 епик...
Линк битке: https://www.erepublik.com/sr/military/battlefield/525310

👉За крај дана сачекала нас је саботажа Народне Банке Србије, тако што је извесни конгресмен Тринкијери члан СЈЕБ странке, поставио донацију на изгласавање у износу од 69 динара пославши је на бановани орг МУП-а.
Да би људи знали зашто је то саботажа објаснићу:
-Ми као држава Србија на Трезору имамо преко 100 милиона динара које не можемо да користимо док их не пребацимо на неки државни орг. Систем игре је предвидео да дневно може максимално 400.000 динара да се извуче са Трезора и пошаље на Народну Банку Србије или било који други орг који је у употреби. Из тог разлога свака донација мања од 400.000 динара је саботажа и прокоцкана прилика да новац ставимо у оперативну употребу.
Линк закона:https://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/275200


2. дан /еРеп: 5,559/

👉Подигли смо "тактички устанак" против Босне у регији Источна Република Српска и победили резултатом 154:8. Источна Српска је Србија!
Линк битке:https://www.erepublik.com/sr/military/battlefield/525516

👉Обзиром да смо имали иницијативу, одбранивши претходни напад Босанаца на нас, у контра нападу таргетирали смо Федерацију БиХ и заузели је без превише муке. Резултат 155:4 за нас. Федерација је Србија, Сарајево је Српско!
Линк битке:https://www.erepublik.com/sr/military/battlefield/525519

👉Једини савезник који је са нама задржао тренинг рат била је Румунија. Свакодневно су се борили против људи који су саботирали тај рат. Кап која је прелила чашу је саботажа битке у Олтенији, коју је Румунија требала да победи али коју су константно тог дана саботирали и пуцали контра наређења извесни Страхињић3, Прч Прч Прч, Дезерт Чума, Дони Дарко налог са држављанством УАЕ... Румуни су тог дана имали битку против Мађара која је била од виталног значаја и сваки део дмг им је био потребан да се усмери на право место. Изреволтирани таквим непријатељским понашањем људи који саботирају не само Србију него и савезнике покренули су "Закон о Миру" и након обостраног изгласавања поменутог закона, наш једини тренинг рат је угашен.
Линк закона: https://www.erepublik.com/en/main/law/Romania/275222
-Да разјаснимо: дешава се да пуно људи не пратећи наређења и потребу важности да се договорена битка пусти савезнику, без размишљања одлијe свој дмг или покушају да освоје медаљу на "губитничкој" страни очекивајући да ће то бити лагана медаља, такође код неактивних јединица дешава се да ДО остане на најстаријој битци а која треба да се изгуби па двоклик играчи често несвесно испуцавају свој дмг баш ту и то није проблем.
!Проблем је када извесни саботери перманентно пуцају контра од наређења при чему активно додају свој дмг и надмећу се са људима који те ратове "пеглају" и исправљају зидове.


👉Опет, за крај дана дочекала нас је још једна саботажа Народне Банке Србије у режији оног истог конгресмена СЈЕБ странке који је саботирао и претходну донацију... Србија је оштећена за нових 400.000 динара.
Линк закона:https://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/275254


3. дан /еРеп: 5,600/

👉Дан смо започели кампањом против Босне коју смо напали у регији Брчко Дистрикт. Иако Босанци имају НЕ бонус победили смо их без већих проблема, резултат кампање је био 152:2. Дистрикт Брчко је Србија!
Линк битке: https://www.erepublik.com/en/military/battlefield/525648

👉Напад Хрвата на нас уследио је у регији Федерација БиХ. На изненађење многих Србија је мушки одолела нападу и одбранила Федерацију. Федерација је Србија, резултат 154:26.
Линк битке: https://www.erepublik.com/sr/military/battlefield/525834/0/fighterStatistics

👉Нови дан, нова саботажа, овога пута у изведби конгресмена ДезертЏуме, извесни конгресмен је наш српски новац покушао да пошаље на Хрватски орг, тј. Хрватској Народној Банци...
Линк закона: https://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/275290


4. дан /еРеп: 5,661/


-Четврти дан почињемо прегледом мапе, липо...

