[МОС] Недељни изазов, епске борбе и ПП

Day 4,893, 03:07 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo Obrazovanja Srba


Поштоване еСуграђанке и еСуграђани,

У складу са планом рада Министарства образовања Србије овог месеца, представљамо вам кратко упутство које се односи на везу недељног изазова, епских борби и унапређивање налога.

Придружите нам се на телеграм каналу еСрбије! https://t.me/joinchat/ssdulzqze2xjZTI8Недељни изазов – основе и награде

Недељни изазов је први пут уведен дана 2163. по ерепублик времену. Има неколико варијација које се користе за различите прилике, а о једном сте могли читати у чланку Министарства информисања.
Недељни изазов функционише једноставно. Сваки ваш ударац вам доноси поене престижа, које користите да откључате награде које недељни изазов носи. Један ударац (hit) вам доноси 1 поен престижа, а кошта вас 10 енергије. Награде за недељни изазов су следеће:Након скупљених 40,000 поена престижа нема више награда, али ако дођете до краја изазова добијате медаљу Ловац на престиж (Prestige hunter). Недељни изазов почиње уторком у 00:00 по ерепублик времену.


Епске битке и њихов однос са недељним изазовом

Епске битке се дешавају након што је довољно штете нанешено у борби. Најчешће су епске борбе у четвртој дивизији (Д4). Штета која треба да се нанесе у борби да би она постала епска није фиксна него варира од различитих фактора. Обично је за четврту дивизију потребно између 65 и 70 милијарди штете. Епске битке можете пронаћи у подешавањима у табу ратови. Кликните на „filters“, затим на „progress“ и на крају на „epic battles“, након чега ће вам се појавити списак епских битака, ако у том тренутку постоје.


Веза између епских борби и недељног изазова је следећа: у случају да ударате у епској борби, један ударац вам доноси 2 поена престижа уместо једног. То значи да ако испуцате хиљаду енергије у епској борби, рачунају вам се поени престижа као да се потрошили две хиљаде енергије. То се може додатно повећати ако користите појачивач престиж поена, који најчешће можете освојити на Power spin.
Србија сваког уторка организује епску борбу у Д4, у оквиру тренинг рата са савезницима. Ако нема правих ратова, чувајте своју енергију, како би скупили што више поена престижа, тиме унапређујући свој чин и освајајући више награда које вам могу користити.

Недељни изазов за регуларне играче и „пакеташе“

Нажалост, ова игра је као и многе друге, постала „колико пара, толико музике“. Ваш напредак без пакета је значајно спорији него код играча који имају активне пакете.
Основни ниво енергије је 600, ако сте достигли одређени искуствени ниво. Уз q1 и q2 кућице (о њима другом приликом), имаћете 740 енергије. Нека буде да сте уз разне изазове дошли до 900 енергије (да заокружимо, лакше је). Ваше испуцавање у епској борби, ако искористите сву енергију, донеће вам 360 поена престижа. Тиме ће ваша основна обнова енергије да скочи са 10 на сваких 6 минута на 17 сваких 6 минута. У току тог дана, вероватно ћете доћи и до 20 енергије на сваких 6 минута, односно 200 енергије на сат.

Ако прво следеће испуцавање енергије имате у осам ујутру и активно трошите енергију током дана, на пример до поноћи, успећете да испуцате отприлике 4000 енергије, што вам доноси 400 поена престижа. Тај број се повећава јер новим поенима престижа добијате нове бонусе за обнову енергије, али отприлике ћете доћи до краја недеље на неких 3500-4500 поена престижа. Тако бисте завршили недељни изазов са 17 чоколадица више, 1000 више места у складишту, 4 појачивача штете, шест токена за ресетовање фабрика и 15 карата за селидбу.

Сада да видимо како играч који поседује исти ниво енергије (900), али има Blitzkrieg i Power Pack. Играч са та два пакета у старту има 3100 енергије и регенерацију исте од 300 на сат (30 на сваких 66 минута). У епској борби уторком, играч са ова два пакета ако испуца сву енергију, потрошиће 6200 енергије и добити 1240 поена престижа у тој борби, наспрам 400 поена престижа које осваја играч без пакета. Ти поени престижа му омогућавају да регенерација „пакеташу“ скочи са 300 енергије сваког сата на 420 енергије по сату.
Следећег дана, ако крене од ујутру као и претходни пример, „пакеташ“ ће испуцати око 11, 000 енергије, што ће му донети око 1100 поена престижа дневно.

Са истим бројем сати проведеним у игри, играч без пакета ће освојити 3500-4500 поена престижа, док „пакеташ“ може освојити преко 8500 поена престижа, што му најмање доноси 40 чоколадица више него обичном играчу. Наравно, ово су грубе процене, јер у реалности играч са пакетима осваја значајно више поена престижа, има више енергије преко енергетских центара, неретко и испуни цео недељни изазов.

Моје лично искуство из ове недеље је да сам, уз оба пакета, без редовног тенковања, скупио 10,000 поена престижа и имам 640 енергије које могу обновити сваког сата. Скупио сам 87 чоколадица, наспрам двадесетак које скупи регуларан играч; то је разлика од око 300 чоколадица месечно. То је 30,000 енергије више које могу искористити у некој битној борби, а да не говоримо о бржем напредовању чина.

Имајући у виду оба случаја, видимо да играч са пакетима има далеко више простора за напредак од играча без пакета. Општа војна моћ налога драстично расте коришћењем пакета; стога, држава Србија ће се потрудити да обезбеди пакете перспективним играчима, како би се моћ Србије на бојном пољу увећала.

Овај чланак је требало да садржи и стратегије у унапређењу налога, али би био предугачак; стога, стратегије о унапређењу налога, како копнених тако и авио, у неком од наредних чланака.

С поштовањем,
Министар образовања Србије,
Кешиг