Тангровски / Епизод 4 - Mas que un club

Day 4,807, 17:08 Published in Bulgaria Russia by SonOfTangra681

Здравейте,

в този епизод ще Ви покажа мръсната, гадна, долна, извратена, порнографска истина. Да предупредя, че епизода ще е дълъг, но доста интересен. Надявам се да ви хареса.

Една музика за фон . Защо точно тази? Ще разберете в края на интервюто.

Приятно четене и пиене на бира, докато четете.


Здравей! За много години първо. Ти беше така да го кажа "провокиран" от интервюто ми с Акага, заради едни скрийншоти предоставени от нея, и може би заради епитата, който ти лепнах в заглавието. Така, нека започнем едно по едно с нещата.

1. Кажи кой си ти в играта и в РЖ. Как започна да играеш, къде започна, как се ориентира към кой модул искаш да се фокусираш в играта и т.н...
Относно РЖ, там ще те оставя сам да прецениш до колко искаш да разкажеш за себе си.

- Еми здрасти. Ох тия въпроси са ми най-досадни. Oт форума на една друга игра там един тип To_Do беше пуснал статия за играта и беше оставил линк-а си
и се регнахме няколко човека от гилда дето играехме другата игра.
В играта така или иначе всички знаете кой съм, та да погледнем към РЖ:
Казвам се Станимир, на 35 години съм и съм от Варна. И противно на някои слухове категорично НЕ съм адвокат. Завършил съм право, но адвокат никога не съм бил и никога няма да бъда. Понастоящем съм ревизьор, заради което ми се налага често да пътувам. Фирмата в която работя има 50 магазина в България, 5 в Румъния и 1 в Сърбия, и понеже всяка година трябва да им се прави ревизия..., постоянно съм на път.
Относно играта..., започнах в началото на 2010-а година. Избора от самото начало беше ясен - дойдох да се бия за еБългария. Ферменето никога не ми е било интересно, а в политиката се забърках още на втората ми седмица от престоя ми в Ряпата. За всички ощетени от това нещо можете да благодарите на Гарабеда и nysex. - те ме вкараха в това блато наречено политика.


2. Разкажи още нещо за себе си в личен план. Например какво ти е виртуалното хоби (освен ряпата), и също така какво те влече през свободното време извън виртуалният свят.

- Маниак съм на тема Формула 1 и истински фанатик на тема Барселона. По принцип обичам да пътувам, но сега заради настоящата ми работа много пътувам, вече не знам колко пъти обиколих Балканския полуостров и съответно ценя моментите, когато имам възможност да съм у дома.

3. Понеже и аз съм фен на Барселона.нека дадем и нещо за футболните маняци, най-вече за феновете на този отбор (сигурен съм, че не сме само ние двамата). Какво мислиш за положението в отбора?

- Трагедия. Клуба върви по спирала на долу. Последните няколко треньори определено не бяха на нивото на клуба, но същинския проблем бе, че спряха да се налагат кадри от школата (Ла Масия) и започнаха да се купуват звезди. В общи линии Барталомеу еба мамата на отбора с това, че тръгна да се изживява като Флорентино Перез и да прави наш вариант на Галактико. Виж последните трансфери на клуба. Купуват се не играчи каквито трябват, а звезди, които обаче не пасват на стила на отбора или се дублират на даден пост. Най-ясен пример е привличането на онова дърво Гризман. За чий РУК ни беше тоя некадърник, а в същото време доказан, лоялен голаджия като Суарез беше изгонен от отбора. С тази политика на ръководството на отбора беше въпрос на време на затънем. На предстоящите президентски избори се надявам Лапорта да бъде избран. Даже се замислям да си подновя членството в клуба (доста години бях сосио на отбора), за да имам право да гласувам. Гласа ми определено ще отиде за Лапорта!
Отбора няма лидер, няма ги вече играчи като Пуйол, Шави и Иниеста. Меси може да е невероятен като играч, но не става за лидер на отбора.


