Romperi na proputovanju

Day 4,851, 01:04 Published in Croatia Ireland by Romperov odmetnuti sin

Probudio sam se jutros dosta rano, oko 06:00h, čekao me dug dan i puno posla. Nije lako planirati zavjere protiv starog i njegove ljubavnice. Oduvijek sam bio na maminoj strani u toj svađi. Nisam imao vremena za doručak pa svratih do Romperovog pekara po nešto za na brzinu iako me Romperov nutricionist strogo upozorio da se probam držati zdrave prehrane. Možda i bi da mi netko nije ukrao Romperov kulen koji sam držao na tavanu. Sumnjao sam na onog bolesnog susjeda Romper 3 koji me uvijek čudno gledao, ali nisam imao dokaza, a ni novca da angažiram Romperovog tajnog agenata.

No, vratimo se na priču. Dok sam jeo burek naslonjen na zidiću vidim Rompera 4 i 5 kako tumaraju cestom, izgubljeni, pod utjecajima opijata. Pomislih kako bi mogao u takvom stanju od njih izvući neke informacije pa upalim auto i krenem ih pratiti. Za ovakvu akciju potreban je dobar auto, a sve što sam imao je napušteni stojadin sa registarskim oznakama SK-1951-IG koji sam pronašao iza radnje Romperovog automehaničara. Auto je izgledao kao da ga nitko nije vozio godinama. Ubrzo se na autobusnoj stanici pojavio i Romper 2 pa su stvari stvarno postale čudne. Bilo je jasno da se nešto čudno događa. Sva trojica su krenula prema luci gdje je bila usidrena nekakva jahta. Kasnije sam saznao da se radi o jahti u vlasništvu Romperovog poslovnog kolege koji se bavio nekakvim ulaganjima i muljanjima. Imao je žicu za to, a i snažnu pomoć. Romperov knjigovoda brinuo se da se bude po propisima, Romperov stric je ubacio Romperovog netjaka u poreznu kod Romperove strine iz porezne. Mali nije bio bistar, ali je znao što ne treba dirati. Bila je to prava mafijaška mreža usko povezana sa državnim aparatom koju sam morao slomiti. Srećom, jahtu je vozio zajednički prijatelj Rompers cousin from Greece pa sam se preko njega uspio ubaciti da se približim i vidim što planiraju. Mogu samo ponoviti riječi Rompera666 da su to sve vražja posla.

Jedva sam izbjegao Romperovog šetača pasa koji je vodio Romperovog kućnog ljubimca kozu i ovcu da obavi nuždu. Umalo sam i ja obavio nuždu kad sam vidio Rompera sa Sjekirom, malo je reći da mi je sigurnost bila ugrožena. Znao sam da je u blizini i Romperov hooligan pa sam se pritajio u toaletu. Nije prošlo dugo dok nije ušao Romper glavom i bradom. Malo je falilo da se izdam i uskliknem, sve što me držalo je briga za Irsku i vlastitu sigurnost.Nije dugo prošlo, a jahta je krenula. S obzirom da sam podmitio Romperovog doktora znao sam da je odredište Irska, ali nisam znao da je u sve upleten i Romperov strojovođa koji je bio zadužen za neometan put. Pomislih što će Romperov strojovođa na ovakvoj misiji, za Irsku bi im bilo dovoljno nekoliko bandita poput Rompera 5 i onog luđaka Romperovog susjeda iz ulice. Situacija je postajala sve zamršenija, a meni je sve manje toga bilo jasno. Znam da su spominjali sve svoje neprijatelje koje su htjeli uništiti, ali ni na kraj pameti mi nije bilo da će se ista sudbina dogoditi i nama. Donedavno je sve bilo ok, kartali smo kod Romperovog pradide i sina mu, Romperovog oca. Često bi sa nama bio i Romperov tast. Pričali bi, šalili se, sve je bilo idilično dok Romperova zena nije saznala za Romperovog vanbracnog sina, a onda i Romperovu ljubavnicu koja je poludjela kad je Romper rekao da će ostati u braku. Krivila je mene i nije me mogla vidit. Čak su i Romperova ujna iz Kine pa i Romperova teta iz Minkena probale urgirati i popričati sa njom, ali sa njom nije bilo puno priče. Sjećam se da je jednom od bijesa razbila Romperov radijator kada joj je ovaj rekao da ga je na rođendan zvala Romperova tajnica.


Uspio sam kontaktirati svoje u Irskoj i rekao im da se pripreme, ali šanse nisu bile na našoj strani. Jahta je uskoro uplovila u Cork, a tamo pravo iznenađenje. Romper šalje Romperovog poštara da dostavi diplomatsku notu. Nisam znao što u njoj piše, znao sam samo da ne može biti ništa dobro. Nitko i dalje nije znao da sam i ja na jahti pa su očekivali da im veća opasnost prijeti sa kopna. Uspio sam uskočiti u kabine pokušavši ih iznenaditi kad ono šok! Romperov bot sa skripte okreće jahtu prema zapadu, Romperova medicinska sestra priprema Rompere za dug put. Čujem Romper of Istru kako pušta pjesmu 'Prokleta je Amerika' iako tu uopće nije njegov žanr. Tada mi je bilo jasno da je došlo do zabune i da je Romperova teta iz vrtića ipak bila u pravu kada mi je govorila da se ostavim ćorava posla i da pustim Rompere na miru. U onoj diplomatskoj noti pisalo je da trebaju benzina. Ljubavnica je možda bila luđakinja, ali nije bila glupa. Jahta je krenula prema SAD-u, a Romperi su bili spremni na veliku bitku. Zadnje što sam čuo prije nego sam iskočio sa jahte je da se Romperi moraju dobro pripremiti, posebno Romperov fizioterapeut, ipak netko mora pripremiti Romperov anus, tamo će biti najveća gužva kada stignu Amerima...

U miru sam gledao kako jahta odlazi i odlučio da iako odmetnut ipak neću završiti kao Romperov brat propalica koji se propio nakon što je digao glas protiv Rompera 2 pa su ga Romperov hooligan i Romper sa Sjekirom prebili. Vidim Rimperov kum sa svadbe ušao u krivu jahtu i ostao u Irskoj. Javljam svojima da se spreme, povest ćemo ga, a imamo i mi nedovršenog posla u Americi...

*Svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama je slučajna

Vaš,
Romperov odmetnuti sin