Η ώρα της Αλλαγής!

Day 4,837, 10:59 Published in Greece Greece by PTOLEMEOS
Μη σας μπερδεύει ο τίτλος του άρθρου. Το άρθρο δεν αφορά ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε τον Ανδρέα Παπανδρέου. Απλώς πήρε το αυτί μου σε κάποιο κυκλικό πως γίνεται συζήτηση για αλλαγές στο ετοιμοθάνατο αυτό παιχνίδι.

Το παιχνίδι έδιωξε πολλούς παίκτες με την υποβάθμιση του πολιτικού και του οικονομικού μοντέλου, και ολοκλήρωσε την καταστροφή του μετατρέποντας το στρατιωτικό μοντέλο σε ατομικό σαφάρι μεταλλίων ψεύτικων μαχών.

Θα διατυπώσω λοιπόν για μια ακόμη φορά τις αλλαγές που κατά τη γνώμη μου θα είχαν βοηθήσει το παιχνίδι να μην καταντήσει έτσι όπως κατάντησε. Αν αυτοί που συζητούν με τους συντελεστές του παιχνιδιού συμφωνούν με κάποιες από αυτές ας τις προτείνουν.Στρατιωτικό μοντέλο

Για να μπορεί κάποιος να πολεμήσει σε μάχη άλλης χώρας θα πρέπει η χώρα του να έχει mpp με την άλλη χώρα. Για να συμμετέχει στη μάχη, θα πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή που γίνεται η μάχη. Το ''αληθινός πατριώτης'' καταργείται.

Οι χώρες που βρίσκονται στην ίδια συμμαχία, έχουν αυτομάτως και υποχρεωτικά, δωρεάν mpp μεταξύ τους, το οποίο λήγει 30 μέρες μετά την αποχώρηση κάποιου συμμάχου από την συμμαχία. Για τις χώρες εκτός συμμαχίας, τα mpp ψηφίζονται και κοστίζουν όπως σήμερα. Οι χώρες που έχουν mpp δεν μπορούν να πολεμήσουν μεταξύ τους, και δεν μπορούν να πολεμήσουν ούτε εναντίον χώρας που έχει mpp με κάποια σύμμαχό τους. Με λίγα λόγια όταν υπάρχει mpp δεν μπορεί να κατεβεί ούτε NE ούτε AS, ούτε DW, ούτε να ανοίξει RW αν προϋπήρχε κατακτημένη περιοχή ανάμεσα σε δύο χώρες που ψήφισαν mpp

Τα NAP παίρνουν την μορφή νόμου (όπως τα mpp) με διάρκεια από 5 μέχρι 35 μέρες. Για όσο ισχύει έναν NAP δεν μπορεί να κατεβεί ούτε NE, ούτε AS, ούτε DW, ούτε να ανοιχτεί RW ανάμεσα στις δύο χώρες.

Στις μάχες το strength καταργείται. Ο πληθυσμός κάθε χώρας χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με το rank. Η κατηγορία 1 (πεζικό) πολεμάει με όπλα από q1 μέχρι q5. Η κατηγορία 2 (πυροβολικό) πολεμάει με πυροβόλα από q1 μέχρι q5. Η κατηγορία 3 (τεθωρακισμένα) πολεμάει με άρματα μάχης από q1 μέχρι q5. Η κατηγορία 4 (αεροπορία) πολεμάει με αεροπλάνα από q1 μέχρι q5. Σε κάθε γύρο μάχης, συμμετέχουν ταυτόχρονα όλες οι κατηγορίες με ξεχωριστούς τους πόντους τους, αλλά ταυτόχρονη λήξη του γύρου της μάχης με το σκορ που υπάρχει εκείνη τη στιγμή, μόλις μια κατηγορία πιάσει τους 500 πόντους, με 10 πόντους να δίνονται σε κάθε λεπτό, και 8000 πόντους να χρειάζονται για να κερδηθεί ολόκληρη η μάχη. Η κάθε κατηγορία έχει τους ίδιους πόντους, και οι παίκτες μπορούν να αλλάζουν κατηγορία με τα ίδια μέσα που υπάρχουν σήμερα.

Οι παίκτες εκτός από την ενέργεια που χάνουν την ώρα που πολεμάνε από τα δικά τους fight, χάνουν σε κάθε κατηγορία και ενέργεια ανάλογη με το damage που προκαλούν τη στιγμή εκείνη οι μαχητές της απέναντι μεριάς.

Για να πραγματοποιηθεί επίθεση σε μία περιοχή στην οποία μεσολαβεί θάλασσα, προηγείται ναυμαχία αν διαθέτουν στόλο και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Η κάθε χώρα μπορεί να παράγει πλοία από q1 μέχρι q3 και σε κάθε μάχη συμμετέχει η κατηγορία 1 όσο υπάρχουν στη χώρα πλοία q1, ή κατηγορία 2 όσο υπάρχουν στη χώρα πλοία q2, η κατηγορία 3 όσο η χώρα διαθέτει πλοία q3, και η κατηγορία 4 με τα αεροπλάνα της. Τα πλοία έχουν χρονική αντοχή όπως τα σπίτια, και χάνουν ενέργεια ανάλογα με το damage των αντιπάλων στη ναυμαχία, αναλογικά σε όλες τις κατηγορίες.

