[UPDATE] Miért csinálnék és miért nem BH körlevélt

Day 4,894, 13:05 Published in Hungary Hungary by kisborok

Kedves Játékosok!

Nagyon felületesen olvastam a cikket (Sh ahogy én látom). A kommenteket egyáltalán nem olvastam. Ez cikk nem is felétlen a bh problémáról szól, hanem arról, hogy az okostelefonozás mennyire felborítja (?) a játékot ha a játékosok közti kommunikációról van szó.
Mire is gondolok?
Régi időkről kell írnom először is.
Régen, index I. idején szinte minden játékos asztali géppel/laptoppal nyomta. IRC klienssel kommunikáltak. Mindössze a szoba linkjének közzétételével, regisztráció nélkül bárki be tudott lépni a csetre.
Rendkívül népes volt.
Ahogy telt az idő, egyre inkább elnéptelenedett a játék, közben megjelentek az okostelefonok. Okostelókon már nem működött a webes IRC kliens. Programot kellett volna már telepíteni, és megfelelően beállítani.
Megjelentek a más és más kommunikációs csatornák erephez, lásd, századcset, discord, telegram.
Századcset, csak századon belüli kommunikációra volt alkalmas. De szinte nem is használták a játékosok.
Discord a játék által is volt reklámozva. Rendkívül fejlett kommunkációs forma mivel asztali gépen és mobilon is használható, előzményeket is láthatunk, így nem maradtunk le a korábbi szövegelésekről. Telegram is ilyen szempontból rendkívül hasonló. Viszont mindkettő regisztrációhoz kötött. Némileg nehezebb a beizzításuk. De ez viszonyítás kérdése.
Akartam bedobni egy bárki által szerkeszthető google táblázatot, megmutatva, hogy egyszerűbben is lehet akár nyilvános listát, vagy mittudomén mit használni BH-szerzéshet. Erre amint linkeltem mobilomra, és akartam annak böngészőjében szerkeszteni, egyszerűen nem tudtam.
Szóval pech.

Mi a francnak használunk okos telót. Miért nem csak PC-t.
Egyszerűbb lenne, egyszerűbb maradt volna. 😃
Kétkattos vagyok. Nincs kedvem mélyebben foglalkozni a témával.

[UPDATE]
Na mégis. Íme egy űrlap: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeKqUSZNx_SlNh2Fl69lCc3JRmxfDMQvQqbj-8sLITOqe2Glw/viewform
A válaszok pedig itt látszódnak:ha nem megy a lejátszás, akkor itt a linkje: https://youtu.be/gDAQ5hUUzRo

kisborok voltam. vagy nem?


Újságíráshoz technikai tutorial nem csak kezdőknek (újra)