2:00pm

Day 5,127, 04:01 Published in Greece Greece by vanzel papado

αντί προλόγου
Οι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ δεσμοί μάς προστατεύουν τούτη την εποχή κι είναι καλό να το αντιληφθούμε ότι στις μέρες της αποξένωσης και στα πολλά ανάποδα αφήνουμε τους ρεβανσισμούς και της δήθεν εξυπνάδες,οι καλύτεροι προγνωστικοί παράγοντες τα σκάτωσαν ,το ότι κάτσει είναι αυτό που κυριαρχεί ,αφήνουμε την απόφαση στον καθένα για την ασφάλεια του ,η κριτική σκοπιά έχει δύο όψης προστατευτείτε όπως καταλαβαίνετε χωρίς όμως να ξεχνάτε μήπως άθελα σας μπορεί να βλάψετε τον συνάνθρωπό σας , άς το δούμε πως μπορούμε όλοι μαζί και να συνεχίσουμε στην ζωή , το ΌΛΟΙ σας και όλοι μας να γίνει το να σεβαστούμε ο ένας τον άλλον ,οι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΔΕΣΜΟΙ είναι το φάρμακο απέναντι στην κοινωνική τάξη, το IQ ή ακόμα και τα γονίδια.

Το παράθυρο Overton είναι μια πολιτική θεωρία που περιγράφει πώς μπορεί να αλλάξει η αντίληψη της κοινής γνώμης έτσι ώστε οι ιδέες που κάποτε θεωρούνταν τρελές να γίνονται αποδεκτές μακροπρόθεσμα.


Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ούτε τα θέματα ταμπού θα ήταν απαλλαγμένα από τα αποτελέσματά τους, έτσι ώστε η γενική εκτίμηση που έχει η κοινωνία για ζητήματα όπως η αιμομιξία, η παιδεραστία ή ο κανιβαλισμός θα μπορούσαν να αλλάξουν ριζικά. Για το λόγο αυτό, δεν είναι απαραίτητη η πλύση εγκεφάλου ή η εφαρμογή ενός δικτατορικού καθεστώτος, αλλά η ανάπτυξη μιας σειράς προηγμένων τεχνικών των οποίων η εφαρμογή θα παρέμενε απαρατήρητη από την κοινωνία. Ας εμβαθύνουμε.Προέλευση της έννοιας

Αυτό το φαινόμενο μελετήθηκε από τον Joseph Overton, ο οποίος το παρατήρησε για κάθε τομέα δημόσιας διοίκησης θεωρείται αποδεκτή μόνο ένα στενό φάσμα πιθανών πολιτικών. Αυτό το εύρος δεν αλλάζει όταν οι ιδέες αλλάζουν ανάμεσα στους πολιτικούς, αλλά επιλέγονται από την κοινωνία εν γένει.

Ο Τζόζεφ Overton ανέπτυξε ένα κάθετο μοντέλο πολιτικών που κυμαίνεται από "το πιο ελεύθερο" στην κορυφή του φάσματος έως το "το λιγότερο ελεύθερο" στο κάτω μέρος. Αυτό σχετίζεται με την κυβερνητική παρέμβαση, στην οποία οι αποδεκτές πολιτικές πλαισιώνονται σε ένα παράθυρο που μπορεί να κινηθεί εντός αυτού του άξονα, επεκτείνοντας ή μειώνοντας.

Στάδιο 1: από το αδιανόητο μέχρι το ριζικό

Στάδιο 2: από το ριζικό έως το αποδεκτό

Στάδιο 3: από το αποδεκτό έως το λογικό

Στάδιο 4: από το λογικό στο δημοφιλές

Στάδιο 5: από το δημοφιλές στο πολιτικό

Τέλος, το παράθυρο Overton, κλειστό στην αρχή, άνοιξε ευρύτατα . Σε αυτό το τελευταίο στάδιο αρχίζει να προετοιμάζεται ο νομοθετικός μηχανισμός που θα νομιμοποιήσει το φαινόμενο. Οι υποστηρικτές του , εδραιώνονται στην πολιτική και αρχίζουν να αναζητούν περισσότερη εξουσία και εκπροσώπηση.

Έτσι, μια ιδέα που κατ 'αρχήν ήταν αδιανόητη και ανήθικη σε όλες τις πτυχές της, έχει καθιερωθεί στη συλλογική συνείδηση ​​ως δικαίωμα μέσω μια θεωρίας που μπορεί να αλλάξει την αντίληψη του κοινού για οποιαδήποτε ιδέα, όσο τρελή μπορεί να είναι.


Τι καταλάβατε εσείς από αυτό;

Kαταλάβατε μήπως ότι το εμβόλιο έχει την αποτελεσματικότητα της Πανάκειας και ότι αν δεν το κάνεις ή αυτοί που δεν το κάνουν ανοίγουν το κιουπί της Πανδώρας.

Mήπως κάποιοι άλλοι άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας παρουσιάζοντας το εμβόλιο ως Πανάκεια δίνοντας προνόμια στους εμβολιασμένους και κυνηγώντας τους ανεμβολίαστους το αχρήστευσαν οι ίδιοι από μόνο του;

εδώ μπορείς να διαβάσεις ή να ακούσεις το κείμενο
άλλη πηγή "Overton Windows" - ποια είναι αυτή η θεωρία;