НАП између Србије и Хрватске

Day 4,883, 06:47 Published in Serbia Serbia by Strahinjic lll
3.4.2021.

Поштовани грађани,

Почетком мандата одлазећег председника Живанчевића, почеле су да колају гласине о томе како Србија има договорен мировни споразум (познатији под скраћеницом НАП) са Хрватском. Узрок оваквим гласинама су биле ситуације у којима су Хрвати имали корист од напада на Србију али се они ипак никако нису дешавали.

У једном моменту, добио сам информације од неколико чланова Владе које су потврђивале те гласине. Добио сам их у тренутку офанзиве Хрватске на Румунију, након одбијања Србије да том савезнику помогне постављањем закона о природном непријатељу на Хрватску.

По добијању ових информација, започета је организација која би довела до тога да се тај НАП прекрши, или да се макар направи таква ситуација да ће бити јасно да он постоји, с обзиром на одбијање председника и министара да признају његово постојање.

У наставку чланка, даћу вам хронолошки информације које, склопљене у једну целину недвосмислено показују да је НАП постојао, да је у једном тренутку прекршен са наше стране, а затим поново договорен. За неке информације немам дозволу да поставим снимак конверзације па ћу написати транскрипт разговора уместо тога. Такође, не могу откривати имена свих својих инсајдера. Снимци и имена свакако постоје и могу бити употребљени у случају веће потребе.
Високорангирани члан Владе ми открива информацију о постојању НАП-а, негде око 15.3.

Моја комуникација 16.3. са румунским званичником.


Потврда навода румунског званичника од стране члана наше владе.Потврда горе наведених информација логовима са чета између ФА и Румуна и Живанчевића и Румуна.


Ово је разговор једног нашег играча са хрватским лидером и стратегом Здлемијем, који је алфа и омега њихове заједнице. Наравно да је јасно да он неће јавно откривати постојање тајног НАП-а са Србијом али је из његових речи јасно да неки договор постоји. Такође, подсећам вас да се све дешава у току офанзиве на Румунију, која очигледно није била у фокусу Здлемијевих жеља, за разлику од САД и Шпаније, што је јако битно запамтити како би се низ догађаја који ће уследити правилно растумачио.

А чисто и да подсетимо грађане од када датира тај "искрен однос пун поштовања" између Здлемија и ФА, односно продаје налога Хрватима:


Оно што је за овај део приче још занимљиво је да је непосредно после овог разговора, а у току превирања на Телеграм каналу еСрбије око постојања НАП-а и помињања увођења диктатуре у Србији, Здлеми објавио следећи узвик:


Након што сте прочитали приватну преписку Здлемија са нашим играчем, надам се да вам је и јасно лицемерје исказано у узвику који је објавио.Пошто је ситуација претила да постане изузетно озбиљна у смислу нарушавања угледа наше државе пошто је постајало јасно да ФА и Живанчевић немају намеру да помогну Румунима, почело се са организацијом која би довела до тога да њих двојица буду доведени у ситуацију у којој морају да помогну савезнику или би им се у супротном увела диктатура. Направљен је посебан канал на Телеграму у те сврхе.
Направљен је договор да се стратешким померањима Србија доведе на границу са Хрватском у Румунији, а симултаним постављањем закона на Хрватску од стране неколико савезника, наш председник примора да и он то уради. Тако је и урађено, Србија је дошла у ситуацију да узимањем регије Трансилванија излази на границу са чак 3 румунске регије под окупацијом од стране Хрватске у којој је немогуће да Хрвати избегну постављање закона са наше стране.Здлеми је овде био у тзв. win/win ситуацији јер би одбијањем Србије да покрене закон на Хрватску свима постало јасно да има договор са том државом, што би довело до огромног револта међу савезницима и то би свакако ишло у корист нашим противницима. Са друге стране, покретањем закона, прекршио би се НАП и Хрватска би имала свако право да не испоштује свој део договора. Што ће се касније и десити али не у циљу брисања Србије, већ дејстава Хрватске и њених савезника у САД, за које смо раније видели да је трн у Здлемијевом оку, за разлику од ФА са којим "има искрен однос пун поштовања".Само 5 минута након што је Живанчевић рекао како нема потребе да се помогне савезнику, ФА покреће закон на Хрвате. Што је поприлично неуобичајена пракса у свим државама већ дуго времена, овакве законе готово увек покрећу председници држава. Очигледно је да је ФА морао да се доказује домаћој јавности на све могуће начине иако је све ово, како ће се касније потврдити, само представа за шире масе које не прате превише ситуацију на терену.Међутим, покретање закона је био само први корак помагања савезнику који није био довољан, било је неопходно изгласати тај закон. Па, по предлагању нашег закона, Хрвати покрећу следећи потез. Немојте ме држати за реч о тајмингу напада, да ли је било непосредно по нашем закону или је та битка већ била покренута, у сваком случају она се симултано одвијала у времену гласања за наш закон на Хрвате.

