Прво председничко обраћање-Март 2021

Day 4,856, 12:27 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije

👉Поштоване еСрпкиње и еСрби, драги саборци,🙏
еСрбија постоји више од једне деценије. За то време углавном смо ми доминирали у игри. Неки из нама суседних играчких заједница су потрошили добар део живота, огромне количине новца, многе месеце планирања, прављења комбинација, куповине налога и сервера, не би ли макар на месец дана осетили како је бити еСрпкиња или еСрбин. Када су они тукли, ми смо тукли више, када су они имали велике стратегије, наше су биле успешније, када су они муљали, ми смо и на то имали одговор.
Бити део српског народа није лака, али јесте величанствена судбина. То што ми носимо у себи неке нама блиске заједнице не могу да схвате. Нити у игри, нити ван ње. Ми смо као опруга – притиснути јаче, одскочимо више. Из наших највећих пораза црпимо снагу за најблиставије победе. Оно што су наши преци изнели, много већи народи сигурно не би. Оно што смо МИ извели у овој игри, нико други не може. „Џаба вам новци моји синовци“ певао је Балашевић. „Директори“ би рекли: „памет се не купује“.

👉Ми смо Срби, како у овој игри, тако и ван ње. И то нас обавезује да не напуштамо битку без снажног отпора. Јесу нас ови банови озбиљно осакатили, јесте много играча решило да коначно од свега дигне руке, али у разговорима с великим бројем људи видим да смо и даље жељни да се боримо до краја. Ја сам председник који ће се борити. „Мрите часно кад мријети морате“, па шта буде. Дићи руке у ваздух је најсигурнији пут до пораза.

👉Што се овог мандата тиче „ми знамо судбу и све што нас чека“. Знамо да дуго нисмо били оволико слаби. Знамо да је ово прилика у којој ће нас брисати они који годинама маштају о томе да буду еСрби макар на месец дана. Сад, постоје два приступа могућим решењима проблема који имамо са админима. Први је да се иде на бојкот, да се не купују пакети, други је да се пружа отпор, издржи шта се издржати мора и сачека прилика да се узврати.
Бојим се да они који се залажу за бојкот прецењују забринутост власника игре за њену судбину. У добром месецу продаја пакета доноси нешто преко двадесет хиљада евра прихода. Не верујем да од тога могу да се плаћају просторије, бруто плате директорима, програмерима, илустраторима, порези на добит (Ирска, Шпанија, Румунија, где год), потрошни материјал, итд, а да власнику остане пуно на крају месеца. За те паре што дају људима који се понекад позабаве овом игром могли су до сада да направе много већи профит бавећи се нечим другим. Они ово не држе само због пара – да је тако, не би бановали оволико играча пре продаје пакета и тако себи смањили приходе за бар 5% у овом месецу (вероватно значајно више, пошто не вреди пуно Blitzkrieg pack кад се нема Power pack, а са овим уклањањем хитаџија обезвређен је значајно и Maverich Pack). Ако бисмо и решили да их ојадимо бојкотом за још коју хиљаду месечно, то не би имало неки велики утицај на напредовање наших легенда налога (сем ако се не досете да уведу легенду 30 или тако нешто), али би имало катастрофалне последице за наше пилоте, који не би довољно брзо напредовали. За који месец нашег бојкота би неки Хрвати, Турци или ко год већ рутински узимали СХ на нашој страни у нашим биткама, трошећи значајно мање чоколадица.
-И да остваримо циљ бојкота (да се одбанују налози, казне и они из другог савеза, да признају админи да су сами криви што су оставили код који омогућава додатно тенковање и свима уплате по 1000 голда на налоге, итд. ), опет би они по старом добром обичају то извели тако да нити ми будемо задовољни, нити правде буде довољно да поремети равнотежу (тј. да на крају опет буде промена које иду нама на штету). Бојкот у којем би се дало очекивати да имамо резултате после око месец дана бих могао да подржим. На спремност огромне већине да барем три месеца не купују пакете док се не испуне сви наши захтеви не би требало да се ослањамо. Из личног искуства знам да чим се једном радикално смањи интензитет играња, прво све пређе у свакодневни двоклик, па онда двоклик једном у пар дана, док не осванете са „dead citizen“ на налогу.

👉Оно што ће нас држати у игри су ОТПОР и БОРБА. Нећемо овде победити „из ударца“, нити ће се десити неко чудо. Тројке против Хрвата у последњој секунди не дешавају се баш сваки дан. Ако нас буду обрисали, што је реално да се догоди, и за такве ситуације постоји решење. Надамо се, али се у то не уздамо, да ће админи благовремено да реагују на наше жалбе. Сад морамо да видимо како за почетак да дођемо у посед лопте и позицију за шут. А кад дођемо до тога, поново ће бити „то могу само Срби“.
Ширина подршке коју сам добио (што у броју странака које су иза мене и безусловно ме подржавају, што по снази јединица чије су команде свесне овога о чему пишем) такође значи да ће и сви ти људи учествовати у доношењу одлука о томе како да наставимо да се боримо у овој игри. Нисмо „превазишли разлике“, али јесмо неке раније анимозитете и сујете – ништа преко тога у овој ситуацији није ни потребно.
Принципи рада ове владе биће:
ЈЕДИНСТВО – СЛОГА – ОТПОР – ИНАТ

👉Трудићу се да не стварам нове поделе и да се свима обраћам с поштовањем. Чланови мог тима су већ показали да су у стању да ураде исто. Настојаћемо да сложно изнесемо овај мандат и прегрмимо једну од највећих криза до сада. Пружаћемо отпор на свим пољима и нећемо дозволити да нас напусти српски инат.
Захвалио би се свима који су ме подржали, унапред сам захвалан свима који ће ме тек подржати. Дугујем захвалност и онима који су одлучили да у овоме не буду на истој страни као ја. И они су део наше заједнице и без њих она не би била то што јесте.

👉Што се тиче конкретних планова МоД тима и целе Владе РС везане за одбрану земље објавићемо сутра у "прајм тајму" (prime time), у новинама Министарства Одбране.

👉Оно што треба да знате да иако смо спутани од стране Админа на све могуће начине, имамо неописиву ЕНЕРГИЈУ и ЕЛАН који нас гура да државу сачувамо а да ујединимо све нас у борби за Отаџбину. Као што сам већ раније рекао, ми смо прешли два нивоа ове игре (easy and normal), остаје нам овај трећи најтежи ниво. Не заборавите ми смо Срби-Небески народ. "И сада кад читам чланак Кандидатуре за Председника Србије скочим са столице и тражим пушку по кући". Чувајте енергију, чувајте енерџи барове, штекове... ускоро креће прави БОЈ! 🦾🦾🦾С поштовањем
Председник свих еГрађана
МаркоЖиванчевић!