goobee’s Mission (III)

Day 4,805, 01:07 Published in Hungary Slovakia by goobee

Kedves olvasóim!


Mérföldkőhöz érkeztem, elértem a 300-as szintet. Ennek apropóján gondoltam leírom az én evilági életem történetét, hogy is jutottam el idáig.

2019 januárja volt, éppen a google drive-os dokumentumaim között kerestem valamit, amikor a kereső kihozta találatként a Szolidaritás Párt 2012-es választási cikkét. A választási programot anno Weisz Manfred Huba osztotta meg velem, talán azért, hogy a helyesírási hibáit kijavítsam (bocs, Huba!).

Tekintve, hogy akkor már vagy 6 éve eszembe sem jutott az erepublik, kíváncsiságból megnyitottam és elolvastam. Jó érzés volt nosztalgiázni egy kicsit, felidézni, milyen volt egykor az első indexes generáció közösségének részeként játszani ezt a játékot. Elfogott a kíváncsiság, vajon milyen lehet most, 10 év távlatából az erepublik?

Így hát fogtam magam és beléptem. Elsőre nagyon más volt, a régi barátok jó része már nem játszott, nem igazán találtam ismerőst. Weisz Manfred Huba, illetve Defender of Ascalon valamint Dirty.Harry voltak az elsők, akik segítségemre voltak.

Arra hamar rájöttem, hogy 29-es szintemmel és fikarcnyi erőmmel, divízió 1-esként a hagyományos harctéren semmire sem megyek.
Azt tanácsolták, repüljek inkább. Igaz ugyan, hogy ott 0-ról kezdem, de van lehetőség fejlődni, ha elég kitartó leszek, még lehetek valaki.

Így találtam rá aimeisan légiprogramjára, illetve Raab Donát Avitátor programjára, melyeknek nagy szerepe volt abban, hogy fejlődjek és közben anyagilag is megerősödjek. Az Aviátor program kapcsán megismertem még pár aktív repülőst, jó kis társaság jött össze, akikkel közösen aztán megalapítottuk a Repülősök Pártját. A párt villámgyorsan, két hónap alatt TOP5 párt lett és Vidivel még elnökséget is nyertünk.

Közben az Aviátor programból befolyó goldokból házcégeket alapítottam, a párttagok segítségével és munkájával pedig elindítottam a Repülős Háztámogatási programot, melynek keretében kedvezményes áron adtunk házakat a párttagoknak, hogy gyorsabban fejlődjenek. A repülős háztámogatási programból aztán állami program lett, a cégeim nyereségét ettől kezdve elkezdtem félre tenni és goldra váltani, gyűjteni a születésnapi cégfejlesztési akcióra.

A 2019-es születésnapkor még csak 1 db Q7 fegyvergyárat tudtam alapítani a kajacégeim mellé, innentől kezdve viszont az egész 2020-as évben a goldok gyűjtésére koncentráltam. Sokáig ellene voltam, hogy valódi pénzt költsek erre a játékra, de aztán kaptam ajándékba Raab Donáttól egy Power Pack-et.Ekkor tapasztaltam meg, hogy mekkora előnyt jelent, ha pakkod van, és elhatároztam, hogy létrehozok egy olyan cégparkot, melynek nyeresége már kitermeli egy-egy pakk árát.

Nagy előrelépés volt, mikor elértem a 200-as szintet, és onnantól kezdve ingyen edzettem, ez napi 1,8 gold plusz bevételt jelentett. Illetve a nyári event alatt, egy kis aktivitással rengeteg 8 goldos SH-t sikerült gyűjtöttem. Így végül a 2020-as születésnapi akció keretében sikerült annyi Q7 fegyvergyárat leraknom, amivel már összejön a havi 1 PP.

Ami a katonai pályát illeti, a légi rangom 2019 januárjában 0 volt, két év alatt elértem a Group Captain*** szintet, és még 2 hét, és meglesz a negyedik csillag is. Jelenleg rangpontot tekintve a magyarok között a 17. helyen állok.

Azok közül, akik elolvassák a cikkem, biztos lesz olyan, aki azt gondolja majd, hogy azért írtam le mindezt, mert dicsekedni szeretnék vele. Nyilván büszke vagyok magamra, de alapvetően nem ez volt a célom a cikkírással.

Egyrészt szerettem volna példát mutatni arra, hogy aki nem játszik 10 éve folyamatosan, és nincs 250-300k ereje, de van egy kis ideje, az így is elég magas szintre el tud jutni a játékban, ha nem is földön, de a levegőben tényező lehet.

Manapság mindenkinek ott lapul egy okostelefon a zsebében, naponta x-szer nézünk fel a facebook-ra, időnként ránézünk a hírekre. Ha 1,5-2 óránként az erepublikon is kattintunk párat, akkor már ennyivel is messzire lehet jutni.

Arra szerettem volna még rámutatni, hogy érdemes hosszú távon gondolkodni, és a megszerzett aranyakat befektetni ahelyett, hogy csokit veszel belőle és elütöd. Egy Q2 kajagyár már néhány hónap alatt visszahozza az árát, ha a nyereséget mindig új cégbe fekteted, akkor pár hónap alatt össze lehet rakni egy olyan cégparkot, amivel már önellátó leszel és akkora nyereséget termelsz, amit goldra váltva már bármire felhasználhatsz, akár cégre, akár csokira.

Mint azt a cikk elején leírtam, nekem sokat segített a fejlődésemben aimeisan légiprogramja és Raab Donát Aviátor programja. Amit kaptam anno, azt szeretném én is visszaadni.

2020 márciusában indítottam el a Repülős Támogatási Programot, melynek keretében heti ételellátmányt osztok a játékosok aktivitása, a legyőzött ellenfelek száma alapján. Jelenleg a 45. hétnél tart a program, az eddig kiosztott támogatás kb. 5 millió db Q2 kaja volt.

A program finanszírozására nem elég a saját termelésem, szerencsére a programról kiadott cikkek alapján sokan csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez, és adtak kisebb-nagyobb étel és pénzadományokat. Illetve vannak olyanok is, akik rendszeresen támogatnak, még úgy is, hogy már nagyon régen cikkeztem magáról a programról. Nekik is üzenem, hogy a kaja továbbra is jó helyre megy, nem pedig az én bendőmbe. 🙂

Hamarosan kiadok majd erről a programról is egy cikket, de aki esetleg szeretne csatlakozni, az már akár most is jelentkezhet nálam!

Egyebet nem tudok elmondani, kérem kapcsolja ki!

goobee