Сърдитко Петко, празна му торбата.

Day 5,185, 02:57 Published in Bulgaria Bulgaria by Krum III

Статията е по конкретен случай, но важи за всички такива.
Тази игра е изключително демократична що се отнася до вътрешните работи на всяка страна. Или с други думи - всеки има право не само на глас, но и възможност да промени това, което не го удовлетворява.

Какво се случи със спорното ембарго срещу Русия?

Президентът пусна закона напук на Русия, без обсъждане и без трезва преценка на последствията - вреди ли им по някакъв начин и доколко вреди на българските играчи. Само че, президентът е един и не може да решава сам (без да е диктатор, а той не е). Решават народните представители.

Да приемем, че президентът и депутатите са сбъркали.

Какви мерки взеха засегнатите - тръшкане, захвърляне на българското гражданство (а с това и реалната възможност да променят положението), обиди, демонстративно биене срещу България във важни битки, развяване на вражески знамена и какво ли още не.

Какво според мен трябваше да направят недоволните - да използват всички демократични и цивилизовани инструменти на играта - диалог с президента, диалог с депутатите, диалог с партийните президенти за избираеми места в следващия парламент или директно създаване на собствена партия, която да спечели изборите и влезе с мнозинство в парламента.
Ако всичко това не проработи, значи са малцинство, което трябва да се съобрази с мнозинството. Това е демокрацията.

И накрая да изкажа и моето мнение:
Ако бях депутат, първия път щях да гласувам с "НЕ", защото - 1. Не беше обсъдено предварително и 2. Няма никаква полза от него.

Ако бях депутат, втория път (сега) щях да гласувам със "ЗА", защото недоволните се държите по отвратителен начин и не заслужавате уважението, за което претендирате.