4. Как така се оказа, че стана Президент на еБългария. Защо се реши на тази стъпка?

- Ох..., има една публично известна тайна, но нека да я кажа: една не малка част от бившите ни президенти са били паравани. - пускат се (пускаме ги) за ЦП, избират ги (или ги правим, според зависи), но реално други хора им играят с акаунта по време на мандата им. Реално преди да стана ЦП с моя акаунт, вече имах изкарани 3-4 мандата. Та когато се пуснах официално с моя акаунт... абе липсваше ми медала в колекцията.

5. Кога започнаха проблемите ни с Чили? Аз напуснах играта няколко месеца след мандата ми ( 2015 година напуснах). Последно помня, че Кусто, който беше преди мен ЦП водеше преговори относно новите съюзи и промяна в глобалното статукво тогава. Когато аз стъпих по-скоро се бяхме фокусирали върху регионите си и Македония. Разбира се Чили тогава все още ни бяха доста сериозен гръб. Какво се промени от тогава? Как се стигна до това, че едва ли не да не искаме да чуем за тях вече (може би малко пресилно ще звучи това)

- Ох, чили... Проблама през моите очи дойде при тяхната смяна на еПоколението им. Доста от старите им играчи се отказаха като си продадоха или подариха акаунтите. Новите играчи обаче не знаят историята на играта, нямаха представат за какво иде реч и им липсваше тази връзка между нашите две нации, каквато я имаше при нас. Тук до голяма степен вина имаше и ДК, че проспа момента, когато ставаше тази подмяна на играчите никой не се сети да пуска статии в тяхната преса и да им обясни за какво иде реч. Отделно Плато въведе промяна при ТП медалите и това беше повратен момент в играта. Въпреки всичките версии на играта, добрата стара В1, онзи провал В2 и всички последвали промени, играта спокойно може да се раздели на два етапа преди и след ТП медалите. Всеки почна да бие за ТП и това много се отрази на междусъюзническите отношения. За капак новата генерация политици на Чили... единия от тах Yosemite Sam01е полу-турчин, полу чилиец. Логично оня почна да лобира и работи за изграждане на взаимоотношения между Турция и Чили. И тук ние допуснахме фрапантна грешка. Разчитахме, че Чили ще останат лоялни към нас заради общото ни минало и подценихме възможностите на Yosemite. После дойдоха лудите мандати на Перин и голямата война с Гърция, която беше посветена на това Македония да бъде освободена и тогава се почна с провокациите на Yosemite и RedWolf - техния отряд биеше за Гърция срещу нас, това разбира се не остана незабелязано от нашите играчи и почна да се трупа напрежение.

6. Това ли те провокира да направиш тази интрига чрез скайп? Защото това си е интрига , въпрос на гледна точка е дали е за хубаво, или не.

