[Dunedan] Asteria ban hullám/elcsalt másfél év

Day 4,846, 09:12 Published in Hungary Hungary by Dunedan


Tisztelt eMagyar lakosok!

Februárban sok változás történt a játékban. Kezdve a Fight gomb kivégzéssel, ezzel megnehezítve a bot hadseregek működését. Utána a script használók és előütők bannolása következett. Ennyi már elég volt ahhoz, hogy az Asteria hegemónia végetérjen.
De aztán jött egy cikk, ami egy csalást leplezett le:
Leleplező cikk
A csalás lényege az volt, hogy ingyen ütöttek annyit amennyit akartak, sőt 40k-ig még csokit is kaptak plusszba hónapokon át. Ezzel kimaxolták a Legend/légi rangjukat, ami a későbbi csatákban további előnyt jelentett az Asteria számára a csatamezőkön. Továbbá TP pénzt is tudtak végtelen mennyiségben farmolni, majd abból pakkokat vásárolni.

Saját meglátásom szerint ebben a pár hónapban lefektették a másfél éves birodalmuk alapköveit. Rengeteg területet elfoglaltak a CODE-tól, saját haderejüket megsokszorozták, és demoralizáták a CODE szövetséget.

A cikk írója írta, hogy felvette az adminokkal a kapcsolatot és bírósággal fenyegette meg az oldal üzemeltetőit.
Admin reakció:


Cikkben mutatott elcsalt csata:


Ahogy láthatjátok, a TOP 10 sebző jelenleg mind temp bannt kapott ennek a csalásnak a vádjával. De ha végig pörgetitek a top 50 sebzőt, több mint a fele szintén temp bann alatt van!

Konklúzió:
Ahhoz, hogy az adminoktól fair elbánást kapjunk, ki kell kényszeríteni. Az elmúlt 2 hónapban azért indultam elnöknek, hogy nyomást gyakoroljak az üzemeltetők felé állami illetve szövetségi szinten. Végül örülök, hogy utolsó választáson nem nyertem, mert ebben a hónapban végül felkavarták az álló vizet. Ki kell használni a lehetőséget, aztán majd kiderül, hogy ezek a változások tartósak lesznek-e, vagy csak ideiglenesen fog kedvezni a CODE-nak. Amennyiben a temp bannosok nagy része nem kap perma bant, illetve nem kap az anti-Asteria oldal valami kompenzációt az elcsalt másféléves Asteria uralom révén, addig ezek a temp bannok csak parasztvakítás az adminok részéről. De legalább elkezdtek valamit tenni a csalók ellen.

Mivel már vannak intézkedések az adminok részéről, ezért a januári/februári programom egyelőre értelmét vesztette, és nem indulok a márciusi választásokon. Reménykedjünk, hogy a változások tartósak lesznek.

Tisztelettel,
Dunedan