RIP Cico

Day 4,850, 05:51 Published in Croatia Croatia by Ludidmir

U mom malom kvartu je rođeno ili živjelo dosta poznatih osoba. Nabrojat ću samo neke od njih.
Slavni golman Dinama Željko Stinčić (rođen na Ferenčici), veliki pjevač i još veči čovjek Vinko Coce (živio do smrti u kvartu) Srečko Bogdan Čeči nogometaš Dinama, svjetski poznat profesor Ivan Đikić ima stan u kojem boravi kada je u Zagrebu. Kriminalac i bankar Ibrahim Dedić je živio i ubijen pred svojim stanom na Ferenčici, Jasna Zlokić je godinama živjela tu, Boris Babarović Barba - legenda Yu rocka i Crvenih Koralja, Branko Blaće operni pjevač ........ da ne nabrajam dalje

Ali za mene največi od svih je bio legenda Dinama i hrvatskog nogometa ZLATKO CICO KRANJČAR.

Cico je rođen i živio 3 kuće od mene u ulici. Dok nije prešao u seniore Dinama svaku nedjelju kad nije imao tekmu je haklao na školskom igralištu sa ekipom s kvarta nogomet, a mi klinci bi ih redovito gledali. Bio sam najmlađe dijete u ulici i njegov ljubimac, pa bi me nakon nedjeljne tekme uvijek vodio na sok. U ta zlatna - dobra stara vremena nije se pilo po kafićima, nego se pred dežurnim dučanom sjelo na klupe uz ogradu i pilo i zabavljalo se, pričale anegdote, prepričavale i komentirale tekme, a mi klinci smo uživali slušajuči starije dečke s kvarta. Ponekad bi i Cicin brat (koji je nažalost javnosti bio nepoznat) Damir Kranjčar znao donijet gitaru i družilo bi se do kasnih popodnevnih sati nekada čak i preskakalo nedjeljni ručak zbog društva starijih dečki, jer su bila vremena kada se poštivalo starije s kvarta.
Nakon potpisivanja prvog profi ugovora za Dinamo ta druženja uz hakl su prestala, viđanja se prorijedila, a odlaskom u Rapid i selidbom u Špansko gotovo i nestala.
Povremeno smo se vidjeli ili u HNS ili kad je u Zagrebu trebao taxi, pa smo otišli na brzinsku kavu ili kod Zdenka na šišanje (godinama se šišao isključivo u Preradovičevoj, pa u Alcatraz na kavu s još jednom legendom (Robijem - Velikim Žutim Prosinečkim) i to je nažalost to.

Koliko je značio dinamu i tadašnjem nogometu govori i to da je jedini nogometaš po kojem je napravljena maskota jednog nogometnog kluba.

Danas kada sam čuo da je zauvijek otišao na neko ljepše i sretnije mjesto navrle su uspomene i emocije i jednostavno sam morao napisati članak o jednoj i jedinstvenoj legendi kvarta, Dinama, reprezentacije (prva utakmica samostalne Hrvatske Cico je bio kapetan ekipe) i jednostavnom toplom čovjeku

Zbogom Cico, zauvijek ćeš ostati u našim srcima