Рат без битака/War without battles

Day 4,848, 02:24 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije
27.2.2021.

Поштовани грађани,

У светлу скорашњих дешавања, дужност ми је да вас обавестим о њима, као и о начину на који ће држава функционисати у складу са тим, макар док сам ја на њеном челу.

Почело је бановањем за стално српских хитера, о чему сам већ писао. Прекјуче је на 14 дана бановано нешто мање од 200 налога од којих већина припадају играчима из нашег савеза Астерије (од чега опет већина припада српским играчима). Сви остали бановани налози су припадали играчима који су се борили на страни Астерије, односно били су чланови про-Астерија држава. Разлог ових банова је коришћење бага у игри током краја 2019. године који је омогућио корисницима истог знатно брже војно напредовање и низање чинова.Још приликом бановања хитера, мој став је био да треба да се прекине са учешћем у било ком облику рата. Дакле правим ратовима, исто као и тренинзима. Ипак, та одлука није била само на мени јер имамо и савезнике чије мишљење не смемо игнорисати и са којима би требало усклађивати акције. Бановање наведених скоро 200 налога ме је само учврстило у одлуци да позатварам све ратове и да не пружамо никакав организовани отпор окупацији која ће ускоро уследити.

Све и када бих желео да га организујем, не бисмо имали чим да га пружимо јер су готови сви тенкови који су могли да пружају озбиљан отпор бановани, уз неколико ретких изузетака који су остали непогођени овим дешавањима. Такође, ако је и било неких недоумица код савезника који су преостали активни после бановања хитера, сада их више нема. Апсолутно нико ко је био активан и имао било какав војни, дипломатски или политички утицај у оквиру држава Астерије и већине држава Хидре, а да се налазио на позицији са које је утицај могао спроводити, не жели да пружа било какав отпор.Да се потпуно разумемо и да свима буде кристално јасно зашто се одустаје од борбе, у смислу учешћа у биткама.

Разлог није зато што су бановани налози наше стране. Разлог је зато што није банован ниједан једини налог са супротне. А повода за банове на супротној страни има јако, јако много. Па, ако желимо да направимо игру избалансираном и поштеном за све стране, не можемо кажњавати само једну, а на варање друге жмурити. То није прављење баланса, већ само премештање дисбаланса са једне на другу страну. А нити је поштено. Варање је варање, какво год да је у питању и, ако се дозвољава једна врста варања, зашто се брани друга?

Примера ради, КОД савез има армију ботова коју редовно користи путем скрипте у ваздушним биткама што им доноси кључну превагу у свакој озбиљнијој ваздушној рунди. Због чега би се то толерисало? По чему је таква врста варања дозвољена у односу на, рецимо, кориштење скрипте за аутоматско слање хитера? Који је критеријум на основу кога се одређена врста варања толерише, а друга не?Оно што је још јако важно за разумети је да одустајање од борби у ратовима не значи да сви треба да одустанемо од игре. Оно што треба да урадимо јесте да се боримо против ових двоструких аршина по којима само једна страна испада непоштена јер је то потпуно супротно од истине. О овим стварима ћу писати још у скорије време јер захтевају посебне чланке.

Неузимање учешћа у борбама значи обесмишљавање ратова и прекид истих и то је само први начин којим се можемо борити против једностраних банова. Постојање само једне стране која учествује у ратовима, обесмишљава целу игру. Ако игра постане бесмислена, престаје потреба за коришћењем производа која она нуди. Престанак коришћења производа које она нуди би морало утицати на промену размишљања власника игре јер је профит једини мотив којим се било који капиталиста води.

О осталим начинима борбе ћу писати, као и варању којим са користи друга страна.Биће тешко. Биће јако тешко. Окупираће нас разноразни олоши, лешинариће над нама иако смо живи али не пружамо отпор. Троловаће нас, смејаће нам се у лице и покушавати да нас понижавају. Али то не треба да нас дотакне ни најмање. Њихов циљ ће бити управо да спрече ово што желимо да постигнемо. Желеће да нас испровоцирају да кренемо да пружамо отпор јер знају да без нашег отпора нема игре, губи се смисао. И када кажем "нас", не мислим само на Србију, мислим на све који су били наши савезници.

Али ми морамо остати достојанствени и доследни јер прихватањем оваквог понашања админа прихватамо да се једна врста варања легализује, а друга брани. Ако вас ово не дотиче тренутно, у неком тренутку ће вас дотицати, па немојте сада пуцати сами себи у ногу инаћењем.

На крају, ко год други помисли да уопште може и да пружи неки озбиљнији отпор, у великој је заблуди. Ови банови ће трајно војно осакатити Србију и наше савезнике јер велики број играча уопште не жели да наставља са игром, чак и уколико ти привремени банови не постану стални. Нећемо имати могућности да пружимо отпор јер нећемо имати чим, а на све то њима ће и даље бити омогућено да варају.

Тако да, понављам оно што сам написао и у претходном чланку. Ако неко мисли да може другачије, имате опцију опозива који нећу спречавати уколико буде покренут, опцију скорашњих председничких избора или опцију диктатуре, па се изборите за своје виђење стратегије и пута којим Србија треба да настави.У наставку је скраћена верзија на енглеском језику.

С поштовањем,
Председник Србије
Страхињић IIISHORT ENGLISH VERSION

Due to recent banning of Serbian hitters and later banning of Asteria and pro-Asteria tanks, as a President of eSerbia I made a decision to close all of our wars and not to give any organized resistance if we were attacked by enemies.

The reason is not because of given bans, but because of those which were not given. Only one side is affected by bans - Asteria/pro-Asteria side. Which makes only our side as the one who cheated which is not truth.

I will mention just couple of cases of CODE/pro-CODE cheating: the same usage of automatic sending hits in lower divisions by their hitters, usage of scripts for air bot army and Romper's daughters of age 5 and 7 "setting up clock alarms to hit in 4 AM" in important battles.

I support banning cheaters, but I don't accept that only one side is cheating. So, either both sides will be banned, or no one will be banned. And if that does not happen, the game will lose all of the sense it may had. And I will dedicate my future play to make this game keeps the sense, or to lose it totally, depending on the admin's future actions. At the moment, closing all wars and guerilla fighting seems to be the best way to start.

Enjoy.

Sincerely,
President of Serbia
Strahinjic lll