Славонија, једна прича

Day 4,805, 01:03 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije
15.1.2021.

Поштовани грађани,

Битку у Славонији од пре два дана сам намеравао да обрадим као тему једног мањег одељка у недељном извештају за викенд али с обзиром да појединци покушавају исту да претворе у полигон за јефтино политиканство, омаловажавајући труд свих нас који смо у тој епској победи над Хрватима учествовали, па и њих самих самим тим, одлучио сам да ипак овоме посветим посебан чланак.Важност саме битке није била претерано велика, да се у старту разумемо. И епски статус ове битке не лежи у истој. Битка је започета у понедељак, у касним вечерњим сатима, и од самог старта јој је дат низак ниво приоритетности у државним наређењима. Хрвати су у току тог дана већ имали одређене битке са нашим савезницима и ишло се на то да пробамо да их тако истрошене што више надбијемо до јутра.

Тако је и било, у уторак, после промене еРепублик дана, уједном тренутку је резултат био 75:4 за нас или нешто слично, немојте ме држати за реч. Углавном разлика је била поприлично велика у нашу корист. Тада креће турски устанак, што је већ била означена као битка високе важности с обзиром да је циљ да не дозволимо Турцима да се ослободе. Турци нису ни приближно јаки као Хрватска али уторак је дан за епике јер представља почетак нове еРепублик недеље и у првој рунди је већ дошло до истог у дивизији 4, тамо где удара највећи проценат играча.

Наш фокус на Турке су искористили Хрвати и победили у 7. рунди у Славонији. После тога је уследила авио рунда у којој смо, да смо је узели, могли већ тада да завршимо причу али, као што рекох, уторак је дан за епике који су Хрватима потребни колико и Србији, и та авио рунда је релативно брзо постала епска. Да напоменем још да су Хрвати имали и предност од око 1.15 детерминације, што је чинилац којим се множила њихова штета против нас. Авио рунда постаје епска када у њој буде направљено укупно 15 милиона штете. У поменутој смо изгубили са 7 милиона разлике, на укупно направљених 192 милиона штете на обе стране.Победа у претходно наведеној авио рунди је Хрватима дала крила и помисао да могу да направе епски преокрет. Свака од 3 наредне тенковске рунде је била епска, а епске рунде на земљи доносе дупло више поена. Победивши нас у 9. и 10. рунди, Хрвати су преокренули вођство и било им је потребно да у 11. рунди победе у 3 ниже дивизије правећи епске рунде у њима и регуларно узимајући 4. дивизију.

Овде се малтене одустало од борбе јер у нижим дивизијама сигурно не бисмо сигурно могли да им испарирамо с обзиром да имају већи број играча са пакетима којима се може пребацивати у различите дивизије, и само бисмо беспотребно бацили штету. Једина шанса је била да покушамо да их добијемо у 4. дивизији али је и ту онда очекиван снажан отпор и нова епска рунда, с обзиром да би Хрвати сигурно гледали да избегну последњу, 12. рунду, која би била авио рунда и у којој бисмо могли да победимо.

*****

Овде ћу направити једну дигресију. Ми, нажалост, нисмо војно компактна држава. Један, активнији и већи део војске, редовно удара у свим важним државним акцијама. Други, мањи део, али и те како значајан, не удара баш тако често. Зашто је то тако, то је већ тема о којој се може дискутовати данима и потребно јој је посветити неко друго време које је пред нама.

Углавном, рачунајући само на овај активнији део и на чију штету се увек рачуна, а који је поприлично исцрпљен и истрошен ратовима из прошлог месеца, уважавајући све што сам навео рачуници коме је шта било потребно да би победио целу битку, није било претерано смисла форсирати га како би се, не са сигурношћу, добила битка чији крајњи исход не би превише променио у коначном односу снага у региону. Једноставно, била је потребна помоћ и од оног, мањег, али значајног дела.

*****

Та помоћ је, неочекивано, дошла у правом тренутку и, као гром из ведрог неба, погодила Хрвате. И негде од око 80. минута рунде почиње права драма. Повукли су ови који су до тада углавном посматрали битку, придружили су им се и сви остали и епска 11. рунда се одвијала преко 30 минута. Епска рунда у којој је направљено преко 2 билиона штете укупно. Епска рунда у којој је ударала цела Србија, победила и изборила шансу да у ваздуху докрајчи вечног противника.Авио рунда смо почели релативно поприлично офанзивно јер сам желео да у старту направимо предност у поенима како Хрвати не би скупљали лаке поене које би било теже касније оренути. У тим тренуцима деловало је као да Хрвати неће пружити већи отпор, међутим, сви који активно прате како они ударају, знали су да после свега, ова рунда сигурно неће бити препуштена без мушке борбе до краја.

