πλήρωσεν ΜΕΝ διάβασε ΔΕ

Day 4,909, 08:00 Published in Greece Greece by vanzel papado

Ιούδας ο Ισκαριώτης & ο κορβανάς

Το κέρδος της αμαρτίας του μάταιο

Το άνοιγμα του εαυτού του προς το σκοτάδι & η δεύτερη προδοσία, η χειρότερη,που πρόδωσε την ψυχή του. Αντί να μετανοήσει αυτοκαταστράφηκε.

το παλληκάρι, αστόχησε

Πάμε στο επίθετο, Ισκαριώτης όπου συνδέεται σαν το ειδικό στιλέτο πού χρησιμοποιούσαν οι ζηλωτές κατά τις επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον των Ρωμαίων .
το endorse της προδοσίας
Τον πρόδωσε είτε από αγανάκτηση, ίσως πάλι να ένιωσε να προδίδονται οι προσδοκίες του στον απελευθερωτή Μεσσία, ίσως Τον εξαναγκάζει έμμεσα να ενεργοποιήσει τη θεϊκή του δύναμη !

Δέν το γνωρίζω να σας πω ,ας πάμε στα παρακάτω.

Κατόπιν στον Δείπνο και ενώ έχουν ειπωθεί σημαντικότατα μηνύματα για την ανθρωπότητα ,όπως το...... οι πτωχοί τώ πνεύματι.. και άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσης , φτάνουμε στο προδοτικό φίλημα
Ξεκινά ο δικός μας και καταμαρτυρεί
σας λέω, ένας από σας θα με προδώσει. Αυτοί λυπήθηκαν κατάκαρδα κι άρχισαν ένας ένας να ρωτούν:Μήπως εγώ, Κύριε;Μήπως εγώ ; φτάνουμε στην σειρά του Ιησού όπου τους έδωσε τούτη την απάντηση,Όποιος βούτηξε μαζί μου το χέρι στην πιατέλα, αυτός θα με παραδώσει. Αλίμονο όμως στον άνθρωπο εκείνον που θα προδώσει τον Υιό του Ανθρώπου. Θα ’ταν καλύτερα γι’ αυτόν να μην είχε γεννηθεί. Ρώτησε κι ο Ιούδας, που τον πρόδωσε: «Μήπως είμαι εγώ, Διδάσκαλε;» Κι ο Ιησούς του απάντησε:
« Μα Και βέβαια, όπως το είπες».

Μετά έχουμε το λάβατε φάγατε ,που χαρακτηρίζει το σώμα μου,Ύστερα έχουμε το ποτήρι που χαρακτηρίζει το αίμα του σαν τη θεία Κοινωνία ,και φτάνουμε χωρίς δισταγμό στην ώρα του προδοτικού φιλήματος.

Χαίρε, Διδάσκαλε! και τσουπ τον φίλησε.

Αφού πρώτα είχε δώσει τον τόπο και τρόπο που θα δρούσε ,και γνωρίζοντας οι αρχιερείς .

Φίλε, κάνε αυτό για το οποίο ήρθες του απαντά ο Jesus που αυτά τα είχε για κολατσιό καθότι όπως προείπαμε Jesus...

Δεν κανει κάτι για ν αποφύγει τη σύλληψη που είχε πλέον δρομολογηθεί. Αλλά Του άπλωνε το χέρι και μετά τη σύλληψη, για να επιστρέψει κοντά Του και να σωθεί!
Μάταια

Φτάνουμε πάλι πίσω στους αρχιερείς, και το κέρδος της αμαρτίας που ήταν μάταιο ,η αμαρτία δεν ήταν απλά η προδοσία, αλλά ένα άνοιγμα προς το σκοτάδι, κατόπιν διαπράττει και τη δεύτερη προδοσία, τη χειρότερη :όπου προδίδει & την ψυχή του προφανώς εμείς δεν μισούμε Ιούδα & Αντί να μετανοήσει, αυτοκαταστρέφεται γενναία μέν... καθώς είναι δικαίωμά του , όμως χάνει το παιχίδι της ΑΓΑΠΗΣ που είναι η ανάπαυση της ψυχής που λέγαμε παραπάνω .


Μεγάλη Πέμπτη
ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ στον σύνδεσμο άνωθεν