- Нещата са много по-сложни, а картината е много по-голяма, отколкото ти си мислиш.
Виж още тогава имаше разделение на Астерия и Анти-Астерия. Към този момент тогава ние се водихме към Анти-Астерия. По-паметливите би трябвало да си спомнят, че когато Перин започна да лобира за Астерия той говореше да ги разбием от вътре!!! А не да ставаме пълноправен член на съюза им. Oбаче тази така наречена Анти-Астерия също така включваше хърватите и турците...
Почваш ли да виждаш проблема?!
Ние с хърватите и турците не можем да се траем..., колко пъти обръщахме мпп-тата и колко съюза напускахме заради тая проклета Турция?!
Е как тогава да се борим с Астерия, когато по между си не можем да се траем и не си помагаме един на друг?
Съответно пред еБългария имаше следния избор: остава в Анти-Астерия средата, но да е изпокарана с част от силните държави в Анти-Астерия, съответно да седим перма изтрити (само си спомни ромите колко време ни държаха), защото никой не иска да ни помогне или да сменим курса (т.е. за пореден път да завъртим мпп-тата).
Е, в моите очи избора беше само един - да обърнем мпп-тата.
Така проблема със смяната на мпп-тата беше, че Чили не искаше да смени техните. За тях беше немислимо да са заедно със Сърбия в един съюз. Отделно Йосимите вече добре си беше свършил работата и Чили имаха много добри отношения с курватите и пуйките. Съответно ситуацията беше кристално ясна - или оставаме с Чили в АнтиАстерия, където обаче трябваше да сме в един лагер с пуйки и курвати, и да сме постоянно изтрити..., или зарязваме Чили и поемаме по нов път. По онова време външната политика на еБългария се определяше/водеше от трима душа: Перин, Олда и от мен. Общото по между ни беше, че и тримата виждахме и осъзнавахме, че правилния път пред страната ни е Про-Астерия. Въпроса беше как да убедим играчите ни да изоставим Чили. И така стигна се ситуацията, в която вече беше решено, че ще станем Про-Астерия държава и нямаше как и кой да попречи на това. Нямаше значение кой ще ни е президент, ако ЦПто не беше един от нас, просто го изилирахме, както казах външната политика и всичките контакти на еБългария бяха в наши ръце. Перин движеше нещата със Словения и Иран, Олда с качамаците и Китай, аз със Сърбия и Перу. Маке вървяха в комплект с нас и тогава се появи изненадващ бонус - Испания. Испания беше дълго време изтрита от Сърбия и испанците си направиха референдум и решиха също да сменят курса на външната им политика. Свързаха с мен. Малко известен факт е, че по време на мандата на Йоро, когато бях Мофа и станаха въпросните драми с Чили, бях и Зам Мофа на Испания и техен представител пред Астерия. И така стигна се до момента, в който всичко вече беше уговорено и беше ясно, че минаваме към Астерия. Въпроса беше как ще стане това - с драми и гражданска война, или масово играчите ни ще подкрепят този ход? Перин беше готов да сменим мпп-тата и насилствено, т.е. чрез гражданска война, аз настоявах да ми даде време да уредя нещата, разбирай да променя обществената нагласа сред масовката от играчите ни. Разбрахме се да ми даде 3 месеца. И така какво последва?
Уговорих Перу да нападнат Чили - скъсах се да танкирам за Перу. Това беше малко преди Плато да въведе Мавериците. Тогава, тези които помнят единствения вариант да сменяш дивизията беше да имаш Мантикор скин-а. Вече не помня дали беше награда от евент или го купувахме, но така или иначе бях от малкото играчи, които имха Мантикор и можех да сменям дивизиите. Скъсах се да правя епици и да ги печеля в Д2 и Д3 за Перу. Това разбира се почна да дразни чилийците и те започваха все по-често да бият срещу нас. Вече не беше само отряда на Йосемите и RedWolf. И това беше повратния момент, който чаках. Ползвах влиянието си в Испания и накарах испанците да свалят чилийското си мпп. Чилийците вече масово биеха срещу нас, на тежките ни танкове им беше писнало да пилеят вафли, за да покриват чилийската щета срещу нас и вече не искаха да играят с тях, така че остана масовката редови играчи. И тук вече дойде времето за онази прословута irc среща.
На нея присъствахме аз, Северина, Йоро (от българска страна) и Леонора и Йосемите (от чилийска страна). Тънкия момент беше, че за разлика от Акага и Йоро аз знаях, че Йосемите е половин турчин. Още от самото началото на срещата се почна с напрежение, което аз използвах. Логично провокирах Йосемите по турския въпрос и оня падна в капана. Взе да се пени и да дрънкак глупости. Леонора се опита да го спре, но вече беше късно, оня беше клъвнал на въдицата и беше надрънкал глупостите, които ми трябваха, за да мога окончателно да променя мнението на масовката от родните играчи към Чили.
ФАКТ, който и Северина не може да отрече - Йосимите си изпусна нервите и каза, че Чили ще бие за Турция.
ФАКТ 2 - как аз представих нещата пред родните играчи.
Моя въпрос беше как ще постъпи Чили, ако България нападне Турция?
Йосемите падна в капана и избърза да се изцепи, че Чили ще бият за пуйките.
После Леонора обясния, че позицията на Чили е да са срещу агресора и просто да помагат на страната, която е нападната.
И те тук идва моята лъжа/манипулация.
Как аз представих това на родните ни играчи... Че доста удобно за мен пропуснах това важно уточнение на ЦПто на Чили и само ползвах думите на Йосемите. - това беше повратния момент, в който вече на нашите играчи им писна от Чили и решиха, че можем да продължим напред и без тях.
Но пак идва момента, че всичко това го направих, за да избегна гражданска война.
Да - излъгах, да - манипулирах играчите ни, спестявайки им информация и представяйки им само, това, което ми беше удобно. Но го направих само, защото вярвах, че Астерия е по-добрия избор за нас, и защото исках да избегна гражданска война (която така или иначе пак щяхме да спечелим, защото по онова време основно щетата се правеше от Таблов, Куантума, Дило, РИП и мен.)


