ANALIZA KONGRESNIH IZBORA - februar

Day 4,851, 15:16 Published in Serbia Serbia by Belobradi Jr

Kasnim sa analizom, previše čudnih situacija u prethodnom periodu sputalo me je da ranije izreknem po koju reč, te koristim ovaj trenutak slobode da pružim utočište informacijama i zaštitim ih od zaborava.

Kongresni izbori ovog puta počeli su na izborni dan. Šuškalo se u redovima duboke države da će Samo Srbija imati cenzus, međutim ipak se pogrešno računalo vreme kada admin preseče i odluči ko deli mandate naroda.

Za ove što mi zameraju što ne ubacujem slike, nije zato što me mrzi, već po malo i ne umem. Međutim, još uvek mogu da se vadim na kratak staž u ovom modulu. Hvala svima što mi upućujete kritike, možda i bude nekad nešto od mene.

Tačno 613 birača je validno glasalo, dva poništena glasa (1 SSS, 1 SMU), ja po prvi put u kongresu, Marko po drugi put od kako se ponovo rodio, Khesiga nismo videli od izborne noći, valjda će da plati onaj račun u kafani...

Srpska Saborna Stranka

Sa manjinskim koalicijama apsolutno dobar rezultat ostvarila je ova lista. Sigurnih 12 mandata, u ranim jutarnjim časovima bilo je tu i sitnije razlike, međutim stabilno biračko telo nije zakazalo i totalni rispekt za ovaj izborni rezultat.

Stranka Moralnog Uskrsnuća

Okruglo 10 mandata, od čega dva su pripala Narodnoj Uniji, je veliki iskorak za ovu listu. Nekih 2% je delilo od dodatnog mandata...

Akcioni pokret

Ovog puta 7 mandata, neki bi rekli da je to loš rezultat, ali kada se sve oduzme i sabere za najkonstantniju partiju u kongresu ovo je još jedan položen ispit zrelosti.

Ujedinjena eSrbija

Brojali su do 6 mandata ovog puta, što je odličan rezultat obzirom da imaju padajući niz trenutno. Opet će se lomiti za prolaz u kongres, ali budnim okom nadziru političku lestvicu i treba ih se čuvati do poslednjeg minuta ( ne pitajte kako znam...).

Srpski Narodni Front

Veliki udarac za SNF na izborni dan, Stefan Mauzer dobio je privremeni ban (nisam planirao ovo da izrimujem, majke mi). Sa 5 mandata u kongresu na začelju tabe, definitno im treba reoganizacija i opet su ubrojali rezultat koji ne pokriva broj članova partije.

Očekivao sam manje od 600 birača, pa čak i manje od 550 kada sam video ko je sve banovan tog dana. Probuđeni su apstinentni, što je ogroman napredak. Banovano je desetak multija pre izbornog dana, što je još veći napredak.Belobradi Jr