Αμυντικά έργα. Η χώρα μπορεί να κατασκευάζει σε συγκεκριμένες περιοχές αμυντικά έργα από q1 μέχρι q5, τα οποία λειτουργούν σαν αυξητικοί συντελεστές damage όταν αυτή η περιοχή δέχεται επίθεση. Η χρονική τους διάρκεια λειτουργεί όπως τα σπίτια, και σε περίπτωση που η περιοχή κατακτηθεί, χάνονται.

Οι αρχηγοί και υπαρχηγοί των στρατιωτικών μονάδων βρίσκονται αυτομάτως σε κυκλικό με τον πρόεδρο τον αντιπρόεδρο και τον υπουργό άμυνας.Οικονομικό μοντέλο

Επιστρέφουμε στην λογική ένας πόρος για κάθε επιχείρηση, δηλαδή έχοντας φαγητό, όπλα, πυροβόλα, άρματα μάχης, αεροπλάνα, πλοία, σπίτια, και αμυντικά συστήματα, έχουμε 8 πόρους. Η ύπαρξη του συγκεκριμένου πόρου στις περιοχές μιας χώρας, λειτουργεί αυξητικά για την παραγωγή των προϊόντων που εξαρτώνται από αυτόν. Κάθε άδεια περιοχή που προστίθεται στη χώρα αυξάνει ελάχιστα την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων.

Το work us manager καταργείται. Ο κάθε παίκτης έχει δικαίωμα να εργάζεται περισσότερες φορές χρησιμοποιώντας τα χρονοεισιτήρια των σπιτιών, είτε στην επιχείρηση που τον έχουν προσλάβει με μισθό, είτε στις δικές του επιχειρήσεις.

Οι διαφορετικές ισοτιμίες νομισμάτων των χωρών επιστρέφουν στην αγορά νομισμάτων, και ο περιορισμός των 10 gold καταργείται.Πολιτικό μοντέλο

Οι προεδρικές εκλογές πραγματοποιούνται στις 4 του μήνα, και αν δεν έχει κάποιος το 50% επαναλαμβάνονται στις 5 του μήνα ανάμεσα στους δύο πρώτους υποψήφιους. Ο Πρόεδρος επιλέγει αντιπρόεδρο και τρεις υπουργούς (άμυνας εξωτερικών οικονομίας), οι οποίοι μπορούν να ψηφίζουν και να καταθέτουν νόμους όπως οι βουλευτές.

Οι βουλευτικές εκλογές πραγματοποιούνται όπως τώρα, με τη διαφορά ότι οι ψηφοφόροι εκτός από το κόμμα, θα ψηφίζουν και υποψήφιο βουλευτή. Έτσι, εκτός από τον αρχηγό του κόμματος, η σειρά των εκλεγμένων θα γίνεται με σταυρούς. Αν κάποιος βουλευτής γίνει πρόεδρος, αντιπρόεδρος, υπουργός, η παραιτηθεί, τη θέση του παίρνει ο επόμενος βουλευτής του κόμματος που δεν εξελέγη. Στις βουλευτικές μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 10 κόμματα.

Οι εκλογές αρχηγών κομμάτων γίνονται όπως και σήμερα, και δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι βρίσκονται στο κόμμα για τουλάχιστο 30 μέρες.

Σε κάθε χώρα, υπάρχει συνεχόμενο φόρουμ κυβέρνησης στο οποίο μπαίνουν αυτομάτως όσοι εκλέγονται ή επιλέγονται για αντιπρόεδροι και υπουργοί, και αφαιρούνται όσοι χάνουν τη θέση τους.

Η χούντα παραμένει σαν επιλογή στο παιχνίδι, λειτουργώντας σαν δεύτερη χώρα. Ο κοινοβουλευτισμός πέφτει όταν η χώρα είναι κατακτημένη, ή όταν η χούντα επικρατήσει σε όλες τις περιοχές της χώρας. Όταν μια περιοχή της χώρας ελευθερώνεται από άλλη χώρα ή από τη χούντα με RW, ανήκει στον κοινοβουλευτισμό.Ο Χάρτης

Οι χώρες με πληθυσμό πάνω από 200 πολίτες να έχουν 10 περιοχές με δύο περιοχές πρώτων υλών. Οι χώρες με πληθυσμό από 100 έως 200 πολίτες, να έχουν 5 περιοχές με μία περιοχή πρώτων υλών. Και όλες οι υπόλοιπες χώρες, μία περιοχή χωρίς πρώτες ύλες.

Οι κατακτήσεις μιας χώρας που δεν επικοινωνούν με την πρωτεύουσα, αμύνονται με το 50% της κανονικής δύναμης

Η δυσαρέσκεια μιας περιοχής ανεβαίνει όσο αυτή είναι κατακτημένη, και μειώνεται όσο αυτή παραμένει ελεύθερη. Δεν μηδενίζεται μετά από μάχη.Πραγματικά δεν ξέρω τι στον Dihenekis με έπιασε και ασχολήθηκα να γράψω άρθρο μετά από τόσο καιρό.