7. Относно еЧили и еБългария:
а) Ти лично би ли искал отновно да сме съюзници. Вярваш ли, че това може да стане по някакъв начин? (Това е конкретно лично към теб отправено)
б) Мислиш ли, че, ако се отвори възможност отново за такова приятелство, което беше наистина ембематично изобщо за играта, за което доста държави ни завиждаха, а именно еБългария-еМакедония-еЧили, то то ще се осъществи?
(Като тази точка е какво мислиш за мнението на трите ни страни като цяло, в случай, че се отвори такава възможност)
Говорим хипотетично

- Категорично не искам да сме в един съюз с тия боклуци. За мен те са предатели. Няма значение, че си смениха поколението играчи, като се има предвид всичко, което направихме за тях... Преди нас Чили беше нищо и половина. ФАКТ, че най-силните им акаунти са български акаунти, които ние им подарихме. Когато бяха постоянно изтрити от Аржентина, ние бяхме до тях. Заради тях с Елфа на чело летяхме до Южна Америка и станахме първата държава в еСвета, която успешно кацна с ВУ. Точно заради тях и до ден днешен не можем да се понасяме с Аржентина. Заради тъпото Чили си спечелихме вечен враг в играта, а тия боклуци се заиграха с нашия голям враг + курватите. Значи навремето ние можехме да се бием с Перу и Аржентина заради Чили, а тия измекяри какво направиха? Подписаха мпп-та с Курватска и пуйките и биеха за тях... Трябва да си безкрайно сляп или нагъл, за да не виждаш разликата. Така че повече с тия никога!
А колкото до другия въпрос - ами ние това приятелство с Чили, което имахме после го повторихме и с Македония... Друг е въпроса, че напоследък не си помагаме толкова много, колкото преди. Но сега с тия Легенди и ТП... просто играта е друга. Добре, че е Авиото. Летците ни сега са нашето лице по бойните полета. Зануляваха се безброй пъти и благодарение на тях и тяхното раздаване в авио рундовете на нас все още се гледа като на сериозен съюзник. И в този ред на мисли трябва да кажа, че летците ни не получават нужното уважение, за това, което правят за еБългария. Не само по бойните полета, но и на дипломатичните.


8. Как би определил своя мандат. Разбира се предполагам няма как да няма субективност, но с максимална обективност как би се оценил ? Кои бяха най-важните моменти в твоя мандат ?