У питању је битка за регију Источна Република Српска, тада у поседу БиХ, а која се граничи са две наше оригиналне регије - Војводином и Западном Србијом:Победом у тој борби, Хрвати би очигледно дошли на границу са српским оригиналним регијама, што је могло значити само једно, услед кршења договореног НАП-а - одмазду за неиспуњен договор и напад на Србију по преузимању иницијативе.

С обзиром да је ФА био приморан да се не понаша онако како је то Здлеми желео, био сам уверен да је напад на ИРС била метода притиска којим би он довео до нових уступака са наше стране, а на штету наших савезника. У том тренутку сам мислио да ће Здлеми на овај начин приморати ФА и Живанчевића да оборе закон на Хрвате и да одустану од помоћи Румунији. Али ће се испоставити да је Здлеми, што је већ и сам признао, имао други циљ.

Сада се враћам на део где Здлеми говори како наше регије нису у фокусу његових интересовања. Такође, видели смо да то није ни Румунија, иако су они били већ под нападом и окупиране су им неке регије. Циљ су били САД и Шпанија, а као што смо већ видели, део НАП-а је био како наш тренинг рат са Американцима неће бити рушен од стране Хрвата уколико се будемо понашали како они желе.

Тако је Здлеми искористио ову прилику да примора ФА да не пружи помоћ САД у офанзиви која ће на ту државу уследити, тренинг рат између Србије и САД ће бити угашен и стога ће Србија бити онемогућена да уопште директно учествује у одбрани САД, државе која је у том тренутку претендовала на улазак у Астерију. Дешавања која ће уследити, неминовно доказују ове тврдње.

Ово је снимак кружне поруке конгреса по покретању закона на Румунију. И овде видимо једну лаж пропраћену контрадикторношћу у изјавама.

Лаж је да се овакви закони увек чекају до краја изгласавања. То се ради у ситуацијама када се противник "пеца" и када није извесно да ли закон може бити ефективно искоришћен, односно да ли ће постојати граница између државе која га покреће и државе ка којој се покреће јер, у случају губитка границе изгласан закон губи сврху јер не може бити примењен. Такође, постоје и тзв. "трол" закони или закони који се покрећу тактички, као механизам стицања предности иницијативе у рату, у случају потребе. Међутим, у случају да потреба за изгласавањем закона дефинитивно постоји и да не постоји шанса да држава на коју се покреће закон избегне постављање истог, нема никакве потребе да се изгласавање закона одлаже до самог краја.

Контрадикторност се проналази управо у изјави председника Живанчевића који и сам признаје да су Хрвати "сатерани у клопку". Стога, потреба за чекањем ка изгласавању закона не постоји, што Живанчевић очигледно не разуме па на овакав начин својим наступом то и јавно показује.

Шта ово показује? Показује управо оно што сам навео у претходном параграфу, а то је да није постојао ниједан разлог за одлагање изгласавања закона осим тог да је у том тренутку постојао нови разговор између ФА и Здлемија којим би се постигао нови договор о издаји савезника од стране Србије.Како иде даљи ток дешавања?

Хрвати без проблема губе од Србије у Румунији што би било потпуно нелогично у случају да нисмо имали договор са њима. Једноставно, ми нисмо у овом тренутку способни да војно парирамо Хрватима уколико они желе да нас победе. То се јасно видело у неким каснијим биткама када смо лагано добијани са нулом или евентуално узимали по неку авио рунду у којој Хрвати нису ни пружали отпор. Циљ напада на Хрвате у Румунији, без постојања НАП-а, никако и не би могао бити победа над истима, већ једноставно пружање помоћи савезнику у невољи.

Чак и у случају вишеструких напада од стране наших савезника на Хрватску, који су се десили, такве ствари би се решиле укључивањем других хрватских савезника и растерећењем истих. То је оно што се радило док је Астерија доминирала. КОД државе су помагале једне другима колико су могле, покретале симултане нападе, успевале да ослободе по неку регију под окупацијом од стране неке државе из Астерије, али укључивањем других држава, врло брзо су се ствари враћале на старо.

