[Kongresszusi Közlöny] Beszámoló a kongresszusi munkáról

Day 4,782, 12:36 Published in Hungary Hungary by eMagyar Kongresszus
Kedves olvasók!


Lezárul lassan a decemberi kongresszusi ciklus, ebben a cikkben szeretném röviden összefoglalni a történéseket, és a végén majd megosztom a log-ot is.


Számomra a legjelentősebb történés az volt, hogy engem elkapott a koronavírus, aminek utóhatásaként még mindig szédelgek, ezért nem fogok túl sokat írni.
Alapvetően normál légkörben folyt az eszmecsere ebben a hónapban is, de azért voltak viták, szerencsére döntő többségében észérvekkel és csak egy kevés személyeskedéssel fűszerezve.

Izgalmas hónapon vagyunk túl, a franciaországi portyázás, illetve az arra adott Asteria válasz, valamint taktikai kitérő műveletek nyomonkövethetőek a kongresszusi körlevélben, ezek adják a beszélgetés jelentős részét.

Ezen felül két nagyobb téma határozta meg a diskurzust, az egyik a nyersanyagbérlés, illetve ahhoz kapcsolódva a cégköltöztetés.
A bérlést ellenzők közül Raab Donát volt a „vezérszónok”, azzal érvelt, hogy munkás alkalmazása kizárólag fullbónuszos régióban éri meg.
A bérlést támogatók közül goobee ugyanakkor azt hozta fel, hogy ha mindenki elköltözik, és nem termel itthon, akkor nem lesz adóbevétel.
A bérlés folytatását végül a kongresszusi többség megszavazta.

A másik jelentősebb téma a CODE tagságunk volt.
Fsb már régóta kampányol azzal, hogy az országot kilépteti a CODE-ból, mert gyenge szövetségnek tartja. A kérdésről a konga véleményt formált, és elsöprő többséggel elutasította a CODE-ból történő kilépést.

Íme a szavazatok összesítése:Itt éritek el a teljes log-ot:

https://drive.google.com/file/d/1ipzJl8IsbmFS7w45YBiHaP-O9831AMb2/view?usp=sharing

Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!

mohawk