👉Велики залогај, загризли смо, опет нападамо Хрвате у Јужној Далмацији, желимо да Сплит буде Србија и да са радошћу певамо "Сплите мој".
Борба је почела, борба траје, епици један за другим се ређају, д1, д2, д3, д4, АИР, , успеха у освајању бодова имали смо у свим дивизијама осим у Д4, невероватан податак да ни један једини бод нисмо узели, док смо у АИР-у освојили 91 поен. Морам да напоменем да су у две кључне рунде у д4 Хрвати окретали зид у којима смо имали 1740 доминационих поена, фактички оба пута нам је требало мање од једног минута како би освојили рунду а уједно и преломили кампању. Крајњи резултат кампање био је 163:125 за Хрвате...
Линк битке:https://www.erepublik.com/sr/military/battlefield/526032/0/battleZoneStatistics

👉Албанци изгласавају "Закон НЕ", и под велом ноћи крећу са нападом.
(Опис кампање у наредном дану).
Линк закона: https://www.erepublik.com/sr/main/law/Albania/275275


5. дан /еРеп: 5,662/

👉Иако превише истрошени оном чувеном кампањом на "српски Сплит", имали смо егал резултат против Албанаца, све док нас није напала Хрватска у контраиницијативи, што нам је био ТОП прио. У таквој консталацији догађаја Албанци освајају Косово резултатом 150:43.
Линк битке:https://www.erepublik.com/sr/military/battlefield/526185

👉Осокољени победом у Сплиту, Хрвати нас директно нападају у регион Источна Република Српска и побеђују. Том приликом били смо развучени на још два фронта, обзиром да су нас Албанци напали на Косову а Босанци подигли Устанак у Брчком. Крајњи резултат против Хрвата био је 153:19.
Линк битке:https://www.erepublik.com/sr/military/battlefield/526325

👉Тактички Босна нам подиже устанак у Брчком желећи да нас што више развуче и врати њихову регију знајући да ће НАШ прио бити одбрана Р. Српске од Хрвата. Кренули су силовито и током дана су водили у кампањи. Током целог дана губили смо све три кампање. Против Хрвата, против Албанаца и против Босанаца, међутим преломни тренутак се десио у вечерњим часовима када је група "наших" играча подигла устанак у нашој бази у Јужној Африци и направила д1 епик како би развукла НАШУ прекопотребну штету, али оно што те не убије то те ојача!
У том тренутку Босна у кампањи води резултатом 71 према 4, буди се бунт код Србина, издиже се као Феникс из пепела... почиње права борба, фокус је Босна.
Четврта, пета и шеста рунда су биле кључне. Понос нам није дозволио да се предамо и уз помоћ већине људи који су несебично трошили своје залихе успели смо... Те три кључне рунде су биле епске, Босанци нису знали шта их је снашло. Иако потрошени издигли смо се. Посебну захвалност дугујемо нашем братићу Лази Арађанском. На крају развалили смо Босну у Брчком и победили резлтатом 156:75, не заборавите да је Босна водила 71:4. Не желим никог да издвајам за овај подвиг, оставићу линк битке па погледајте наше хероје.
Линк битке: https://www.erepublik.com/sr/military/battlefield/526354

👉Србија је оштећена за још једну донацију нанету од стране конгресмена Ултрасрба, члана СЈЕБ партије. Донација је усмерена на банован орг...
Линк закона:https://www.erepublik.com/sr/main/law/Serbia/275356


6. дан /еРеп: 5,663/

👉Хрвати су нас напали у Федерацији БиХ, већ у првим рундама видело се да Хрвати иду до "краја". У другој рунди кампање имали смо Д4 и Д3 епике. Кампања се развукла и у наредни дан. Епилог изгубљена битка резултатом 151:55.
Линк битке: https://www.erepublik.com/sr/military/battlefield/526684/0/fighterStatistics

👉Готово у истом тренутку када и битка против Хрвата почела је битка против Албанаца. Осокољени освајањем Косова, кренули су на Рашку!
ТОП ПРИО био је одбрана Рашке! Победнички ген нас држи од претходног дана и велелепне "кам бек" победе против Босне у Брчком, вероватно пуни адреналина побеђујемо Албанце, иако су имали спорадичне покушаје да нас преломе, издржали смо и победили у кампањи која је трајала до наредног дана. Резултат 151:29. Рашка је сигурна, подигли смо устанак на Косову!
Линк битке: https://www.erepublik.com/sr/military/battlefield/526685/0/currentBattleZone

👉Негде на пола кампање против Албанаца у Рашкој, подигли смо устанак на Косову. Срби су били одлучни, Албанци су протерани са Косова брже него што су дошли. Крајњи резултат кампање био је 150:25 за Србију. КОСОВО је ОСЛОБОЂЕНО, Косово је Срце Србије!Кампања се завршила наредног дана.
Линк битке: https://www.erepublik.com/sr/military/battlefield/526733/0/currentBattleZone