То се, у датом моменту, није десило јер су Хрвати имали други циљ. Релативно брзо и лако су избачени из Румуније и усредсредили се на друге фронтове, знајући да ће Румунија ускоро поново доћи на ред, овога пута од стране држава којима она јесте у фокусу - Мађарске и Турске, што се данас и види с обзиром да оне окупирају Румунију у тренутку писања овог чланка.Нови циљ Здлемија су биле САД. Знајући шта ће се десити, ФА на годишњицу НАТО бомбардовања Србије позива САД у Астерију како би у јавности изгледао као велики пријатељ те државе.

И ово би изгледао као доста рационалан потез да није претходно описаних дешавања, да САД нису држава која је месецима била на чекању уласка у Астерију јер готово никада нису учествовали ни у једној озбиљнијој акцији Астерије и да САД нису држава којој је ФА, као Ципелић, неколико година правио огромне проблеме покушавајући да јој уради ПТО.

Да ствар буде апсурднија, пре позива у Астерију ФА шаље Американцима 5 милиона валуте српског државног новца са НБС, као захвалницу јер су ови учествовали у једној од акција Астерије. Ово је потпуно суманут потез из више разлога. Али пошто би објашњавање истог била превелика дигресија, задржаћу се на теми чланка, а тему уласка САД у Астерију ћу, надам се, обрадити у засебном чланку.Да приводим текст полако крају.

После одласка Хрватске из Румуније, наша власт то представља као огромну победу и велику помоћ. Надам се да вам је свима јасно да до исте никада не би дошло да ФА није био притеран уза зид, због чега је морао да прави друге уступке Хрватима.

Рат између Србије и Хрватске је завршен и оне немају директних окршаја неко време. Недавно, Хрвати крећу у остваривање свог плана и савез КОД покреће организовану инвазију на САД. У склопу ове акције, на удар долазе и оригиналне регије Србије. Без икакве муке прво пада Војводина. Затим ми дижемо устанак у истој регији, а Хрвати моментално покрећу директан напад на Београд. Цео тај дан можемо видети узвике наших званичника, превасходно председника Живанчевића, како покушавамо да ослободимо Војводину али и одбранимо Београд.

Већ тада је сценарио који следи био потпуно јасан:


Оно што сам навео се и дешава, Хрвати нам нападају последњу регију коју смо држали у САД - Аризону. За разлику од само 24 сата пре тога, када смо имали безброј узвика за одбрану Војводине и Београда, готово да немамо ниједан позив за обдрану Аризоне. На Телеграму као ниво приоритета битке имамо средњи ниво за Аризону што је потпуно бесмислено с обзиром да је та битка била једини прави рат који смо имали тога дана. Ниво приоритета је, у том случају, морао бити макар висок или, с обзиром да нам је била последња регија у САД, чак и максималан (као што је био дан пре тога за одбрану Београда).

На питања постављана током целог дана зашто је приоритет у Аризони тако ниског нивоа, Живанчевић одбија да одговори игноришући их. Тек под пристиском на чету конгреса, даје одговор који додатно доказује све тврдње које сам навео, а омаловажава интелигенцију сваког играча који имало прати ратове и познаје системе наредби:


Дакле, на више него смислена питања, дају се небулозни одговори који могу да прођу искључиво код неинформисаних играча, а притерани у ћошак, конгресмена који се дрзнуо да постави иста, ФА избацује са чета Скупштине.

Пошто смо без отпора избачени из Аризоне, Хрвати без отпора пуштају да ослободимо Војводину и Београд:


Било је потребно затворити рат:


Оно што је уследило после овог узвика је:


Наравно да ће се наши властодршци трудити да на све могуће начине оповргну тврдње које сам изнео у овом чланку. Али, ако узмемо у обзир да немају ни толико одговорности да кажу ко је аутор чланка због кога је банован орг МУП-а, зашто бисмо очекивали да признају да имају тајни НАП са Хрватском.

Верујем да су сви играчи који знају како функционишу ратови и познају ратну стратегију већ одавно схватили шта се дешава. После свега што сам вам изнео у овом чланку, верујем да је и оним слабије упућенима остало једино да саберу 1+1.

Или, ако треба, да нацртамо...