[МОС] Позив на активацију на телеграму + упутство

Day 4,892, 01:29 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo Obrazovanja Srba

Поштоване еСуграђанке и еСуграђани,

пред вама се налази кратко упутство и позив за активацију на Телеграм каналима српске ерепублик заједнице. За почетак, кратки туторијал.


Шта је то Телеграм?

Телеграм је месенџер, то јест апликација која служи за комуникацију међу саговрницима, у којој су наши играчи створили неколико група (канала) у којима се врши међусобна комуникација и раземна искуства и савета. Телеграм је потпуно бесплатан и једноставан за инсталацију и коришћење.


Како да инсталирам Телеграм?

Уколико сте на (Android, iOS, Windows Phone)телефону, процедура је следећа:

1.За почетак, уђете на свој маркет апликација (Google play, App Store, Microsoft Store), и у претраживачу наведете „Telegram“ апликацију.2.Нађете апликцију која има значкицу плавог круга са белим авиончићем и извршите инсталацију.
3.Након завршене инсталације, наведете ваш број телефона, после чега ће те добити СМС поруку са кодом за активацију, који је потребно само да поновите у одређеном за то прозору.4.Изаберете себи име.
5.После чега ако сте на мобилном телефону, уђете преко мобилног претраживача на овај чланак, и пређете по овом линку (https://t.me/joinchat/ssdulzqze2xjZTI8) и бићете аутоматски упућени на канал еСрбије.

Телеграм можете користити и преко вашег рачунара, на следећи начин:

1.Пређете на сајт:https://telegram.org
2.Изабаерете да преузмете Телеграм апликацију.3.Извршите инсталацију (инсталација Телеграма се не разликује од инсталације било ког другог програма на вашем компијутеру)

4.Пређете на плаву иконицу Телеграма која се појавила на вашем радном столу, извршите ауторизацију путем телефона, изаберете име.

5.После чега, вратите се на овај чланак, пређете преко овог линка (https://t.me/joinchat/ssdulzqze2xjZTI8) и дошли сте на канал еСрбије. Канал еСрбија има нова правила понашања, која можете прочитати овде.
Такође, постоје и многи корисни канали везани за игру, као што су:

Канал који вас обавештава о епским копненим биткама: https://t.me/epicsglobal
Канал који вас обавештава о епским авио биткама: https://t.me/epicsair
Канал који вас обавештава о покренутим законима држава: https://t.me/erepubliklaws
Канал за односе са јавношћу еСрбије: https://t.me/javniservisesrbije

Шта држава Србија има од мог присуства на телеграму?

Пре свега, активност, вашу упознатост са тренутном ситуацијом и усмеравање штете. На телеграму се увек можете информисати о тренутном стању од неког играча, не чекајући његов одговор на поруку и игри; самим тим постајете активни члан заједнице. Такође, на телеграму се можете брже информисати о приоритетима за борбе Србије, чиме се спречава непотребно расипање штете. И најважније, можете подићи интересовање за игру што ће утицати на вашу активност а активни играчи су кључни за будућност еСрбије.


Најбитније за крај – шта ЈА имам од Телеграма? Пратим наређења редовно и информисан сам добро. Шта има на Телеграму за мене?

Ерепублик постоји скоро 14 година и представља једну од дуговечнијих browser игара. Њену дуговечност не захваљује толико својим механизмима игре колико играчкој заједници. Добар део играча и даље игра игру због веза које су створене преко ње. Наши играчи су у доста наврата организовали скупове широм Србије како би уживо могли да се друже. Познанства и пријатељства која су се овде створила надживеће и гашење сервера ове игре. Сервери су привремени, пријатељи остају за цео живот.

Став вашег министра је следећи: ако сте за године играња нашли једног правог пријатеља који ће вам пружити руку у невољи; онда је сваки минут проведен у игри добро потрошен.

Надам се да ћемо се видети ускоро на каналу еСрбије!

С поштовањем,
Министар образовања Срба
Кешиг