Негде пре 40. минута, рунда постаје епска и тада почиње нова, финална драма. Поново пуца цела Србија, поново сви раме уз раме. Немилице су се трошиле чоколадице и златници, укључивали бустери и куповало оружје за ваздух које је у једном тренутку, услед огромне потражње на нашем тржишту, дошло до цене од 3000 динара, са почетних 700. Укратко, оно што се радило у тенковској 11. рунди, пандан јој је била 12. авио рунда.

Ипак, у једном тренутку Хрвати почињу да нас стижу, па чак и да обрну зид. Тада одлучујем да дам и званичан удар, односно најављујем рефунд за начињену штету, како на Телеграм каналу за ударе, тако и на државном зиду у самој игри. На крају, укупна штета је била преко 400 милиона, дакле више него дупло већа што је била у 8. рунди. И Србија је победила, ми смо победили.

Не треба заборавити ни друге државе које су ударале за нас у овој рунди, пре свега УАЕ, Италију, Иран и Португал, али ни Бугарску, Перу и Јужну Африку, које су заједно начиниле преко 30% штете на страни Србије.
(Имајте на уму да ова статистика показује податке само за првих 50 на листи. Штета САД на страни Хрвата долази од стране Колинових ботова који су у хрватском поседу, не долази организована од стране државе, напротив.)

Шта су војне последице ове битке?

Као што рекох, битка није имала претерану стратешку важност. Ништа страшно се не би десило и да смо је изгубили, осим што би остао горак укус у устима с обзиром да смо имали огромну почетну предност. Ипак, није да је цео труд био без икакве користи.

Пре Славоније, избачен је Чиле из Хрватске од стране Ирана, а победом у Славонији, као последица је дошло и избацивање Француске. Да нисмо победили, Французи би се преместили у Славонију и остали у Хрватској. Овако, упропастили смо им ваздушни удар који их је у Хрватској оставио свега пар дана. Сада Хрвати поново немају тренинг рат на својим територијама. Али није ту најбитнија ствар коју смо постигли у томе што Хрвати неће моћи да фармају код себе. Битан је онај аспекат тренинг рата у коме они са савезницима ротирају регије и постављају законе којима јачају механизме своје одбране и отежавају наше нове потенцијалне нападе.Шта су економске последице ове битке?

Последице су да ће држава платити преко 30 милиона за наведени авио рефунд у 12. рунди.

Да ли је цена велика? Па, у смислу не баш огромног стратешког значаја битке, свакако да је велика. И више од тога, превелика је, апсолутно несразмерна војно стратешком значају битке, чак и да имамо стотине милиона на НБС, а немамо их.

Међутим, новац који ће се платити је новац свих нас али је и понуђен свима нама. Није било поделе на оне са Телеграмом или оне без Телеграма, на оне на каналима и оне који на њима нису, на оне који ударају стално и оне који ударају само кад они мисле да треба, на власт и опозицију, на ове или оне. Свако ко је желео да се пријави, могао је то да уради и свако је одлуку о томе да ли ће се пријавити или не, донео самостално.

*****

Да ли та цена вредела забаве коју смо имали и среће због победе коју је донела? Верујем да јесте. Не верујем да је велики проценат људи уопште знао колика је стратешка важност битке. Али верујем да су сви били срећни због нове, изузетно тешке победе над Хрватима. На крају, да битка није имала никакав значај, не би се ни Хрвати толико упрезали да је добију. И верујем да су сви били срећни што су, у макар две рунде, могли да гледају како цела Србија сложно удара, као један.

Верујем да овакве битке представљају занимацију која и даље чини ову игру живом и не постоји стратешка важност битке која је битнија од нашег опстанка на овим серверима. И то је једина стратегија којом ћу се водити док год будем имао прилику да се за нешто у Србији питам. Па, у складу са свиме написаним, верујем да је 30 милиона виртуалног новца мала цена плаћена у постизању циља који имам(о) јер ћемо исти релативно брзо повратити.С поштовањем,
Председник Србије
Страхињић III