👉Око 00:00 часова, Постављен "закон ДоВ" на Мађаре са циљем да их ухватимо на ДЦ у уторак, обзиром да су се налазили у Славонији.
Иако смо у дефициту са законима имали смо разрађен план а он је био овакав: у понедељак у 08:55 часова подигли би устанак у Вараждину који је исто био под Мађарском окупацијом иначе хрватска коре регија. Подизање устанка у Вараждину је било важно из тог разлога да Хрвати не би могли да подигну устанак у Славонији и тако осујете наше планове да нападнемо Мађаре када нам прође "декларација о рату" популарно назван ДоВ. Међутим у току ноћи Амери нису прочитали моју поруку и напали су Мађаре у Славонији. На крају се то испоставило као добро решење јер су лако победили Мађаре а нама оставили да у уторак имамо само рат са Хравтима и Босанцима, и да сву могућу расположиву штету усмеримо на њих.
Линк "закон ДоВ": https://www.erepublik.com/sr/main/law/Serbia/275396


7. дан /еРеп: 5,664/-Понедељак

👉Битке из претходног дана завршене у новом дану. Победили смо Албанце у устанку и у директној битци, Рашка је сигурна, Косово је ослобођено. Хрвати победили у Федерацији....

👉Подигнут тактички устанак против Босанаца у Брчком. Битка завршена до краја дана резултатом 150:0
Линк битке: https://www.erepublik.com/sr/military/battlefield/526928/0/currentBattleZone

👉Око поноћи подигнут тактички устанак у Белорусији како би имали у уторак на ДЦ битку за испуцавање, обзиром да смо чекали изгласавање закона на Босаце, а знали смо да ће Хрвати чекати до аутонапада.

👉У игри "брзи прсти" поставили смо први закон "НЕ" на Босну и тако у старту стекли иницијативу при нападу који је био од виталне важности.

👉Једна од важних победа српске Владе је обезбеђивање 100% бонуса за производњу хране. Обезбедили смо концесију ресурса "деер" са Аустралијом, обзиром да сам још пре више од 6 месеци договорио концесију "граин" са пријатељима из Канаде, овај "деер" са Аустралијом је пун погодак, јер је заокружио наш вишемесечни "рад на ресурсима". ПОНАВЉАМ ово је успех колектива а ускоро ћемо обезбедити још много повољности грађанима.
Још једном напоменућу ово је успех целе Владе и свих људи који учествују у њој.
-Предлог за српске произвођаче хране је да се врате у матицу јер је продукција хране преко 200%!

👉ВАЖНО: Наш Министар едукације Златар написао је чланак поводом Евента за "дан заљубљених", могли сте унапред да се информишете шта нас очекује током евента.
Линк чланка: "Купиндова симпатија 2023"


👉У току претходне недеље имали смо поделу хране за српске играче. Сваки играч који се пријавио за поделу, од државе је добио по 30 хиљада хелта.

Укупно пријављених је било 83.

Дељен је хлеб ку4 квалитета и за поделу је утрошено 311.250 комада хлеба, што је коштало државу 420.187 динара.

-Поделу настављамо и ове недеље, а пријава ће бити отворена неколико дана, од дана објављивања на државном зиду.

-Захваљујем се Министру Здравља Urvacha 78 на преданом раду, његове напоре и залагање су приметили многи еРепублик играчи, што му даје вољу и снагу да ради још више за наш колектив...



-Следећи недељни извештај ће бити урнебесан јер смо имали ЛУУУУУД почетак ЕВЕНТА:
-епике УНЛИМИТЕД,
-ранковање УНЛИМИТЕД,
-забава УНЛИМИТЕД!




👉На крају морам да се захвалим свима који су се борили и пуцали за Србију и који су учествовали у забави коју ова игра доноси!

-ТОП 10 јединица са направљеном гроунд и АИР штетом у претходној недељи:



-ТОП 10 држава са направљеном гроунд и АИР штетом у претходној недељи:




-Овај чланак ћу објавити у својим новинама 12 часова након објаве са председничког орга.

-Пријатељи верујте Србија ће бити још јача!
Желим вам угодан и успешан евент,
Не замерите на досади, играмо се...
Председник свих грађана

Марко Живанчевић
👁👁 心靈的力量

👉قوة الإقناع