- Моя мандат..., беше забавен. С ръка на сърцето мога да кажа, че изпълних всичките си предизборни обещания, въпреки, че не си изкарах мандата до край и сам си поисках импийча. Когато станах президент бяхме изтрили Гърция, но имаше голям детерминишън бонус натрупан. Когато ме импийчнаха по мое настояване - Гърция отново беше изтрита, но със занулен детерминишън бонус. Наложи се да цакам с картата, за да купувам валута, но каквото обещах го направих. - занулих бонуса на Гърция, оставих ги изтрити, въпреки, че Щурман ми извъртя кофти номер и затвори едното ТВ, като беше сговнил нещата с I-G-D... Платих от моя джоб, за да се отвори на ново ТВто, за да има повече битки, в които нашите играчи да фармят медали и по-важното въпреки всичките провокации към Лиляна и I-G-D, докато аз бях ЦП те двамата не удариха нито веднъж срещу България и Македония! А всички знаем колко щета изливаха те и колко пъти правеха разликата в закучени битки. Та това, беше, което свърших. Оценката трябва друг да я даде, но аз лично съм доволен от свършеното.


9. Как виждаш в момента България като икономическа, политическа и военна сила?

- Интересен въпрос. На последните ресурсни войни направихме каквото можахме, но не и това, което целяхме. Къде не ни достигаше малко организация, къде малко щета, къде малко късмет... Факт, че този път имаме доста повече бонуси, спрямо, предишните ресурсни войни. Благодарение на дипломацията на Олда имаме пълна хранителна индустрия. Или иначе казано икономически сега сме по-добре, но не е това, което искахме да постигнем, винаги може и по-добре. Политически винаги сме били силни. Винаги сме имали истински факири във външната политика. Като почнеш от Стоич, минеш през мен и стигнеш до Олда. На вътрешната политическа сцена всичко е спокойно, в момента няма значение кой ще е президент. Дори и да дойде някой трол, който да реши да ни вади от Астерия и да обръща мпп-тата, това просто няма как да стане. Военно обаче нещата куцат. Все повече от играчите ни минават в дълбок двуклик. За това до голяма степен вина има и Плато. Не вкарва нищо ново в играта, вече всеки пети е с максимален земен ранг, а Плато така и не добавя нови рангове, което действа демотивиращо на танковете. Когато няма какво повече да постигнеш просто губиш интерес. Кога за последно си виждал Куантума, Дило, Кирилмав, Кусто, Вятъра да танкират? Просто играта е зациклила, в редките случаи, когато Плато пусне евент, не е нищо ново и невиждано и повтаря предишни евенти, т.е. скука. Всичко това се отразява. Да, имаме нови играчи, които в момента танкират, но и на тях е въпрос на време да им писне и тогава вече нещата ще станат много зле. Друг съществен проблем е, че така и не се научихме как да водим сериозна война. Като се почне нова война - 2-3 дни къртим стените, взимаме епици със 70%+ стена, после вафлите свършат и врага ни обръща...
В момента не можем да спечелим дълга война срещу сериозен съперник
Идеални сме за дрейн, да източим някоя от големите сили, но не и да я държим дълго изтрита.
Иначе с малките държави няма проблеми, там и един отряд стига, за да ги държим изтрити.


Изключително благодаря за интервюто.

Финални думи,снимки,песни,линкове, пожелания, каквото решиш.

И разбира се

Mes que un club! o/

п.с. между другото, ако искаш добави послание към Плато xD

- Песен: това е музикалния съпровод, който слушах по време на интервюто, много ме надъхва: цък

Финални думи и пожелания: Да бъдем малко по-телерантни едни към други. И нито крачка назад, зад нас е БЪЛГАРИЯ!!!

Плато стига е спал, да добави нови земни рангове. Не е нужно да са на принципа на легените и да дават бонус ТП щета, просто да има нови рангове, за да имаме нови цели за постигане.

Благодаря за интервюто беше удоволствие да си припомня някоя моменти 🙂

Надявам се да не сте се отегчили от дългото интервю, и да ви е харесало.
Поради липса на физическо време не можах да добавя някои неща към статията (ъпгрейдна 😁, но се надявам тези дни да пусна още една по темата в стил "глобален ъпгрейд". Но все пак важното е, че успях да я пусна в срок.


Живи и здрави. Наздраве!

Тангровски / Епизод 4 - Mas que un club
https://www.erepublik.com/bg/article/-4-mas-que-un-club-2729118